Meloenbrood

1 januari 2016 | Jorien Slager

Aan het eind van de zomer zijn verse meloenen nog in alle soorten en maten verkrijgbaar. In dit recept is het aan u om hiermee te experimenteren. Behalve watermeloen lijken alle soorten wel in aanmerking te komen. Hou de zomer nog even vast en verras uw gasten met een bijzonder fruitig brood: meloenbrood.

Ingrediënten (1 brood)

1 kop tot moes geprakte meloen
4 eetlepels olie
5 eetlepels rietsuiker(melasse)
2 eieren
1/2 theelepel kaneel
1/2 theelepel nootmuskaat
1 theelepel gemberpoeder
4 eetlepels pindakaas
2 koppen volkorenmeel
2 eetlepels bakpoeder
zout naar smaak

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 ºC. Smeer een grote broodvorm in met boter. Klop olie, rietsuikermelasse, eieren, kaneel, nootmuskaat, en meloen tot een gladde massa. Roer volkorenmeel, bakpoeder en zout goed door elkaar. Meng dit met het meloenmengsel en de pindakaas tot een glad, goed gemengd deeg. Bij een te nat deeg kunt u met scheppen bloem ‘bijsturen’. Schep het deeg in de broodvorm en bak het in 1 uur goudbruin en gaar. Of vorm een stoere rustieke bol, of kleine broodjes om te delen. 

Tip

Meloenbrood komt heel goed tot zijn recht met een plak boeren geitenkaas.

Bereidingstijd

20 minuten (exclusief baktijd)

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Drinks
Dit wist je (nog) niet over grappa

Grappa is een Italiaanse gedistilleerde drank, vervaardigd uit de restanten van de druiven na de wijnbereiding. De schillen en de pitten van de druiven (pulp) vormen de basis van grappa. Vroeger gold het als een economische manier om alles uit de wijnproductie te halen, tegenwoordig is het een delic...

Opening Rotterdam
[FOTO'S] Is dit de gaafste horecahotspot van Rotterdam?

Één plek waar je terecht kunt voor een tal van uiteenlopende culturen, thema's en smaken. Midden in het centrum van Rotterdam opende café DoDo haar imposante deuren voor publiek. Met maar liefst 220 zitplaatsen verdeeld over 7 uiteenlopende wereldse themaruimtes, belooft dez...

Café Achtergronden
Café De Singel (Zwolle) staat te koop

Eén van de bekendste cafés van Zwolle, Café De Singel, staat in de verkoop. De kroeg is eveneens een muziekpodium en verschillende beroemde muzikanten zetten er hun eerste stappen op het podium, zoals Miss Montreal, Bertolf en Typhoon. De liveoptredens maakten van dit café...

Wet- en regelgeving
Handhaving verbod rookruimtes horeca vanaf 1 april 2020

Vanaf 1 april 2020 zal het verbod op rookruimtes in de horeca worden gehandhaafd. Eind september werden in een uitspraak van de Hoge Raad al deze rookruimtes per direct verboden. De komende tijd kunnen horecaondernemers zich voorbereiden en heeft de NVWA de tijd om het toezicht in te richten. Blo...

Tech
Het rendement van e-mailmarketing wordt zwaar onderschat

Mocht je in het huidige tijdperk als marketeer in de horeca werken, dan moet je van veel markten thuis zijn. Natuurlijk moet je bijhouden wat andere partijen doen. Dit nog naast kennis van sociale media tot aan search engine marketing. Het vak van marketeer wordt steeds lastiger en de concurrentie i...

Koffie & thee Internationaal
Wist je dat we vandaag in koffiestaking zijn?

Tik de gast die een koffie bestelt vandaag maar op de vingers, want de Eerlijke Koffiestaling is een feit. Op het werk en in de horeca drinken we dagelijks veel kopjes koffie. Weinig mensen zijn zich echter bewust van de problematiek die schuilgaat achter de koffie. Om bewustwording ten aanzien van ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: