Nederland’s eerste Cacao Bar opent in Amsterdam

26 september 2018 | Thijs Jacobs

Pure Kakaw opent de eerste Cacao Bar in het Westerpark. Drie maanden lang kunnen mensen hier kennismaken met de bijzondere en gezonde werkzame stofjes die in pure cacao zitten. Deze stofjes geven een warm prettig gevoel, focus en energie. Je dag kickstarten met een cacaodrank of tijdens werk een creatieve cacao-break nemen klinkt nu voor velen nog nieuw, maar daar komt verandering in. Geïnspireerd door traditioneel gebruik van cacao bij culturen als de Maya’s en Azteken, brouwen Erik en Leonie pure cacaodranken. Op donderdag 4 oktober vanaf 19.00 uur vieren ze de opening van hun nieuwe locatie in het Westerpark.

Voedsel voor de Goden

Voordat chocolade populair werd in Europa werd cacao als heilig middel gebruikt in Midden- en Zuid-Amerika. En met goede reden. Het zit vol gezonde stofjes zoals antioxidanten, flavonoïden, theobromine, anandamide (bliss-molecule), PEA, magnesium en andere mineralen. Volgens wetenschappelijk onderzoek word je er gezond en gelukkig van, maar dat kan je beter zelf proberen in de nieuwe Pure Kakaw - Cacao Bar.

De officiële naam van de cacaoboom is ‘Theobroma Cacao’, wat letterlijk vertaalt naar ‘Voedsel voor de Goden’. Cacao staat bekend als hart-openend medicijn. Het wordt veel gebruikt in ceremonies en wordt steeds populairder voor yoga, meditatie of focus voor (creatief) werk. Door het subtiele effect van cacao kom je makkelijker in een flow en in verbinding met jezelf en anderen.

Pure Kakaw - Cacao Bar

Op het menu staan cacaodrankjes, zowel op waterbasis als met amandel- of kokosmelk. Er wordt geen koemelk gebruikt omdat dit de werking van cacao zou blokkeren. Met kruiden en specerijen als kaneel, chili, kardemom, gember, kurkuma en nootmuskaat kan je eindeloos variëren en persoonlijk je drankje samenstellen. Daarnaast kan je kiezen uit lekkere hapjes en zelfgemaakte chocolade.

De officiële opening wordt donderdag 4 oktober vanaf 19.00 uur gevierd. Dan kan je alvast een voorproefje nemen. De locatie is gedeeld met Emporium Of Wonders, een boutique walhalla met een grote collectie vintage en zelfgemaakte items.

Over Pure Kakaw

Erik Westerduin en Leonie Eshuis zijn op reis door Latijns-Amerika verleid door de fijne effecten van cacao. Ze fantaseerden een jaar geleden vanuit de Amazone over het opzetten van een Cacao Bar in Amsterdam. Inmiddels importeren ze persoonlijk geselecteerde cacao uit Nicaragua en openen ze nu hun eerste locatie. De eerste stap is gezet, maar ze hebben nog veel grotere plannen. Ze willen de voordelen van cacao dranken laten zien voor zowel yoga als op de drukke werkvloer. ‘’Elke dag nemen we beslissingen, persoonlijk en op werk. Als we dit doen vanuit een open hart en liefdevolle blik wordt de wereld om ons heen vanzelf steeds mooier.”


Pure Kakaw - Cacao Bar
Pazzanistraat 6,
Westerpark, Amsterdam

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden Culinair
Kerstmenu: Spoom en foie gras uit de gratie 

In bijna de helft van de Nederlandse restaurants wordt deze Kerst hert als hoofdgerecht gereserveerd. Hiermee is hert het populairste hoofdgerecht op de kerstmenu’s in de Nederlandse horeca. In Nederland betaal je in 2018 gemiddeld € 61,- voor een vijfgangen kerstdiner. Goedkoop eten doe ...

F&B Den Haag
Plek voor ruim 60 F&B-concepten in Haagse binnenstad

De binnenstad van Den Haag is uitgegroeid tot één van de meest aantrekkelijke winkelgebieden van Nederland. Toch is er nog ruimte om verder te verbeteren. Op basis van de horecabenchmark tussen de vijf grootste steden, blijkt dat het aanbod Food & Beverage (F&B) beperkt is. Er ...

Onderwijs Ondernemen
Training horeca-concepting: "Ik geef je de ultieme checklist mee!"

Op 21 januari 2019 vindt de eerstvolgende trainingsdag over 'concepting' plaats in Bunnik. Onderscheidend zijn met je zaak is immers lastig, zeker met de hoeveelheid trends die je om de oren vliegen en al die zaken om je heen die ook vernieuwend (denken te) zijn. Hoe val jij dan juist op? De...

Wet- en regelgeving Achtergronden
Consumentenbond: hygiënescore horeca moet toegankelijk blijven

De Consumentenbond roept de Tweede Kamer op de openbaarmaking van de inspectiegegevens van de horeca gemakkelijk toegankelijk te houden. Het kabinet wil alleen nog maar samenvattingen van de inspectierapporten publiceren, zonder overzichtelijke kleurcodering. De Consumentenbond vindt dit onacceptabe...

Economie Achtergronden
Wordt Albert Heijn een horeca- en bezorgketen?

Albert Heijn zal 'een plek worden om iets te eten'. Dat zei Wouter Kolk, sinds 1 november de baas van Ahold Delhaize Europa en Indonesië, woensdag in Het Financieele Dagblad (FD). De winkels worden omgebouwd, zodat klassieke kruidenierswaren minder ruimte zullen krijgen. Het FD beroe...

Columns Achtergronden
Column: niet zeuren, maar veranderen

We drinken steeds minder alcohol en eten minder vlees. Ook suikerhoudende dranken, zoals frisdranken en vruchtensappen, gaan minder vaak over de toonbank. Dat is geen aanname, maar een harde realiteit: het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft het voedingspatroon tussen 2007 en ...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: