Liveblog 1: Yesss!! Wij gaan weer open!!

1 juni 2020 | Redactie

Liveblog. Wij hebben er zin! Wij zijn er klaar voor! Dat is wat Utrechtse horecaondernemers ons vanochtend vol enthousiasme vertelden. De redactie van Lunchroom, De RestaurantKrant en de CaféKrant is vandaag in het land en doet verslag van de eerste dag dat de horeca na maanden weer open mag.

Tijdschema's, nieuw aangeschafte reserveringsystemen, anderhalve meter stickers, linten, meters extra terrassen, zelf een checkpoint maar vooral en bovenal spraken wij vanochtend horecaondernemers met een heel, heel goed humeur. En ja, dan helpt het zonnetje ook. Onderstaand een korte foto impressie. Wij wensen iedereen heel veel succes en blijf ons vandaag volgen!

 

1 juni. Utrecht, Café Hofman. Ruben Hensen heeft er zin. Ze hebben wel een strak tijdschema.

 

Utrecht, Café le Journal. Niels Schaap en collega's staan te popelen om gasten te ontvagen.

 

Utrecht, Café Flater. Koen Van der laan (l) en Christaan Ames zetten de puntjes op de i

 

Utrecht, Bij Broadway zijn weer 'Jucy Steaks & Famous Ribs' te bestellen bij Dawa Zoutenbier.

 

Utrecht, Winkel van Sinkel. Melvin Albers laat ons toch even weten dat over twee uurtjes de hekken open gaan.

 

Utrecht, Stan & Co. Daan Smeltzer (r), Mark Buis (l) en Edson Van der Vlies (m) heten over een anderhalf uur iedereen welkom.

 

Utrecht, Ubica. Grenzend aan de Ganzenmarkt openen Niko Arwanitidis en Stefan Elvers Ubica en saillant detail op de ander hoek openen zij vandaag voor het eerst Twintig Utrecht. Succes!

 

Utrecht. Restaurant San Siro. Bij Ralph Boonstoppel is het op een haar na volgeboekt met veelal vaste gasten.

 

Utrecht, De zaak. Al 23 jaar is Ronja Risseeuw mede-eigenaar van café De Zaak en nu heeft hij ook zijn eigen check point.

 

Utrecht, Nieuwe Dikke Dries. De afgeopen maanden heeft Jos de Winter niet alleen de vloeren vernieuwd maar eigenlijk alles.

 

Utrecht, Bij Papi Churro moeten Jacob Melleney en Harry Thorogood het vooral hebben van take a way.

 

Bijna 12.00. Inmiddels staat er op een de Neude een flinke rij die - echt waar -  met zijn allen aan het aftellen zijn. Succes Allemaal!

 

Lees ook Liveblog 2: Yesss!! Wij gaan weer open!! Met een beeldreportage uit heel Nederland

 

 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Corona
Terrassen per 19 mei open van 6 tot 20 uur

De terrassen mogen vanaf aanstaande woensdag 19 mei vanaf 06.00 uur tot 20.00 uur open. Dat maakte premier Rutte zojuist bekend tijdens de persconferentie. Met de verruiming van de openingstijden van de terrassen hebben horecaondernemers meer mogelijkheden om ook diner op de terrassen te draaien ...

Achtergronden
11 jaar geleden in De CaféKrant: Wijnbar Viqh, Haarlem

De CaféKrant bestaat dit jaar 15 jaar. Om dit 'porseleinen jubileum' kracht bij te zetten, besteden we iedere week aandacht aan een interview of achtergrondverhaal uit de rijke historie van De CaféKrant. Dit keer reizen we terug naar 2010. We bezochten wijnbar Viqh in Haarle ...

Economie Achtergronden
Advies Belastingdienst aan horecaondernemers: verleng bijzonder uitstel van betaling

Is uw bijzonder uitstel van betaling afgelopen en kunt u nog niet aan uw nieuwe betalingsverplichtingen voldoen? Verleng dan uw bijzonder uitstel van betaling. Dat kan nog tot en met 30 juni. Afgelopen zaterdag ontvingen 60.000 ondernemers, waaronder uit de horecabranche, hierover een brief van de B ...

KHN Corona
KHN: uit eten met sneltest onbespreekbaar

De uitspraken van minister De Jonge over de rol van sneltesten in het openingsplan van het kabinet kunnen rekenen op stevige kritiek vanuit horecaondernemers. Zo wordt er mogelijk gesproken over versoepelingen, waarbij de horeca voor uit eten open mag met de inzet van sneltesten. Vooral het feit dat ...

Economie Achtergronden
CBS: relatief veel horecabedrijven opgeheven

In het eerste kwartaal van 2021 werden zo’n 30,2 duizend bedrijven opgeheven, ruim 9 duizend minder dan in hetzelfde kwartaal het jaar ervoor. Bij 85 procent van de opheffingen ging het om bedrijven met één werkzame persoon. Er werden 4,7 duizend bedrijven met meer dan é&e ...

Achtergronden Corona
Kan de horeca eigenlijk wel open als het weer mag?

Als de horeca op een gegeven moment weer open mag, dan is het nog maar de vraag of elke horecagelegenheid dat ook kan. BNR Nieuwsradio ging op onderzoek uit en deed daarbij ook navraag hij KHN. Bij veel ondernemers ontbreekt het op dit moment aan financiële middelen om personeel te betalen of v ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: