SVH gaat biertrainingen aanbieden

30 april 2018 | David Bakker

SVH gaat de samenwerking aan met de online bieropleider: Biertraining.nl. Begin mei zal het eerste examen SVH Bier 1 worden afgenomen. Dit examen is onderdeel van de certificering SVH Bier dat uit twee diploma’s bestaat; SVH Bier 1 en SVH Bier 2.

De bierexamens van SVH zijn voor iedereen die zich wil ontwikkelen of specificeren op het gebied van bier. De nadruk ligt op kennis en vaardigheden die je nodig hebt om bier in de horeca te verkopen. Met het diploma SVH Bier 1 herken je onder andere de belangrijkste biertypen, de hoofdstappen voor het brouwen van bier, kun je bier en smaak omschrijven en advies geven over bier-spijscombinaties. Uiteraard leer je ook hoe je het perfecte biertje moet serveren. Voor de echte professionals is er SVH Bier 2: dit examen gaat nog een stap verder en vergt een bredere en meer gespecialiseerde bierkennis dan Bier 1. Zo weet je onder andere de invloed van verschillende hop- en moutsoorten op het bier en stel je een evenwichtig bierassortiment samen waarbij je rekening houdt met o.a. inkoop en voorraadbeheer.

“De vraag naar medewerkers in de horeca die kunnen adviseren over pils en bieren is al jaren hoorbaar en neemt alleen maar toe. Bier is overal: kleine cafés voeren bierkaarten met soms twintig soorten terwijl speciale biercafés een oneindig assortiment lijken te hebben. Ook de sterrenzaken hebben de bier-spijscombinatie ontdekt en werken die steeds fijnmaziger uit. De examens van SVH voorzien in deze kennis en de vaardigheden. Het is aan de opleider om deze over te brengen aan de cursist. Daar is Biertraining.nl een heel goed voorbeeld van. Eigentijds en ingestoken op de vaardigheden die achter de bar en in de bediening gevraagd worden. De samenwerking met biertraining.nl is een mooie stap”, aldus Ricardo Eshuis, directeur SVH.

Pilot examen SVH Bier 1

Begin mei is het zover. Dan worden bij Café Faber in Nijmegen de eerste SVH Bier 1 examens afgenomen in de vorm van een pilot. Tijdens het examen gaat de kandidaat onder andere bier proeven en moeten er theoretische vragen worden beantwoord. Voor alle drie de partijen zal deze dag dus erg spannend zijn. Bij een positief examenresultaat ontvangen de kandidaten het allereerste SVH Bier 1 diploma. Dit branche-erkende diploma geldt als sluitstuk op de opleiding van Biertraining.nl.

Over Biertraining.nl

Het programma van Biertraining.nl is grotendeels online en bestaat uit de basiskennis van bier, verschillende biertypen en praktijk. Op elk moment van de dag is deze online training te volgen. Voor de ondernemer is er een overzicht in de progressie van de medewerkers; wie is er al begonnen en hoe scoren de medewerkers? Voorafgaand aan het examen is er nog een praktijktraining waarbij de nadruk ligt op het proeven en beschrijven van het bier. Nu de samenwerking met SVH rond is, kan de training afgerond worden met een officieel SVH Bier 1 examen. Hiermee krijgen de kandidaten de kans om een branche-erkend diploma toe te voegen aan hun cv. “Het is geweldig om te zien hoe biertraining.nl de interesse in en het enthousiasme over bier aanwakkert bij horecaprofessionals. Wanneer de basis goed op orde is komt de honger naar verdieping eigenlijk vanzelf”, aldus Erik Tackenkamp, co-founder biertraining.nl.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Columns Starten in de horeca Ondernemen
Functioneren en disfunctioneren: wat kan en moet een werkgever?

Elke werkgever kampt vroeg of laat met een medewerker die het in het functioneren laat afweten. Van een werkgever wordt verwacht een gedegen verbeterplan op te stellen en met de medewerker te doorlopen. Een verbeterplan kent duidelijke doelen, een reële termijn waarbinnen de doelen moeten zijn ...

Interview Longread
Interview: waarom het woord 'gratis' niet werkt in de horeca

“Marketing wil je als horecaondernemer het liefst binnenboord houden.” Monique van Gevelt is daar duidelijk in en ze heeft een punt. Want je kúnt het ook zelf als je de tools kent en beheerst. “Het is het gemakkelijkst om de reguliere social media-kanalen in te zetten”...

Achtergronden KHN
KHN pleit voor noodfonds horecazaken na gedwongen sluiting

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) luidt de noodklok voor horecabedrijven die op last van de burgemeester gesloten zijn nadat er een geweldsincident bij hun zaak heeft plaatsgevonden. KHN vindt dat deze ondernemers gecompenseerd moeten worden uit een noodfonds van de overheid als na politieonderzoek...

Economie Achtergronden
Onderzoek: horeca laat sterke winstontwikkeling zien

De horeca heeft ook in 2017 sterk geprofiteerd van de verbeterde koopkracht. De omzetgroei kwam uit op 8% en werd breed gedragen: het aandeel van horecaondernemers met een stabiele of hogere omzet steeg naar 71%. De winstontwikkeling was met 20% erg sterk (+18% in 2016) en ruim beter dan het mkb-gem...

Regelgeving
Staatssecretaris Blokhuis en wethouder Everhardt starten landelijke actie NIXzonderID

Staatssecretaris Blokhuis en wethouder Everhardt starten landelijke actie NIXzonderID Staatssecretaris Paul Blokhuis (VWS) ervaart zelf in de horeca hoe lastig het is om de leeftijd van jongeren in te schatten. De landelijke actie NIXzonderID is vandaag gestart door staatssecretaris Paul Blokhuis (V...

Regelgeving
KHN: overheid moet horeca tegemoet komen in tijd of geld bij verbod rookruimten

Op 6 april jl. kondigde staatssecretaris Blokhuis van VWS aan dat hij rookruimten in de horeca over 2 jaar wil verbieden. Uit een enquête die door bijna 2500 leden van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) is ingevuld, blijkt dat een verbod grote impact heeft. Horecaondernemers zien bij een verbo...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: