Meloenbrood

1 januari 2016 | Jorien Slager

Aan het eind van de zomer zijn verse meloenen nog in alle soorten en maten verkrijgbaar. In dit recept is het aan u om hiermee te experimenteren. Behalve watermeloen lijken alle soorten wel in aanmerking te komen. Hou de zomer nog even vast en verras uw gasten met een bijzonder fruitig brood: meloenbrood.

Ingrediënten (1 brood)

1 kop tot moes geprakte meloen
4 eetlepels olie
5 eetlepels rietsuiker(melasse)
2 eieren
1/2 theelepel kaneel
1/2 theelepel nootmuskaat
1 theelepel gemberpoeder
4 eetlepels pindakaas
2 koppen volkorenmeel
2 eetlepels bakpoeder
zout naar smaak

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 ºC. Smeer een grote broodvorm in met boter. Klop olie, rietsuikermelasse, eieren, kaneel, nootmuskaat, en meloen tot een gladde massa. Roer volkorenmeel, bakpoeder en zout goed door elkaar. Meng dit met het meloenmengsel en de pindakaas tot een glad, goed gemengd deeg. Bij een te nat deeg kunt u met scheppen bloem ‘bijsturen’. Schep het deeg in de broodvorm en bak het in 1 uur goudbruin en gaar. Of vorm een stoere rustieke bol, of kleine broodjes om te delen. 

Tip

Meloenbrood komt heel goed tot zijn recht met een plak boeren geitenkaas.

Bereidingstijd

20 minuten (exclusief baktijd)

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Bier Rotterdam
Luxor Theater Rotterdam kiest voor nieuwe partner Bierbrouwerij AB InBev

Luxor Theater Rotterdam kiest voor Bierbrouwerij AB InBev als nieuwe bierpartner. De brouwer gaat tenminste de komende vijf jaar zowel het oude als het nieuwe Luxor Theater van bier voorzien. Bud komt op alle locaties als hoofdmerk op tap. Daarnaast zetten de partners in op een breed aanbod alcoholv...

Bier Achtergronden
Bavaria pleit voor Nobelprijs voor de Vrede voor carnaval

Ook dit jaar maakt Bavaria een duidelijk statement rond carnaval; namelijk dat carnaval de Nobelprijs voor de Vrede verdient. Het feest brengt mensen dichter bij elkaar, ongeacht leeftijd, opleiding, religie, geaardheid, huidskleur of politieke voorkeur. Zelfs de grootste vijanden zijn de vrolijkste...

Economie
Horecaondernemers zijn positiever dan een jaar geleden

De horeca kijkt met vertrouwen naar 2020, zo blijkt uit het nieuwe SRA-BiZ-visierapport ‘2020 in Zicht, de verwachtingen van Nederlandse ondernemingen’. De consumentenbestedingen zullen waarschijnlijk op peil blijven en buitenlandse toeristen weten ons land nog steeds goed te vinden. Er ...

Awards Café
Drachtster Kafee 8 uitgeroepen tot het Café van het jaar 2020 

Het Drachtster café Kafee 8 is maandag 20 januari 2020 uitgeroepen tot het Café van het jaar 2020. De uitreiking was in Studio’s Aalsmeer. Eind vorig jaar was het café al uitgeroepen tot beste café van Smallingerland en Friesland, daar kwam maandag de landelijke pri...

Opening Internationaal
Deus Ex Machina brengt uniek retail- en restaurantconcept naar Nederland

Deus Ex Machina is meer dan alleen een merk. Het brengt een lifestyle voor alle riders, bikers, creatieven, foodfanaten en artistiekelingen tot leven. Met hun recent geopende ‘tempel’ genaamd The Wat of Why aan de Amsterdamse Herengracht start ook in de lage landen de jacht naar plezier....

Bier Rotterdam
Stadshaven Brouwerij Rotterdam opent eind 2020

Stedelijke herontwikkeling in Merwe-Vierhavens (M4H Rotterdam) maakt de komst van Stadshaven Brouwerij Rotterdam met restaurant mogelijk. De brouwerij wordt gerealiseerd in een voormalige havenloods aan de Merwehaven. De horeca op locatie wordt geëxploiteerd door de Bierfabriek. Gemeente Rot...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: