The Harbour Club Caf� opent deuren

18 december 2015 |
<

The Harbour Club heeft begin deze maand de deuren geopend van haar derde concept in Amsterdam: The Harbour Club Café.
Met de komst van
The Harbour Club CafĂ© heeft Oud-Zuid volgens de keten een nieuwe thuisbasis. "Een trendy restaurantconcept in het Olympisch Stadion waar je kunt lunchen, borrelen, dineren en dansen. Hier bruist het van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat."

Concept
Food, drinks en beats in een ‘laid back’ setting, dat is in een notendop waar The Harbour Club CafĂ© voor staat. Het interieur bestaat uit Chesterfield banken, muurschilderingen van Selwyn Senatori en medewerkers met Engelse bolhoedjes. Ook hier maken de herkenbare ronde zitjes onderdeel uit van het interieur. De strak vormgegeven bar zorgt volgens de ondernemers voor een intieme sfeer.



Dansen
The Harbour Club CafĂ© focust zich naast eten en drinken dus ook op muziek. Dit is op het eerste gezicht niet anders dan bij de andere restaurants van The Harbour Club, maar Mickey de Jong, zoon van eigenaar John de Jong en tevens manager, geeft aan dat er wel degelijk een verschil in zit. "In The Harbour Club en The Harbour Club Kitchen wordt ook zeker gedanst, maar hier ligt niet de nadruk op. Bij The Harbour Club CafĂ© daarentegen is het van donderdag t/m zondag wel een vast onderdeel van de agenda. Rond 22.00 uur gaat het volume langzaam omhoog en worden de nummers ‘dansbaarder’. Wie er wanneer achter de draaitafels staat, wordt maandelijks aangekondigd via de social media kanalen van het restaurant."

The Big Boys rooms
Nieuw toegevoegd aan dit restaurant van The Harbour Club is The Big Boys Room. Een private dining room voor 35 personen, maar Ă©Ă©n die zo exclusief is dat de heren er weinig over kunnen en mogen zeggen. EĂ©n ding willen ze er wel over kwijt, hier moet je geweest zijn! Maar ook grotere groepen kunnen bij The Harbour Club CafĂ© terecht, want net als The Harbour Club Amstedam beschikt ook dit restaurant over een ‘Next Door’.



Keuken
Net als bij The Harbour Club en The Harbour Club Kitchen vormen de ‘signature dishes’ de basis van de kaart. Een uitgebreide menukaart bestaande uit vis- en vleesgerechten, maar wel met een knipoog naar de Aziatische keuken. De bereidingen zijn eenvoudig en puur dankzij de open Josper Grill. "Met zo'n ruim aanbod aan gerechten is het soms lastig kiezen, daarom hebben we besloten een groot gedeelte van de gerechten als ‘shared dining’ te serveren", aldus Yoeri de Jong, zoon van John de Jong en tevens manager.

Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Drinks Events
Jeneverfestival keert terug in jeneverhoofdstad Schiedam

De kogel is door de kerk: het Nederlands Jeneverfestival is terug van weggeweest. Op zaterdag 14 en zondag 15 september organiseert het Nationaal Jenevermuseum Schiedam het Nederlands Jeneverfestival. Na de spontane terugkeer van jenever op de menukaart van geprezen bartenders in Nederland, verwacht...

Ondernemen
Je eigen foodtruck beginnen? Dit moet je weten!

Een buurtfeest of festival is tegenwoordig niet meer compleet zonder foodtruck. Leuk om er af en toe een burger te bestellen, maar nóg leuker om er zelf één te beginnen. Gaat jouw ondernemershart er sneller van kloppen? Lees dan dit artikel vol handige tips voor het beginnen ...

Lunch Diner Opening
Nieuwe hotspot in Amsterdam-Noord [Foto's]

Bar-restaurant IJver heeft haar deuren voor gasten geopend op de NDSM-werf in Amsterdam Noord. Ruim een jaar lang liepen hier werklieden in en uit nadat er vijf jaar geleden de eerste plannen werden gemaakt. Het team, bestaande uit 5 jonge ambitieuze ondernemers, kan niet wachten om van deze feno...

Mensen
Bavaria viert 300-jarig bestaan

Brouwerij Bavaria bestaat dit jaar 300 jaar en viert dat het hele jaar met verschillende festiviteiten. Afgelopen weekend werd het jubileum gevierd samen met ruim 200 prijswinnaars en relaties – tijdens het ultieme Bavaria feestweekend in Nederland. Hiervoor startten eerder dit jaar winacties ...

Awards Bier
Het beste bier ter wereld komt uit Nederland!

Hertog Jan Grand Prestige Vatgerijpt Rutte is tijdens de prestigieuze World Beer Awards – het WK voor bier – verkozen tot het beste bier ter wereld in de categorie ‘World's Best Flavoured Wood Aged’. Daarnaast heeft een ander bier uit de Vatgerijpt serie, Vatgerijpt Hoogh...

trends Koffie & thee
Dit zijn de actuele koffietrends en -ontwikkelingen

Technologische ontwikkelingen van koffiemachines Koffiemachines worden steeds geavanceerder. Door de automatisering en technologische ontwikkelingen wordt koffie alsmaar naar een hoger niveau getild zowel thuis, in de horeca als op de werkvloer. Aan de hand van recente voorbeelden laten we zien w...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: