Mede-eigenaar worden van een brouwerij? Het kan zo

28 juni 2019 | David Bakker

Brouwerij Oersoep uit Nijmegen begint vandaag met de verkoop van certificaten. Hiermee wordt het voor het eerst mogelijk om mede-eigenaar te worden van de brouwerij en naastgelegen brouwcafé STOOM Beer & Food. Een aandeel kopen kan vanaf 500 euro. De maximale investering per persoon is 2500 euro. 

Twee jaar geleden ging De CaféKrant langs bij STOOM Beer & Food, het interview lees je hier.

Oersoep startte in 2011 en nam in 2014 intrek in de oude soepfabriek op het Honigcomplex in Nijmegen; een pand met behoorlijk wat historie en monumentale waarde. “Al zeven jaar lang mogen we elke dag doen waar we gelukkig van worden; heerlijk bier maken. En al vijf jaar doen we dat op het Honigcomplex. We zijn zo verknocht aan deze plek dat we besloten hebben de volgende stap te nemen: we willen ons hier permanent vestigen en hebben plannen tot verdere uitbreiding”, zegt mede-oprichter Kick van Hout. “Hier kunnen blijven is investeren in de ontwikkeling van cultureel erfgoed, en dat is belangrijk voor de stad.”

Met de financiering die vrijkomt door de verkoop van certificaten, kan bovendien onderzocht worden wat de mogelijkheden zijn tot het openen van een tweede brouwcafé in een andere stad. 

Kick: “Dit is een spannende en logische stap voor ons om verder te groeien in onze droom. We zijn 100% voortgekomen uit crowdfunding en willen ook in de toekomst zelfstandig blijven. Dat is een bewuste keuze, en dat willen we doen met de mensen die in ons geloven.”

In de eerste fase van deze ‘Carried by the Crowd’-campagne verkoopt Oersoep bijna 20 procent van het bedrijf. In de toekomst hopen ze te groeien naar 1000 tot 2000 mede-eigenaren.

Lees hier alles over bier.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden
Café organiseert 'heliumkaraoke', zodat iedereen Gerard Joling kan imiteren

Het Noordhollands Dagblad komt met een wel heel speciaal nieuwsitem: in eetcafé Van Dam in Sint Maartensvlotbrug gaan ze zaterdag van start met heliumkaraoke. Er is niet meer voor nodig dan een beeldscherm, een flinke teug helium, een geluidsinstallatie en sloten bier. Want iedereen moet natu...

trends Bier
Onderzoek: Dit zijn de huidige biertrends

De Nederlandse consument staat open voor het groeiende aantal nieuwe biersoorten dat verkrijgbaar is in de horeca en supermarkt. Maar als men dan kiest, zijn een bekende smaak en een al eerder gedronken merk doorslaggevend. De bierdrinker zoekt vanuit die zekerheid naar nieuwe ervaringen. Dit en ...

Opening
Opening Franklin: Zeeuwse charme in Middelburg [foto's]

In een monumentaal pand uit 1752 in de oude binnenstad van Middelburg heeft Brasserie Franklin recentelijk haar deuren geopend. De brasserie is onderdeel van Boutique Hotel Franklin die samen met de eerste cocktailbar van Zeeland, Sir Franklin, op 10 augustus 2019 wordt geopend. In dit nieuwe bou...

Columns Blog
Horecaondernemer, kijk uit voor stress!

Het is hollen of stilstaan. Het ene moment is het loei druk en kun je het niet bijbenen en het volgende moment kun je een kanon afschieten. De horeca in een bedrijfstak waar de vraag naar diensten fluctueert. Mensen gaan rond dezelfde periode op vakantie, eten op vaste tijden en gaan het liefst uit ...

Interview Longread
Interview: de mooiste strandtent van Nederland

Strandpaviljoen De Staat viert deze zomer haar tienjarig bestaan. Jeroen Kuiper is de trotse eigenaar van deze ultieme ‘strandhotspot’ op Scheveningen, die vooral door locals wordt bezocht. Toeristen bezoeken de boulevard, wie de drukte wil vermijden en wil genieten van één...

Wet- en regelgeving Horeca & Recht
Restaurants proppen zich vol

Niet alleen in Amsterdam, maar ook in bijna alle andere drukke toeristensteden zijn ze niet te missen: proppers. Medewerkers van de horecagelegenheid benaderen voorbijgangers en proberen hen te verleiden om hun zaak binnen te gaan. Een gratis drankje of een 3-gangen deal, de proppers halen alles uit...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: