Thérèse Boer en Herman den Blijker openen Gastvrij Rotterdam 2019

12 september 2019 | David Bakker

Gastvrij Rotterdam opent op 23 september om 11.30 uur met een bijzonder gelegenheidsduo; niemand minder dan Thérèse Boer, driesterren gastvrouw en sommelier van De Librije, en Herman den Blijker, chef-kok en presentator, zullen de presentatie van het openingsprogramma voor hun rekening nemen. De toonaangevende vakbeurs beleeft van 23 t/m 25 september 2019 haar zevende editie in Rotterdam Ahoy.

Gastvrij Rotterdam opent maandag 23 september rondom het thema talent en talentontwikkeling met o.a. een toelichting op de WAB-wetgeving namens KHN, de kick-off wedstrijd van de jubileumeditie van Future Talents, de aftrap van de Nederlandse finale van Bocuse d’Or, de uitreiking van de Keltum Restaurantprijs en de uitreiking van de felbegeerde Gouden Pollepels van het AD.

Robert Melaard, Managing Director Gastvrij Rotterdam: "Het is fantastisch dat Thérèse Boer en Herman den Blijker samen het openingsprogramma van Gastvrij Rotterdam presenteren. Herman den Blijker en Thérèse Boer zijn gerespecteerde boegbeelden in deze sector. Zij kennen als geen ander het belang van talenten en talentontwikkeling voor hun eigen bedrijven én voor de gehele horeca. Ik vind het geweldig dat zij, als iconische vertegenwoordigers van de zwarte en witte brigade, onze opening met dit thema willen presenteren en Gastvrij Rotterdam 2019 officieel willen openen.”

In de hierna toegelichte onderdelen staat talent en talentontwikkeling centraal. Talenten die uitblinken met hun restaurant winnen de felbegeerde prijzen; de jongere generatie is gedreven om één van de prestigieuze culinaire wedstrijden te winnen. De onderwerpen die aan bod zullen komen zijn hieronder toegelicht in willekeurige volgorde:

Nederlandse Finale Bocuse d’Or

De Nederlandse finale van de Bocuse d’Or (de meest prestigieuze culinaire wedstrijd ter wereld) vindt plaats op Gastvrij Rotterdam. Een top jury van sterrenchefs beoordeelt de culinaire prestaties van de vijf kandidaten. De winnaar van de finale mag Nederland gaan vertegenwoordigen bij de Europese Bocuse d’Or wedstrijd in mei 2020 in Tallinn, Estland. 

Kick-Off wedstrijd van Future Talents 2020

De stichting Talent van de Toekomstbokaal is een initiatief van Miele, Food Inspiration en Koppert Cress, die de ontwikkeling van jonge talenten in de horeca wil stimuleren.

De wedstrijd Future Talents wordt jaarlijks georganiseerd door de stichting, waarin zowel teams van de zwarte als witte brigade parallel aan elkaar deelnemen. De beoordeling is in handen van professionals uit de keuken en gastronomie. 

Op 6 april 2020 vindt de 10e editie van deze wedstrijd plaats. De Kick-Off wedstrijd zal plaatsvinden tijdens Gastvrij Rotterdam. Door middel van deze wedstrijd krijgen deelnemers de kans zich te presenteren op een landelijke vakbeurs om zich op deze manier in de kijker te spelen.  

KHN - WAB wetgeving

Robèr Willemsen, voorzitter van Koninklijke Horeca Nederland, vertelt over het thema talent en de nieuwe WAB wetgeving.

De Gouden Pollepel

De Gouden Pollepel, de wekelijkse restaurantrecensie in de regionale dagbladen van het AD, is al jaren een begrip. Lezers stemmen er hun keuze op af, restaurants merken het verschil tussen hoge en lage rapportcijfers. Op de eerste dag van Gastvrij Rotterdam staan de winnaars van de regio’s Utrecht/Amersfoort, Groene Hart, Den Haag en Rotterdam/Dordrecht in de schijnwerpers.

Keltum Restaurant prijs

De Keltum Restaurant prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan het beste Euro-Toques Restaurant van het jaar. Ieder aangesloten bedrijf wat het gehele jaar actief de Euro-Toques doelstellingen en betrokkenheid aan de gast laat blijken, maakt kans op deze prijs.

Uiteindelijk worden 3 genomineerden gekozen door een deskundige jury. Zij zullen een "mysterie” bezoek brengen aan de restaurants. De winnaar zal tijdens de opening op Gastvrij Rotterdam bekend gemaakt worden.

Gastvrij Rotterdam 2019

De 7e editie van Gastvrij Rotterdam vindt plaats van maandag 23 tot en met woensdag 25 september 2019 in Rotterdam Ahoy. De snelgroeiende horecavakbeurs presenteert een uitverkochte, vergrote beursvloer in vijf hallen en breidt uit met nieuwe en vernieuwde paviljoens en een nog completer aanbod aan food en non-food exposanten.

Ruim 500 exposanten verwelkomen tijdens de drie beursdagen meer dan 15.000 ondernemers en managers uit de horeca op hun stand.

Horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam is toegankelijk voor ondernemers en managers in de horeca die in het bezit zijn van een uitnodiging of registratiecode die via mediapartners, branchepartners en exposanten worden verspreid. De opening is voor alle bezoekers toegankelijk.

Vakbezoekers (18 jaar en ouder) kunnen zich registreren via de website waar ook meer informatie te vinden is over de standhouders, het programma en alle partners: www.gastvrij-rotterdam.nl.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden
Man valt eigenaar café aan vanwege sluitingstijd

Nadat de eigenaar van een café op de Grote Markt in Bergen op Zoom besloot dat hij de deur ging sluiten, kwamen er nog een aantal personen het café binnen. Zij waren het hier niet mee eens en een 46-jarige man uit Tholen besluit daarom de eigenaar aan te vallen. De man is later aangeho...

Events Advertorial
Ontdek op Europese beurzen nieuwe trends en innovaties voor de horeca

Dit najaar vinden er in Europa uiteenlopende beurzen plaats die afgestemd zijn op de behoeften van de horecasector. Ze reiken inspiratie en ideeën aan voor nieuwe trends en producten en zijn een bezoek meer dan waard. In november vinden de volgende evenementen plaats: België – ...

Wet- en regelgeving
Loondoorbetaling bij ziekte en re-integratie wordt duidelijker

Veel werkgevers in de horeca hebben moeite met de verplichting om het loon door te betalen van zieke werknemers. Ook zijn zij verantwoordelijk voor de re-integratie, al zijn zij zich daar vaak niet van bewust. Om werkgevers te ontzorgen, komt er per 1 januari 2020 een nieuw pakket aan maatregelen...

Columns Blog
De kroon op je werk

Soms duizelt het mij van de ranglijsten in onze branche. Zo heb je de beste van de beste volgens de Lekker, GaultMillau of Michelingids. De verkiezing van de leukste, smakelijkste of meest duurzame. Dan draait het weer om het fraaiste design, beste concept of zit je in een competitie om de hoogste o...

Awards
SVH presenteert de Top 10 van de wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca  

Op vrijdag 8 november heeft SVH de top 10 van de wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca bekend gemaakt. Voor deze jaarlijkse wedstrijd werden dit jaar 150 leerbedrijven genomineerd. Tot maandag 4 november zijn deelnemende leerbedrijven met elkaar de strijd aangegaan om de eerste mijlpaal van de wedstrij...

Personalia
Van Duijnen Groep neemt Horecatechniek Nederland over

Van Duijnen Groep, onder andere eigenaar van Van Duijnen Horeca Service (VDHS) te Almere, (marktleider in Nederland op het gebied van drank-technische installaties en tapautomatisering voor de horeca), neemt per 1 november 2019 het Amsterdamse Horecatechniek Nederland over. De overname komt voort ui...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: