Olivier wint Bier en Gastronomie Award

4 juni 2013
Olivier wint Bier en Gastronomie Award

Belgisch biercafé Olivier in Utrecht is de winnaar van de Bier & Gastronomie Award 2013. Het Biergenootschap der Lage Landen reikt deze onderscheiding jaarlijks uit aan het restaurant dat de beste
bier- spijscombinaties presenteert. Chef kok Mark van der Star en assistent bedrijfsleider Johan Schmit ontvingen de prijs uit handen van ere-grootheraut Andries de Groen.

*Bieren uit de regio*
Olivier besteedt veel aandacht over bier en spijscombinaties. Niet alleen Belgische bieren, maar ook bieren uit de regio staan op de kaart. De bediening is gastvrij en weet waarover ze spreekt.

*Bier als drank bij maaltijd*
"Een van de doelstellingen van het Biergenootschap der Lage Landen is het promoten van bier als begeleidende drank bij de maaltijd", geeft Andries de Groen aan. "Daartoe is voor de vijfde maal een wedstrijd om de Award georganiseerd, waaraan een tiental horecabedrijven heeft deelgenomen."

*De finalisten*
Na een halve finale in Amsterdam heeft de jury, onder leiding van Henri Reuchlin van het Bierburo, een vijftal finalisten bezocht. Dit zijn Het Brouwcaf? uit Scheveningen, De Poshoorn uit Maastricht, Café Olivier uit Utrecht, Ruyterhof uit Rijsbergen en Jopenkerk uit Haarlem. "We merken dat de kwaliteit van de bieradviezen ieder jaar toeneemt", aldus de Reuchlin. "Gasten durven ook vaker een bijpassend bier aan tafel te bestellen omdat ze ontdekken dat het gewoon lekker is."

Eerdere Awards werden gewonnen door Dégust in Hoogeveen, Streekrestaurant De Hofkaemer in Bergeijk, Proeverij Caruso in Roosendaal en Restaurant Lieve in Amsterdam.

*Op de foto* Het team van Olivier ontvangt de Bier en Gastronomie Award. V.l.n.r. Johan Schmitt (assistent bedrijfsleider Olivier Utrecht), Yannick Boes (ere-grootheraut BGLL), Mark van der Star (chef Olivier Utrecht), Andries de Groen (ere-grootheraut BGLL), Henri Reuchlin (juryvoorzitter)
~Fotograaf: Johannes Timmermans~

~Myrtille Vromans~

Overig nieuws