Nederland’s eerste Cacao Bar opent in Amsterdam

26 september 2018 | Thijs Jacobs

Pure Kakaw opent de eerste Cacao Bar in het Westerpark. Drie maanden lang kunnen mensen hier kennismaken met de bijzondere en gezonde werkzame stofjes die in pure cacao zitten. Deze stofjes geven een warm prettig gevoel, focus en energie. Je dag kickstarten met een cacaodrank of tijdens werk een creatieve cacao-break nemen klinkt nu voor velen nog nieuw, maar daar komt verandering in. Geïnspireerd door traditioneel gebruik van cacao bij culturen als de Maya’s en Azteken, brouwen Erik en Leonie pure cacaodranken. Op donderdag 4 oktober vanaf 19.00 uur vieren ze de opening van hun nieuwe locatie in het Westerpark.

Voedsel voor de Goden

Voordat chocolade populair werd in Europa werd cacao als heilig middel gebruikt in Midden- en Zuid-Amerika. En met goede reden. Het zit vol gezonde stofjes zoals antioxidanten, flavonoïden, theobromine, anandamide (bliss-molecule), PEA, magnesium en andere mineralen. Volgens wetenschappelijk onderzoek word je er gezond en gelukkig van, maar dat kan je beter zelf proberen in de nieuwe Pure Kakaw - Cacao Bar.

De officiële naam van de cacaoboom is ‘Theobroma Cacao’, wat letterlijk vertaalt naar ‘Voedsel voor de Goden’. Cacao staat bekend als hart-openend medicijn. Het wordt veel gebruikt in ceremonies en wordt steeds populairder voor yoga, meditatie of focus voor (creatief) werk. Door het subtiele effect van cacao kom je makkelijker in een flow en in verbinding met jezelf en anderen.

Pure Kakaw - Cacao Bar

Op het menu staan cacaodrankjes, zowel op waterbasis als met amandel- of kokosmelk. Er wordt geen koemelk gebruikt omdat dit de werking van cacao zou blokkeren. Met kruiden en specerijen als kaneel, chili, kardemom, gember, kurkuma en nootmuskaat kan je eindeloos variëren en persoonlijk je drankje samenstellen. Daarnaast kan je kiezen uit lekkere hapjes en zelfgemaakte chocolade.

De officiële opening wordt donderdag 4 oktober vanaf 19.00 uur gevierd. Dan kan je alvast een voorproefje nemen. De locatie is gedeeld met Emporium Of Wonders, een boutique walhalla met een grote collectie vintage en zelfgemaakte items.

Over Pure Kakaw

Erik Westerduin en Leonie Eshuis zijn op reis door Latijns-Amerika verleid door de fijne effecten van cacao. Ze fantaseerden een jaar geleden vanuit de Amazone over het opzetten van een Cacao Bar in Amsterdam. Inmiddels importeren ze persoonlijk geselecteerde cacao uit Nicaragua en openen ze nu hun eerste locatie. De eerste stap is gezet, maar ze hebben nog veel grotere plannen. Ze willen de voordelen van cacao dranken laten zien voor zowel yoga als op de drukke werkvloer. ‘’Elke dag nemen we beslissingen, persoonlijk en op werk. Als we dit doen vanuit een open hart en liefdevolle blik wordt de wereld om ons heen vanzelf steeds mooier.”


Pure Kakaw - Cacao Bar
Pazzanistraat 6,
Westerpark, Amsterdam

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

De oplossingen voor lastige medewerkers

Met regelmaat krijg ik een vraag van een werkgever wat hij kan doen met een medewerker als er iets niet meer lekker loopt in de arbeidsrelatie. Dat kan van alles zijn: de werknemer gaat zijn eigen gang, trekt zich weinig van werkafspraken of collega’s aan, maakt fouten, meldt zich te pas en te...

Bier Longread
Achtergrond: de kracht van de wisseltap

Voor veel gasten gaat er niets boven een vers getapt biertje. Hoewel pils nog altijd favoriet is, zijn seizoensbieren niet meer weg te denken. Maar waarom zou je daarin altijd het aanbod van de brouwerij volgen? Ook lokaal zijn er leuke biertjes te krijgen, waarmee je een onderscheidend aanbod neer ...

Awards Achtergronden
Directeur Horeca Stichting Nederland in de race voor succesvolste vrouwelijke ondernemer

Gabriëlla Café, directeur van Horeca Stichting Nederland (HSN), is doorgedrongen tot de finale van de Aithra-Award* 2018. Deze Award wordt toegekend aan een vrouwelijk rolmodel dat bekend staat voor succesvol ondernemerschap. Als oprichter van het grootste horeca opleidingsinstituut van...

Awards
Het best getapte bier in Nijmegen komt van Giulio Severijnen

De best getapte biertjes van regio Nijmegen zijn vanaf dit moment te vinden in Café Biessels. Barman Giulio Severijnen won afgelopen maandag 15 oktober de regionale tapwedstrijd van Nijmegen in het NEC-Goffertstadion. Van de 72 deelnemers wist Giulio Severijnen met een score van 171 punten...

Drinks Longread
Achtergrond: alcoholarm bier in opkomst, alcoholvrije wijn nog niet populair

Overdag een ijskoud glas bier of een goed glas wijn. Hoewel in Nederland die cultuur niet heerst, verandert de behoefte van de consument. De mogelijkheid om een glas wijn of een biertje bij de lunch te bestellen groeit. Alcoholvrije wijnen zijn (nog) niet populair in de horeca, maar bieren die weini...

Personeel Achtergronden
Onderzoek personeel & horeca: 'De horecaondernemer heeft geen plan'

‘’Het moet een familie zijn’’, ‘’ludieke wervingsfilmpjes helpen’’ en ‘’duidelijke communicatie is alles’’. Bovenstaande uitspraken komen van horecamanagers en -ondernemers. Kortom: elke ondernemer of manager die ik spreek heeft...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: