Mede-eigenaar worden van een brouwerij? Het kan zo

28 juni 2019 | David Bakker

Brouwerij Oersoep uit Nijmegen begint vandaag met de verkoop van certificaten. Hiermee wordt het voor het eerst mogelijk om mede-eigenaar te worden van de brouwerij en naastgelegen brouwcafé STOOM Beer & Food. Een aandeel kopen kan vanaf 500 euro. De maximale investering per persoon is 2500 euro. 

Twee jaar geleden ging De CaféKrant langs bij STOOM Beer & Food, het interview lees je hier.

Oersoep startte in 2011 en nam in 2014 intrek in de oude soepfabriek op het Honigcomplex in Nijmegen; een pand met behoorlijk wat historie en monumentale waarde. “Al zeven jaar lang mogen we elke dag doen waar we gelukkig van worden; heerlijk bier maken. En al vijf jaar doen we dat op het Honigcomplex. We zijn zo verknocht aan deze plek dat we besloten hebben de volgende stap te nemen: we willen ons hier permanent vestigen en hebben plannen tot verdere uitbreiding”, zegt mede-oprichter Kick van Hout. “Hier kunnen blijven is investeren in de ontwikkeling van cultureel erfgoed, en dat is belangrijk voor de stad.”

Met de financiering die vrijkomt door de verkoop van certificaten, kan bovendien onderzocht worden wat de mogelijkheden zijn tot het openen van een tweede brouwcafé in een andere stad. 

Kick: “Dit is een spannende en logische stap voor ons om verder te groeien in onze droom. We zijn 100% voortgekomen uit crowdfunding en willen ook in de toekomst zelfstandig blijven. Dat is een bewuste keuze, en dat willen we doen met de mensen die in ons geloven.”

In de eerste fase van deze ‘Carried by the Crowd’-campagne verkoopt Oersoep bijna 20 procent van het bedrijf. In de toekomst hopen ze te groeien naar 1000 tot 2000 mede-eigenaren.

Lees hier alles over bier.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Tech
Het rendement van e-mailmarketing wordt zwaar onderschat

Mocht je in het huidige tijdperk als marketeer in de horeca werken, dan moet je van veel markten thuis zijn. Natuurlijk moet je bijhouden wat andere partijen doen. Dit nog naast kennis van sociale media tot aan search engine marketing. Het vak van marketeer wordt steeds lastiger en de concurrentie i...

Koffie & thee Internationaal
Wist je dat we vandaag in koffiestaking zijn?

Tik de gast die een koffie bestelt vandaag maar op de vingers, want de Eerlijke Koffiestaling is een feit. Op het werk en in de horeca drinken we dagelijks veel kopjes koffie. Weinig mensen zijn zich echter bewust van de problematiek die schuilgaat achter de koffie. Om bewustwording ten aanzien van ...

Awards
Nederlandse biersommeliers in top 50 op het WK Biersommelier

Op het WK voor biersommeliers in Rimini (IT) zijn de drie deelnemers van het Nederlandse team alle drie in de top 50 geëindigd. Nog niet eerder deed er een Nederlands team mee met de prestigieuze competitie. Het WK wordt elke twee jaar gehouden. Dit jaar ging de winst voor het eerst naar een vr...

Bier Interview Longread
Bierkenner Thomas Wijns over tapverlies en speciaalbieren

Welk bier heb je op de tap? Natuurlijk het ‘gewone’ pils, want dat is de nummer één en lekker doordrinkbaar, maar steeds vaker zien we dat cafés het aantal tapkranen uitbreiden om aan de vraag naar andere bieren te kunnen voldoen en ook restaurants hebben een steeds ...

Video
Video: spoken nemen café over

In dit café in Nottingham, dat ook nog eens op een oud gevangenisterrein staat, waren geesten rond. En dat terwijl Halloween aanstaande is. De eigenaar van de bar besloot de videobeelden eens goed te bekijken toen er op een dag flessen en eten op de vloer werden aangetroffen. De avond ervo...

Columns Blog
Grijp eerst dat laaghangend fruit

Horecamensen houden van knallen. Een mooie avond draaien met je team waarbij alles klopt. Waar de service soepel loopt, de gasten happy zijn en een goede omzet wordt gedraaid. Horecamensen vinden stille momenten in de zaak echter een gruwel. Wachten op klandizie en ‘wortelschieten’ is...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: