SVH gaat biertrainingen aanbieden

30 april 2018 | David Bakker

SVH gaat de samenwerking aan met de online bieropleider: Biertraining.nl. Begin mei zal het eerste examen SVH Bier 1 worden afgenomen. Dit examen is onderdeel van de certificering SVH Bier dat uit twee diploma’s bestaat; SVH Bier 1 en SVH Bier 2.

De bierexamens van SVH zijn voor iedereen die zich wil ontwikkelen of specificeren op het gebied van bier. De nadruk ligt op kennis en vaardigheden die je nodig hebt om bier in de horeca te verkopen. Met het diploma SVH Bier 1 herken je onder andere de belangrijkste biertypen, de hoofdstappen voor het brouwen van bier, kun je bier en smaak omschrijven en advies geven over bier-spijscombinaties. Uiteraard leer je ook hoe je het perfecte biertje moet serveren. Voor de echte professionals is er SVH Bier 2: dit examen gaat nog een stap verder en vergt een bredere en meer gespecialiseerde bierkennis dan Bier 1. Zo weet je onder andere de invloed van verschillende hop- en moutsoorten op het bier en stel je een evenwichtig bierassortiment samen waarbij je rekening houdt met o.a. inkoop en voorraadbeheer.

“De vraag naar medewerkers in de horeca die kunnen adviseren over pils en bieren is al jaren hoorbaar en neemt alleen maar toe. Bier is overal: kleine cafés voeren bierkaarten met soms twintig soorten terwijl speciale biercafés een oneindig assortiment lijken te hebben. Ook de sterrenzaken hebben de bier-spijscombinatie ontdekt en werken die steeds fijnmaziger uit. De examens van SVH voorzien in deze kennis en de vaardigheden. Het is aan de opleider om deze over te brengen aan de cursist. Daar is Biertraining.nl een heel goed voorbeeld van. Eigentijds en ingestoken op de vaardigheden die achter de bar en in de bediening gevraagd worden. De samenwerking met biertraining.nl is een mooie stap”, aldus Ricardo Eshuis, directeur SVH.

Pilot examen SVH Bier 1

Begin mei is het zover. Dan worden bij Café Faber in Nijmegen de eerste SVH Bier 1 examens afgenomen in de vorm van een pilot. Tijdens het examen gaat de kandidaat onder andere bier proeven en moeten er theoretische vragen worden beantwoord. Voor alle drie de partijen zal deze dag dus erg spannend zijn. Bij een positief examenresultaat ontvangen de kandidaten het allereerste SVH Bier 1 diploma. Dit branche-erkende diploma geldt als sluitstuk op de opleiding van Biertraining.nl.

Over Biertraining.nl

Het programma van Biertraining.nl is grotendeels online en bestaat uit de basiskennis van bier, verschillende biertypen en praktijk. Op elk moment van de dag is deze online training te volgen. Voor de ondernemer is er een overzicht in de progressie van de medewerkers; wie is er al begonnen en hoe scoren de medewerkers? Voorafgaand aan het examen is er nog een praktijktraining waarbij de nadruk ligt op het proeven en beschrijven van het bier. Nu de samenwerking met SVH rond is, kan de training afgerond worden met een officieel SVH Bier 1 examen. Hiermee krijgen de kandidaten de kans om een branche-erkend diploma toe te voegen aan hun cv. “Het is geweldig om te zien hoe biertraining.nl de interesse in en het enthousiasme over bier aanwakkert bij horecaprofessionals. Wanneer de basis goed op orde is komt de honger naar verdieping eigenlijk vanzelf”, aldus Erik Tackenkamp, co-founder biertraining.nl.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie
Horecaondernemers verwachten voorzichtige groei in 2019

De horeca groeit dankzij een ‘gouden mix’ van economische expansie en een grotere toestroom van toeristen, plus het goede weer in een groot deel van 2018. De omzet in de branche neemt al ruim vijf jaar elk kwartaal toe. De verwachting is dat in 2019 het oplopende personeelstekort echt...

Zo zet je een succesvol horecaconcept neer

Het ene na het andere horecaconcept werd de laatste jaren geopend. Van vegan koffie bars en bierkelders tot een heus avocadorestaurant. En allen succesvol! De wens van de consument verandert drastisch en om bij te blijven is een helder concept nodig. De HM Academy helpt je daarbij en organiseert op ...

Wet- en regelgeving
Rechter: maaltijdbezorgers Deliveroo geen zzp'ers, Deliveroo in beroep

De maaltijdbezorgers van Deliveroo zijn zzp'ers en mogen aanspraak maken op dienstverband. Dat bepaalde de rechter in Amsterdam vanmiddag. Deliveroo gaat in beroep tegen de uitspraak. Vorig jaar besloot Deliveroo om de aflopende contracten van bezorgers niet te verlengen. Zo konden bezorgers...

Koffie & thee Achtergronden
Onderzoek prijsontwikkeling koffie en thee in lunchrooms

De prijsontwikkeling van koffie en thee binnen lunchrooms is nog vrijwel nooit onderzocht. Daarom deed de redactie van vakblad Lunchroom zelf een onderzoekje naar de prijsontwikkeling gedurende de afgelopen twee jaar en daarbij keken zij ook nog verder terug, naar het jaar 2001 om precies te zijn. I...

Onderwijs Ondernemen
Training concepting voor gepassioneerde horecaondernemers

Op 21 januari 2019 vindt de eerstvolgende trainingsdag over 'concepting' plaats in Bunnik. Onderscheidend zijn met je zaak is immers lastig, zeker met de hoeveelheid trends die je om de oren vliegen en al die zaken om je heen die ook vernieuwend (denken te) zijn. Hoe val jij dan juist op? De...

Achtergronden Longread
Cash verdwijnt voorlopig nog niet uit de horeca

Na een jarenlange promotie van pinnen en contactloos betalen, hoor je de laatste tijd steeds vaker de roep om contant betalen. De Nederlandsche Bank laat van zich horen als voorstander van cash. Wat moet je daarmee in de horeca, waar contant geld voor onveilige situaties zorgt? Maatregelen nemen! ...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: