AB InBev brengt Oekraïens bier naar Nederland

Auteur: Redactie
Drinks 13 april 2022
AB InBev brengt Oekraïens bier naar Nederland

Ab InBev zorgt ervoor dat het populairste biermerk van Oekraïne, Chernigivske, vanaf begin mei in vele winkels en in de horeca in Nederland beschikbaar is. De brouwerij gaat het in verschillende brouwerijen in Europa maken, onder meer in Duitsland en België.

Begin april werd het al gelanceerd in het Verenigd Koninkrijk. Alle baten van de verkoop worden gedoneerd aan organisaties die humanitaire hulp verlenen in Oekraïne, waaronder Caritas International. In het kader van dit initiatief zegt AB InBev een bedrag toe van minimaal 5 miljoen aan hulporganisaties.

Anna Rudenko, Marketing Director Chernigivske in Oekraïne, leidt dit initiatief vanuit België, waar ze vorige maand met een deel van haar familie naartoe verhuisde. "Ik ben er trots op dat we Chernigivske buiten Oekraine op de markt brengen om humanitaire hulp te ondersteunen", zegt Rudenko. ”Chernigivske is geliefd bij vele generaties Oekraïners. Op deze manier kunnen consumenten een extra bijdrage leveren aan humanitaire hulp voor Oekraïne”.

Horeca, groothandel- en retailpartners die geïnteresseerd zijn in deelname aan het initiatief kunnen gaan naar https://chernigivske.ua

Blijf je graag op de hoogte?

Eén keer per week het actuele en relevante cafénieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws