SVH gaat biertrainingen aanbieden

30 april 2018 | David Bakker

SVH gaat de samenwerking aan met de online bieropleider: Biertraining.nl. Begin mei zal het eerste examen SVH Bier 1 worden afgenomen. Dit examen is onderdeel van de certificering SVH Bier dat uit twee diploma’s bestaat; SVH Bier 1 en SVH Bier 2.

De bierexamens van SVH zijn voor iedereen die zich wil ontwikkelen of specificeren op het gebied van bier. De nadruk ligt op kennis en vaardigheden die je nodig hebt om bier in de horeca te verkopen. Met het diploma SVH Bier 1 herken je onder andere de belangrijkste biertypen, de hoofdstappen voor het brouwen van bier, kun je bier en smaak omschrijven en advies geven over bier-spijscombinaties. Uiteraard leer je ook hoe je het perfecte biertje moet serveren. Voor de echte professionals is er SVH Bier 2: dit examen gaat nog een stap verder en vergt een bredere en meer gespecialiseerde bierkennis dan Bier 1. Zo weet je onder andere de invloed van verschillende hop- en moutsoorten op het bier en stel je een evenwichtig bierassortiment samen waarbij je rekening houdt met o.a. inkoop en voorraadbeheer.

“De vraag naar medewerkers in de horeca die kunnen adviseren over pils en bieren is al jaren hoorbaar en neemt alleen maar toe. Bier is overal: kleine cafés voeren bierkaarten met soms twintig soorten terwijl speciale biercafés een oneindig assortiment lijken te hebben. Ook de sterrenzaken hebben de bier-spijscombinatie ontdekt en werken die steeds fijnmaziger uit. De examens van SVH voorzien in deze kennis en de vaardigheden. Het is aan de opleider om deze over te brengen aan de cursist. Daar is Biertraining.nl een heel goed voorbeeld van. Eigentijds en ingestoken op de vaardigheden die achter de bar en in de bediening gevraagd worden. De samenwerking met biertraining.nl is een mooie stap”, aldus Ricardo Eshuis, directeur SVH.

Pilot examen SVH Bier 1

Begin mei is het zover. Dan worden bij Café Faber in Nijmegen de eerste SVH Bier 1 examens afgenomen in de vorm van een pilot. Tijdens het examen gaat de kandidaat onder andere bier proeven en moeten er theoretische vragen worden beantwoord. Voor alle drie de partijen zal deze dag dus erg spannend zijn. Bij een positief examenresultaat ontvangen de kandidaten het allereerste SVH Bier 1 diploma. Dit branche-erkende diploma geldt als sluitstuk op de opleiding van Biertraining.nl.

Over Biertraining.nl

Het programma van Biertraining.nl is grotendeels online en bestaat uit de basiskennis van bier, verschillende biertypen en praktijk. Op elk moment van de dag is deze online training te volgen. Voor de ondernemer is er een overzicht in de progressie van de medewerkers; wie is er al begonnen en hoe scoren de medewerkers? Voorafgaand aan het examen is er nog een praktijktraining waarbij de nadruk ligt op het proeven en beschrijven van het bier. Nu de samenwerking met SVH rond is, kan de training afgerond worden met een officieel SVH Bier 1 examen. Hiermee krijgen de kandidaten de kans om een branche-erkend diploma toe te voegen aan hun cv. “Het is geweldig om te zien hoe biertraining.nl de interesse in en het enthousiasme over bier aanwakkert bij horecaprofessionals. Wanneer de basis goed op orde is komt de honger naar verdieping eigenlijk vanzelf”, aldus Erik Tackenkamp, co-founder biertraining.nl.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview
Interview Wim Cox "Ik hou van quick and dirty"

Het was nooit zijn droom om horecaondernemer te worden. Maar na acht jaar atheneum en geen brandende ambitie om een vervolgstudie te volgen, belandde hij als gastheer in het hotel van zijn ouders. Niet wetende dat hij 35 jaar later op een terras in Roermond terug kan kijken op een florerend leven in...

Economie Achtergronden
Horecasector betaalt facturen het snelst

Het betaalgedrag van het Nederlandse bedrijfsleven is in het derde kwartaal van 2018 verslechterd. Facturen worden nu na gemiddeld 40,6 dagen voldaan. Dat is 0,7 dagen langzamer dan in het eerste half jaar van 2018. Dit blijkt uit de nieuwste Barometer Betaalgedrag van bedrijfsinformatiespecialist G...

Awards Bier
Dit is het lekkerste bockbier van Nederland

Bij Brouwerij Maximus in De Meern werd dit jaar door 132 proevers geproefd om te bepalen welk bockbier het lekkerste van Nederland is in 2018. Er werden 60 bockbieren geproefd, waarvan 32 in de categorie standaard tot en met 7 procent en 28 in de categorie zwaar boven de 7 procent. De prijzen bi...

De oplossingen voor lastige medewerkers

Met regelmaat krijg ik een vraag van een werkgever wat hij kan doen met een medewerker als er iets niet meer lekker loopt in de arbeidsrelatie. Dat kan van alles zijn: de werknemer gaat zijn eigen gang, trekt zich weinig van werkafspraken of collega’s aan, maakt fouten, meldt zich te pas en te...

Bier Longread
Achtergrond: de kracht van de wisseltap

Voor veel gasten gaat er niets boven een vers getapt biertje. Hoewel pils nog altijd favoriet is, zijn seizoensbieren niet meer weg te denken. Maar waarom zou je daarin altijd het aanbod van de brouwerij volgen? Ook lokaal zijn er leuke biertjes te krijgen, waarmee je een onderscheidend aanbod neer ...

Awards Achtergronden
Directeur Horeca Stichting Nederland in de race voor succesvolste vrouwelijke ondernemer

Gabriëlla Café, directeur van Horeca Stichting Nederland (HSN), is doorgedrongen tot de finale van de Aithra-Award* 2018. Deze Award wordt toegekend aan een vrouwelijk rolmodel dat bekend staat voor succesvol ondernemerschap. Als oprichter van het grootste horeca opleidingsinstituut van...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: