Oktober Bockbierfeesten

17 september 2013
Oktober Bockbierfeesten

In oktober vinden traditiegetrouw de vele bockbierfeesten weer plaats. Op zondag 13 oktober wordt in Woerden de derde editie van het Woerdens Bockbierfestival gehouden bij het Grand Kasteel. Van 17 tot en met
20 oktober vindt de tweede editie van het Tilburgs Bockbierfestival plaats in stadscafé de Spaarbank.

*Woerden*
In Woerden zijn dit jaar veertien, vooral kleine, streekbrouwerijen aanwezig met hun speciaalbieren. Van elke brouwerij is de brouwer, vertegenwoordiger of eigenaar aanwezig om de bezoekers alles te kunnen vertellen over hun eigengemaakte speciaalbier.

*Tilburg: de bieren*
Het bockbierfestival in Tilburg duurt vier dagen. Hier staan vijftien soorten bockbier onder de tap en zestien bockbieren op de fles. De te drinken bieren en aanwezige brouwerijen zijn: Amstel Bock en Heineken Tarwebok van de Heineken Brouwerij, Brand Dubbelbock van Brand Brouwerij, Brugse Bok van bierbrouwerij de Halve Maan, La Chouffe Bok van bierbrouwerij Brasserie d’Achouffe, La Trappe Bockbier van bierbrouwerij de Koningshoeven BV, Nelis van bierbrouwerij De Prael, Steenbrugge Abdij Bock van bierbrouwerij Palm en Texels Bock van de Texelse Bierbrouwerij.

~Mariska van Gorp~

Overig nieuws