Olivier wint Bier en Gastronomie Award

4 juni 2013 |
Olivier wint Bier en Gastronomie Award

Belgisch biercafé Olivier in Utrecht is de winnaar van de Bier & Gastronomie Award 2013. Het Biergenootschap der Lage Landen reikt deze onderscheiding jaarlijks uit aan het restaurant dat de beste
bier- spijscombinaties presenteert. Chef kok Mark van der Star en assistent bedrijfsleider Johan Schmit ontvingen de prijs uit handen van ere-grootheraut Andries de Groen.

Bieren uit de regio
Olivier besteedt veel aandacht over bier en spijscombinaties. Niet alleen Belgische bieren, maar ook bieren uit de regio staan op de kaart. De bediening is gastvrij en weet waarover ze spreekt.

Bier als drank bij maaltijd
"Een van de doelstellingen van het Biergenootschap der Lage Landen is het promoten van bier als begeleidende drank bij de maaltijd", geeft Andries de Groen aan. "Daartoe is voor de vijfde maal een wedstrijd om de Award georganiseerd, waaraan een tiental horecabedrijven heeft deelgenomen."

De finalisten
Na een halve finale in Amsterdam heeft de jury, onder leiding van Henri Reuchlin van het Bierburo, een vijftal finalisten bezocht. Dit zijn Het Brouwcaf? uit Scheveningen, De Poshoorn uit Maastricht, Café Olivier uit Utrecht, Ruyterhof uit Rijsbergen en Jopenkerk uit Haarlem. "We merken dat de kwaliteit van de bieradviezen ieder jaar toeneemt", aldus de Reuchlin. "Gasten durven ook vaker een bijpassend bier aan tafel te bestellen omdat ze ontdekken dat het gewoon lekker is."

Eerdere Awards werden gewonnen door Dégust in Hoogeveen, Streekrestaurant De Hofkaemer in Bergeijk, Proeverij Caruso in Roosendaal en Restaurant Lieve in Amsterdam.

Op de foto Het team van Olivier ontvangt de Bier en Gastronomie Award. V.l.n.r. Johan Schmitt (assistent bedrijfsleider Olivier Utrecht), Yannick Boes (ere-grootheraut BGLL), Mark van der Star (chef Olivier Utrecht), Andries de Groen (ere-grootheraut BGLL), Henri Reuchlin (juryvoorzitter)
Fotograaf: Johannes Timmermans

Myrtille Vromans

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden
11 jaar geleden in De CaféKrant: Wijnbar Viqh, Haarlem

De CaféKrant bestaat dit jaar 15 jaar. Om dit 'porseleinen jubileum' kracht bij te zetten, besteden we iedere week aandacht aan een interview of achtergrondverhaal uit de rijke historie van De CaféKrant. Dit keer reizen we terug naar 2010. We bezochten wijnbar Viqh in Haarle ...

Economie Achtergronden
Advies Belastingdienst aan horecaondernemers: verleng bijzonder uitstel van betaling

Is uw bijzonder uitstel van betaling afgelopen en kunt u nog niet aan uw nieuwe betalingsverplichtingen voldoen? Verleng dan uw bijzonder uitstel van betaling. Dat kan nog tot en met 30 juni. Afgelopen zaterdag ontvingen 60.000 ondernemers, waaronder uit de horecabranche, hierover een brief van de B ...

KHN Corona
KHN: uit eten met sneltest onbespreekbaar

De uitspraken van minister De Jonge over de rol van sneltesten in het openingsplan van het kabinet kunnen rekenen op stevige kritiek vanuit horecaondernemers. Zo wordt er mogelijk gesproken over versoepelingen, waarbij de horeca voor uit eten open mag met de inzet van sneltesten. Vooral het feit dat ...

Economie Achtergronden
CBS: relatief veel horecabedrijven opgeheven

In het eerste kwartaal van 2021 werden zo’n 30,2 duizend bedrijven opgeheven, ruim 9 duizend minder dan in hetzelfde kwartaal het jaar ervoor. Bij 85 procent van de opheffingen ging het om bedrijven met één werkzame persoon. Er werden 4,7 duizend bedrijven met meer dan é&e ...

Achtergronden Corona
Kan de horeca eigenlijk wel open als het weer mag?

Als de horeca op een gegeven moment weer open mag, dan is het nog maar de vraag of elke horecagelegenheid dat ook kan. BNR Nieuwsradio ging op onderzoek uit en deed daarbij ook navraag hij KHN. Bij veel ondernemers ontbreekt het op dit moment aan financiële middelen om personeel te betalen of v ...

Interview Longread
''Het terras openen heeft eigenlijk geen zin voor ons''

Andrea de Lange is eigenaresse van Brasserie Jansen in Zwolle. De terrassen mogen weliswaar weer gedeeltelijk open, maar zij koos ervoor haar terras gesloten te houden. Een weloverwogen keuze, zo blijkt. “Als je kijkt naar alle administratie en de opstartkosten die daarbij komen kijken, dan he ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: