Net open: wijnbar met meer dan 70 wijnen per glas en tappen doe je zelf

13 augustus 2020 | Thijs Jacobs

Blijdorp is binnenkort een hotspot rijker. In september opent Walsjérôt haar deuren op het Bentinckplein in Rotterdam. De wijnbar werkt volgens een uniek concept waarbij je je eigen wijn kan tappen. Met de keuze voor een slok, een heel of een half glas van meer dan 70 wijnen kunnen zowel gezellige borrelaars als echte kenners hun hart ophalen. Laat het tappen beginnen

Jij hebt de touwtjes in handen

Het principe is simpel: bij binnenkomst krijg je een kaartje waarop je een zelfgekozen bedrag zet. Met je opgeladen pas kan je door naar de échte eyecatcher van Walsjérôt: de tapwand. Wit, rood of rosé: je kunt meer dan 70 wijnen van over de hele wereld per glas tappen. Heb je een keuze gemaakt? Houd je pasje voor één van de wijntaps en kies hoe veel wijn je wil. Eerst een slokje proeven, een half glas bestellen of gewoon lekker tot de rand vol? De keuze is aan jou.

Geen stijve proeverij

Bij elke wijn hangt een kaartje met een beschrijving van het type druif, de herkomst en de smaak.. Proef zo veel je wil en ontdek wat jij lekker vindt. Zo kun je een glas proeven van de meest bijzondere wijnen, die in andere horecazaken alleen voor een hoge prijs te bestellen zijn. Kan je wel wat hulp gebruiken? Natuurlijk voorziet de sommelier je graag van advies, maar verwacht geen stijve proeverij. Bij Walsjérôt is de sfeer laagdrempelig en kun je genieten op je eigen tempo en manier.

Lekkere trek

Trek gekregen van al dat tappen? Natuurlijk is er ook aan eten gedacht. Wie wijn zegt, zegt kaas. Stel je eigen kaasplateau samen of maak je borrel compleet met flammküchen of een charcuterieplank. Uiteraard staan er op de menukaart ook heerlijke oesters, die perfect passen bij de mousserende wijnen. Vegetarische trek? Kies voor een rode-bietencouscous of een portie oesters.

Over Walsjérôt

Walsjérôt bevindt zich op het Bentinckplein in Blijdorp, een van de hipste wijken van Rotterdam. In de wijnbar vind je meer dan 70 wijnen die je zelf kunt tappen. Betalen doe je met een kaart waar je zelf tegoed op zet. Met de keuze voor een slok, een heel of een half glas kunnen zowel gezellige borrelaars als echte kenners hun hart ophalen. Proef zo veel je wil en ontdek wat jij lekker vindt of laat je adviseren door de sommelier.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Nice 'n Easy
Seafood Bar Je m'en Fish uit Gent brengt zeevruchten met een twist

De Frans-Engelse woordspeling zegt het eigenlijk allemaal. In de Gentse seafood bar ‘Je m’en Fish’ hoef je geen net pak te dragen om een oester te degusteren. Hier krijg je kwaliteit uit de zee die je zelfs staand aan de bar kan verorberen. Drie jongelui die hun job als advocate...

Culinair Nice 'n Easy
Ook een sterrenchef gebruikt soms 'convenience'

De kwaliteit van veel ‘gemaksproducten’ is de afgelopen jaren steeds beter geworden. Toch blijft koken vooral een ambacht. In sterrenrestaurant Basiliek in Harderwijk gaan eigenaar en sterrenchef Rik Jansma en zijn pupil Laurens Samsen het gesprek aan. Convenienceproducten, halffabricate...

Economie
Horeca 22.00 uur dicht, maximaal dertig gasten binnen

De horeca is verplicht om vanaf dinsdag 29 september de deuren om 22.00 uur te sluiten. Vanaf 21.00 uur mag er niemand meer naar binnen. In publieke ruimtes mogen nog maar maximaal 30 mensen samenkomen. In de buitenruimte gaat landelijk een maximum van 40 personen gelden voor bijeenkomsten. Daarbij ...

Economie KHN
KHN pleit voor extra steunmaatregelen

De snelle toename in het aantal besmettingen was de aanleiding voor een extra persconferentie van premier Rutte en minister De Jonge vanavond. Het aantal coronabesmettingen blijft stijgen, het kabinet grijpt daarom landelijk keihard in. Opnieuw krijgt de horeca harde klappen. Aanvullend op de maa...

Achtergronden Tech
Horeca gebruikt relatief vaak online platformen

Circa 8 procent van de Nederlandse bedrijven met twee of meer werkzame personen gaf aan in 2018 online platformen te hebben gebruikt om hun goederen en diensten af te zetten. De belangrijkste redenen waren de toegang tot een grotere afzetmarkt (83 procent) en gemak (75 procent). Dit blijkt uit het o...

Nice 'n Easy
Hoe kun je controle over F&B bewaren bij meerdere vestigingen?

Een goed draaiende horecazaak is geen garantie op succes bij meerdere vestigingen. De reden is simpel: een topmanager kan niet overal tegelijk zijn. Om de controle te behouden over vitale processen als inkoop, voorraad, productie en foodcost maken multi-unit ondernemingen steeds vaker gebruik van ee...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: