Starbucks doneert 250.000 pond voor boeren in Oost-Afrika

26 juli 2017 | Roy Spijker

Starbucks heeft samen met internationale ontwikkelingsorganisatie Send a Cow gewerkt aan een nieuw project om landbouwgemeenschappen in Rwanda te helpen effectieve en duurzame landbouwmethoden te ontwikkelen. Vandaag is de lancering van het driejarige Coffee + Cows project waar meer dan 3000 mensen rechtstreeks van zullen profiteren door hen te voorzien van trainingen in duurzame landbouwtechnieken, gender- en sociale ontwikkeling, het leveren van vee evenals continue ondersteuning.

De samenwerking tussen Starbucks en Send a Cow begon toen Starbucks barista’s tijdens een bedrijfsreis om koffieboerderijen te bezoeken een project bezochten dat werd uitgevoerd door de liefdadigheidsorganisatie in Rwanda. Partners (werknemers) waren zo geïnspireerd door hun ervaring dat ze begonnen met een inzamelingsactie bij Starbucks locaties in het Verenigd Koninkrijk voor Send a Cow. Deze activiteit bracht £100.000 op, wat overeenkomt met 153 landbouwfamilies voorzien van een melkkoe.

Voor het Coffee + Cows project dat vandaag wordt gelanceerd, doneert Starbucks 50 pence van elke verkoop van ‘koffie voor thuis’-producten die in de winkels wordt verkocht, inclusief zakken koffiebonen en espresso capsules.* Klanten zullen ook de Send a Cow samenwerking zien op het Starbucks Chilled Classics assortiment van gekoelde koffies, beschikbaar in supermarkten en lokale winkels tot oktober.

Met de samenwerking zullen Send a Cow en Starbucks:
- Meer dan 3000 mensen helpen om toegang te krijgen tot een betrouwbare voedingsbron, verbeterde voeding en de hulp om uit de armoede te komen
- Meer dan 2300 uur training geven over essentiële vaardigheden over hygiëne, gendergelijkheid, agronomie, duurzame landbouwmethoden en ondernemerschap
- Levensveranderende hulp bieden op het gebied van vee (koeien, geiten, kippen), gereedschap, fruitbomen en zaden

Martin Brok, president, Starbucks EMEA zegt: “Deze samenwerking is ontstaan uit de passie van onze partners, iets waar we enorm trots op zijn. We willen aandacht vragen voor het essentiële werk dat Send a Cow doet om landbouwgemeenschappen in Oost-Afrika te helpen, door middel van de verkoop van ‘koffie voor thuis’ in onze winkels en onze gekoelde koffies in de supermarkten. We zijn toegewijd om ethisch verantwoorde koffie te serveren, en dat betekent ook iets terugdoen voor de boeren die zo’n geweldig product hebben. We kijken ernaar uit om dit bericht te delen met onze klanten en om te zien hoe onze donatie de Send a Cow projecten in Rwanda ondersteunt.”

Send a Cow CEO, Paul Stuart zegt: ‘‘We hebben een fantastische samenwerking opgebouwd met het team van Starbucks en wij zijn blij om het nieuwe Coffee + Cows project vandaag te lanceren. Onze twee organisaties delen veel dezelfde waarden en de betrokkenheid om kleine boeren te ondersteunen. Daarnaast voelen wij een verantwoordelijkheid om duurzame praktijken aan te moedigen. We kijken ernaar uit om samen te werken en echte veranderingen door te voeren in gemeenschappen in Oost-Afrika.”

Starbucks is trots om de mijlpaal van 99% gecertificeerde ethisch verkregen koffie te bereiken door middel van haar Coffee and Farmer Equity (C.A.F.E) Practices, ontwikkeld met Conservation International. C.A.F.E. Practices zijn een reeks duurzaamheidsnormen die zijn ontworpen om landbouwers te helpen koffie te verbouwen op een manier die beter is voor zowel de mensen als de planeet. Meer dan een miljoen koffieboeren op vier continenten hebben geprofiteerd van het programma. Starbucks is ook een oprichter van de Sustainable Coffee Challenge met Conservation International, met de ambitie om koffie het eerste duurzame landbouwproduct ter wereld te maken.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Events Horeca
De Dag van de Horecamedewerker op 25 september in Utrecht

FNV Horeca organiseert maandag 25 september De Dag van de Horecamedewerker in de Winkel van Sinkel in Utrecht. FNV Horeca vindt goed gekwalificeerde en gemotiveerde medewerkers in de horeca belangrijk. Tijdens De Dag van de Horecamedewerker staan de horecamedewerkers en het horecavak centraal. Wo...

Horeca Achtergronden
NVWA publiceert resultaten inspecties

Voedselveiligheid is van groot belang voor de consument. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) maakt de resultaten van inspecties van steeds meer steden inzichtelijk. Maandag wordt Den Haag aan de inspectiekaart toegevoegd, terwijl de resultaten van Utrecht al zichtbaar waren. De resulta...

Bier
'Hoppy Hour' om nieuw speciaalbier te promoten

AB InBev onthult een van zijn best bewaarde geheimen: Goose Island. Na een soft launch in 2016 lanceert AB InBev het Amerikaanse speciaalbiermerk dit jaar groots met een activatiecampagne in Nederland. Vanaf vandaag maken bierliefhebbers kennis met het ambachtelijke craft beer van de brouwerij uit C...

Economie Toerisme
CBS: Toerismesector blijft groeien

De toeristische bestedingen stegen in 2016 bijna 4 procent en lagen ruim 27 procent hoger dan in 2010. De waarde van deze bestedingen bedraagt inmiddels 75,7 miljard euro. Dit blijkt uit onderzoek van het CBS in opdracht van het Ministerie van Economische Zaken. Buitenlandse toerist drijfveer...

Bier Events
Gratis toegankelijk speciaalbierfestival in Grave

De Maaspoort organiseert voor de derde keer het Speciaal Bier Festival in het land van Maas en Waal en Cuijk. George en Hilde van Kuppeveld, de gastheer en gastvrouw, zorgen altijd voor een gezellig en hartelijk welkom. Zij bieden, voor de derde keer, een mooie gelegenheid om van een biertje te ge...

Achtergronden Blog
Actie borstvoeding geven in het openbaar: is dat nog nodig?

In de Wereld Borstvoeding Week is het Voedingscentrum de uitdaging aangegaan om Den Haag borstvoedings-vriendelijk(er) te maken. Is dat nodig? Wij denken van wel. Bijna een derde van de vrouwen (30,5%) voelt zich namelijk niet prettig bij het geven van borstvoeding in een openbare gelegenheid, zoals...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2017 - Uitgeverij PS

Uitgave door: