Loempia's met ei

Auteur: Jorien Slager
1 januari 2016
Loempia's met ei

Ingrediënten (4 personen)

8 blaadjes filodeeg
5 eieren
1/2 bosje koriander
olie
sesamzaadjes
zout en peper

Bereiding

Verwarm de oven voor op 210 °C. Spreid de blaadjes filodeeg uit en leg er steeds twee op elkaar. Snij een zo groot mogelijk vierkant uit elke twee velletjes deeg. Breek een ei in het midden van elk vierkant, bestrooi met fijngehakte koriander en voeg zout en peper toe. Vouw de vier hoeken van de blaadjes filodeeg naar het midden, zodat het ei erin zit. Plak de randen dicht met eigeel van het laatste ei. Bestrijk de loempia’s met olie en bestrooi ze met sesamzaadjes. Leg de vier loempia’s op een bakplaat bedekt met vetvrij papier. Bak ze tien à vijftien minuten, totdat ze goudbruin zijn. Meteen opdienen.

Overig nieuws