Sfeerhoreca gaat over in The Party Group

22 september 2020 | Thijs Jacobs

In januari dit jaar werd de droom van Olivier van Hoey Smith werkelijkheid: na een jarenlange samenwerking met zakenpartner Chiel Jongejan ging Van Hoey Smith zijn eigen weg onder de naam The Party Group. De ondernemer nam de helft van Sfeerhoreca over en werd zo de trotse eigenaar van De Vrienden Live, Scharrels & Schuim, George Cocktailbar, De Beurs en Villa Thalia.

Het team

Van Hoey Smith is een doorgewinterde en ambitieuze ondernemer die zijn sporen in de Rotterdamse horeca heeft verdiend. Van kelner in de seventies/eighties bar Get Back werkte hij zich in dertien jaar op van bedrijfsleider tot eigenaar van vijf succesvolle horecazaken. “Horeca zit in mijn bloed,” legt Olivier uit. “Als beginnend barman organiseerde ik feestjes die meteen liepen als een trein. Al snel werd ik bedrijfsleider van een aantal zaken binnen Sfeerhoreca. Maar het ging verder: in 2011 werd ik voor 50% eigenaar van een aantal zaken binnen het concern.” Terwijl het zakenimperium van Chiel Jongejan en zijn Sfeerhoreca zich uitbreidde, kreeg Olivier steeds meer interesse in de volledige overname van de zaken die hem dicht aan het hart lagen. In januari van dit jaar werd die droom werkelijkheid.

The Party Group

Op 2 januari 2020 zette Olivier als nieuwe eigenaar zijn handtekening onder De Vrienden Live, Scharrels & Schuim, George Cocktailbar, De Beurs en Villa Thalia, onder de naam The Party Group. Van Hoey Smith heeft een duidelijke visie hoe hij met zijn zaken en personeel wil omgaan: “Alle mensen die voor mij werken zijn onderdeel van The Party Group. Van de kelners en afwassers, tot de mensen op kantoor: dit doen wij allemaal samen en iedereen wordt betrokken. Uiteraard nemen we grote beslissingen in een kleiner team, maar elk personeelslid mag meedenken en heeft een stem. ”Sfeer maken en te gekke concepten bedenken: daar ligt Oliviers kracht. “Met het geweldige team van The Party Group kan ik nu alle kanten op.”

Smeltkroes

De Rotterdamse ondernemer heeft als doel zijn publiek dezelfde smeltkroes te laten zijn als Rotterdam is. Een plek waar iedereen zich thuis voelt ongeacht afkomst, kleur, leeftijd of gender. “Wij zijn er voor alle doelgroepen in de stad, iedereen is welkom. Met The Party Group stralen we uit dat we een creatief team hebben dat te gekke feesten en concepten bedenkt en ontwikkelt, voor iedereen in de stad.” Naast clubavonden, studentenfeesten, comedy nights en dinnershows organiseert en produceert The Party Group ook evenementen voor derden. Zoals modeshows voor Marlies Dekkers, RuPaul’s Drag Race en lezingen van prominente gasten als de Amerikaanse inspirator Stedman Graham. “The Party Group is een leuk, spannend, creatief en organisch geheel. We bedenken telkens iets nieuws en verzorgen van begin tot eind de meest uiteenlopende evenementen. Voor ons is niets te gek.”

Horeca anno nu

De inkt was nog niet droog of drie maanden later moesten al Oliviers zaken dicht wegens Covid-19. “We hebben in die lastige tijd de kans gepakt om The Party Group uit te rollen, zoals het ontwerpen van alle marketinguitingen en het aanpassen van de menukaarten. Ook hebben we het achterstallig onderhoud flink aangepakt. ”Binnen de huidige regels haalt het team nu het maximale uit wat er binnen de mogelijkheden ligt. Met een creatieve aanpak kan er toch heel veel, zo blijkt. “We hebben samen de term ‘viben’ bedacht: een positief, energiek gevoel van gezelligheid. Ondanks alle beperkende maatregelen lukt het ons een topsfeer te creëren. ”Zo bedacht The Party Group ‘Terras 2.0’: één groot, zomers terras dat De Beurs, Scharrels & Schuim, George Cocktailbar en Villa Thalia met elkaar verbindt. Achter het raam zie je de skills van een dj en in de showkeuken buiten wordt heerlijk gekookt.

Ondertussen heeft ook De Vrienden Live in de Oude Haven een terras waar Meat Je Vrienden Live is ontwikkeld: een samenwerking tussen De Vrienden Live, Oesteria en Meat Rotterdam waar uiteenlopende events plaatsvinden op het grootste terras van de Oude Haven, zoals paella-avonden en oesterproeverijen. Deze samenwerking bewijst dat The Party Group ook krachten weet te bundelen met andere ondernemers in de stad.

Blik op de toekomst

Ondanks de scherpe maatregelen voor de horeca wil Van Hoey Smith samen met The Party Group iets moois opzetten: bijzondere, spraakmakende en leuke events waarbij hij zijn creativiteit ten volste laat stromen. Daarnaast serveert zijn team van zo’n 140 mensen de lekkerste gerechten, drankjes en cocktails in Oliviers bars en restaurants en waarborgt hij de veiligheid van het publiek en zijn personeel. “Samen halen we het maximale uit de mogelijkheden die er zijn. Het zijn lastige tijden, maar met z’n alle maken we er iets van. Ik ben betrokken bij mijn zaken en heb een passie. Ik ga door met plannen maken, niets houdt mij tegen.”

The Party Group bestaat uit

De Vrienden Live

Idyllisch gelegen aan de Oude Haven is De Vrienden Live dé plek voor een borrel of diner. In deze zaak zit muziek, want na tienen nemen De Jongens van Je Weet Wel het (drum)stokje over. In de zomermaanden maakt De Vrienden Live deel uit van Meat Je Vrienden Live op het grootste terras van de Oude Haven, met een op de zomer afgestemde programmering.

Scharrels & Schuim // George Cocktailbar

In dit hippe streetfood restaurant aan de Lijnbaan draait alles om gegrilde kip en (speciaal)bier. ‘Verstopt’ boven Scharrels & Schuim vind je een gezellige cocktailbar. De bartenders maken er altijd een feestje van, waarbij de flessen door de lucht vliegen (en keurig worden opgevangen!). 

De Beurs

Op het zonnige terras of binnen kun je terecht voor een lunch of diner. In het weekend verandert De Beurs na tienen in één van Rotterdams' meest sfeervolle en favoriete studentenkroegen, met uiteenlopende themafeesten.

Villa Thalia

Club Villa Thalia is uitgaan op internationaal niveau. Dat zijn uiteenlopende clubavonden met live entertainment, spectaculaire diner shows en gezellige comedy nights.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Rechter oordeelt: horeca blijft dicht

De horeca blijft voorlopig dicht. Zo oordeelde de rechter vanmiddag in de rechtbank in Den Haag. Een aantal horecaondernemers had een kort geding tegen de Staat aangespannen met als inzet dat de horeca weer de deuren mocht openen. De rechter ging daar niet in mee. Over twee weken volgt de motivering ...

Financieel Ondernemen
3 vragen over loon van horecapersoneel

Werken in de horeca is in vele opzichten niet te vergelijken met een standaard '9-tot-5-baan’. Daarom spelen er ook vragen over de loonbelasting die in andere sectoren niet of minder aan bod komen. Te denken valt aan de volgende vragen: Moet een werkgever fooien van zijn personeel aange ...

Columns
Alles heeft een einde en een worst wel twee

De avondschemering is ingevallen. De sfeer in het café is als een glas bockbier. Verwarmend en rijk, maar tegelijkertijd ook fris en monter. Er ligt niets zwaar op de maag. Hoewel dat makkelijk ook anders zou kunnen, maar dat past niet bij ons team. We zijn types van handen uit de mouwen, bli ...

Internationaal Coronacrisis
Ook België sluit de horeca

Ook in België moeten cafés en restaurants vanaf vandaag (maandag) vier weken de deuren sluiten. De Belgen gaan zelfs iets verder dan wij, want er gaat een avondklok gelden van middernacht tot 05.00 uur 's ochtends. In België is thuiswerken weer de standaard en worden ook de soci ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Horecaondernemers vechten sluiting van de horeca aan bij de rechter

De door het kabinet opgelegde sluiting van de horeca wordt door de Haagse bodega De Posthoorn aangevochten middels een een kort geding aan tegen de Nederlandse staat. Dinsdag komt de zaak voor de rechter en inmiddels hebben zich veel horecazaken bij het intiatief aangesloten, zo verklaart horecaonde ...

KHN Coronacrisis
Robèr Willemsen (KHN) reageert op video die hij maakte in zijn café

Robèr Willemsen is niet alleen voorzitter van KHN, maar ook caféondernemer. Dat is in deze tijden soms lastig te verenigen. Willemsen deelde zelf een video vanuit zijn café (de Rotterdamse horecazaak Proeflokaal De Pui), waarin veel gezelligheid te zien is op de avond voor de ge ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: