Sluitingstijden Veghelse horeca verruimen

5 oktober 2010 |
Sluitingstijden Veghelse horeca verruimen

Hart voor Veghel heeft een initiatiefvoorstel ingediend om de sluitingstijden van de Veghelse horeca te verruimen van 2.00 naar 3.00 uur. In de commissie Bestuurszaken en Economie van donderdag 14 oktober wordt het voorstel besproken. Coalitiepartner Hart voor Veghel merkt al geruime tijd dat jongeren voorstander zijn van verruiming van de sluitingstijden voor de Veghelse horeca.

Bijeenkomst 2008 voor ruimere openingstijden
In 2008 werd dit al duidelijk tijdens een door Veghelse jongeren en Hart voor Veghel georganiseerde bijeenkomst. De ruimere sluitingstijden in de omliggende gemeenten is voor het merendeel van de jongeren een reden om de Veghelse horeca als minder interessant te zien. Verruiming van de horecasluitingstijden betekent een verbetering van de concurrentiepositie voor de Veghelse horeca en kan de overlast van pendelende jeugd terugdringen.

Pilot voor ruimere sluitingstijden
In 2007 is er een pilot geweest over dit onderwerp. Deze pilot is echter niet met alle belanghebbenden geëvalueerd, waardoor de gewenste en ongewenste effecten van verruiming van de horecasluitingstijden nooit goed in kaart zijn gebracht. Hart voor Veghel stelt nu voor om voor een periode van één jaar, te beginnen op 1 januari 2011, de sluitingstijden te verruimen van 02.00 naar 03.00 uur.

Evaluatie met alle betrokkenen
Evaluatie hiervan dient plaats te vinden in november 2011 met alle betrokkenen. Daarna worden de effecten/resultaten teruggekoppeld aan de gemeenteraad.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie KHN
Fors deel van de horeca staat op omvallen

Volgens de berichtgeving van de afgelopen dagen – waaronder het laatste OMT advies – en gesprekken die Koninklijke Horeca Nederland (KHN) voert met de overheid en MKB-Nederland lijkt de kans dat er op korte termijn versoepelingen voor (delen van) de horeca komen voor medio januari uiterm ...

KHN Coronacrisis
Gelderse horecaondernemers kunnen voucher met waarde tot 5000 euro aanvragen

De provincie Gelderland stelt 1 miljoen euro beschikbaar aan ondernemers in de horeca-, toerisme- en vrije tijdsector die door de coronacrisis in zwaar weer zijn gekomen. Dit ‘steuntje in de rug’ kunnen ondernemers in deze hard getroffen sectoren inzetten voor adviesdiensten en ondersteu ...

Wet- en regelgeving
Viswinkel of horeca?! Het slotstuk!

Een jaar geleden schreven wij over de handhavingszaak die door de gemeente Amsterdam was gestart tegen The Seafood Shop, een luxe viswinkel in het hart van Amsterdam, waar ook diverse vissnacks en maaltijden worden verkocht. In dit artikel staan wij nogmaals stil bij het verloop van deze zaak en kij ...

Digitaal Ondernemen
Digitaal ondernemen in het café

De horeca is dicht. Dat betekent niet dat er niets gebeurt. Afhalen, bezorgen, pakketten samenstellen, online kookcursussen en bierproeverijn organiseren: De horeca staat verre van stil. Het digitale landschap geeft de horeca op dit moment de tools in handen om omzet te genereren. Nu fysiek conta ...

Economie Coronacrisis
Horecapersoneel slachtoffer van coronacrisis

Horeca- en cateringbedrijven ervaren pittige tijden. Tegen de stroom in proberen ze omzet te draaien en bezoekers aan te trekken. Dit blijkt uit onderzoek van Foodservice Community en GROUP7 onder bijna 600 horeca-, fastservice- (dit zijn broodjeszaken en frituren) en cateringprofessionals, dat tuss ...

Achtergronden
Zonder horeca blijven er maar weinig openbare toiletten over

Op 19 november was het Wereld Toiletdag. Een dag waarop de app HogeNood samen met de Maag Lever Darm Stichting in kaart brengt wat de meest toiletvriendelijke gemeenten van Nederland zijn. De jaarlijkse ranking laat drastische verschillen zien met en zonder horeca, want zoals jullie weten is de hore ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: