Nieuwe regels omtrent dancefeesten Amsterdamse horecagelegenheden

19 juli 2017 | Roy Spijker

Amsterdamse cafés en clubs die dancefeesten organiseren moeten zich vanaf volgende maand houden aan strikte veiligheidsregels en gezondheidsregels. Dat schrijft het Parool. Het zijn dezelfde regels die ook gelden voor dancefestivals.

Clubs en cafés moeten bezoekers straks onder meer fouilleren op wapens en drugs. Ook moeten ze een horecakluis in de zaak zetten, waar in beslag genomen goederen kunnen worden opgeborgen. Daarnaast zijn ze straks verplicht om gratis drinkwater te verstrekken en moet er gekwalificeerd personeel rondlopen dat eerste hulp kan verlenen.

De nieuwe regels zijn vastgesteld met het populaire clubfestival Amsterdam Dance Event in het achterhoofd. Dat festival wordt jaarlijks in oktober georganiseerd. Ook dit jaar mogen alle deelnemende zaken aan het festival weer open blijven tot 8 uur ’s ochtends.

Kritiek
Pim Evers van Koninklijke Horeca Nederland afdeling Amsterdam is kritisch op de maatregelen. Tegen het Parool zegt hij dat de gemeente zich niet realiseert dat het organiseren van een dance-event in een club of café een hele andere operatie is dan van een evenement. Evers voorziet dan ook problemen.

“Vooral de kleine gelegenheden die eens in de week de stoelen aan de kant schuiven en een dj neerzetten gaan hier last van krijgen. Zij worden nu geconfronteerd met behoorlijk zware veiligheidseisen,” aldus evers in Het Parool.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Tech
Het rendement van e-mailmarketing wordt zwaar onderschat

Mocht je in het huidige tijdperk als marketeer in de horeca werken, dan moet je van veel markten thuis zijn. Natuurlijk moet je bijhouden wat andere partijen doen. Dit nog naast kennis van sociale media tot aan search engine marketing. Het vak van marketeer wordt steeds lastiger en de concurrentie i...

Koffie & thee Internationaal
Wist je dat we vandaag in koffiestaking zijn?

Tik de gast die een koffie bestelt vandaag maar op de vingers, want de Eerlijke Koffiestaling is een feit. Op het werk en in de horeca drinken we dagelijks veel kopjes koffie. Weinig mensen zijn zich echter bewust van de problematiek die schuilgaat achter de koffie. Om bewustwording ten aanzien van ...

Awards
Nederlandse biersommeliers in top 50 op het WK Biersommelier

Op het WK voor biersommeliers in Rimini (IT) zijn de drie deelnemers van het Nederlandse team alle drie in de top 50 geëindigd. Nog niet eerder deed er een Nederlands team mee met de prestigieuze competitie. Het WK wordt elke twee jaar gehouden. Dit jaar ging de winst voor het eerst naar een vr...

Bier Interview Longread
Bierkenner Thomas Wijns over tapverlies en speciaalbieren

Welk bier heb je op de tap? Natuurlijk het ‘gewone’ pils, want dat is de nummer één en lekker doordrinkbaar, maar steeds vaker zien we dat cafés het aantal tapkranen uitbreiden om aan de vraag naar andere bieren te kunnen voldoen en ook restaurants hebben een steeds ...

Video
Video: spoken nemen café over

In dit café in Nottingham, dat ook nog eens op een oud gevangenisterrein staat, waren geesten rond. En dat terwijl Halloween aanstaande is. De eigenaar van de bar besloot de videobeelden eens goed te bekijken toen er op een dag flessen en eten op de vloer werden aangetroffen. De avond ervo...

Columns Blog
Grijp eerst dat laaghangend fruit

Horecamensen houden van knallen. Een mooie avond draaien met je team waarbij alles klopt. Waar de service soepel loopt, de gasten happy zijn en een goede omzet wordt gedraaid. Horecamensen vinden stille momenten in de zaak echter een gruwel. Wachten op klandizie en ‘wortelschieten’ is...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: