Koningin Máxima bij 300ste jubileum brouwerij Bavaria

13 februari 2019 | Yonne van Geene

Op donderdagmiddag 28 maart 2019 brengt Hare Majesteit Koningin Máxima een bezoek aan brouwerij Bavaria in Lieshout, die dit jaar 300 jaar bestaat. Tijdens het bezoek krijgt Koningin Máxima een rondleiding door de brouwerij, met onder andere aandacht voor de rijke familiehistorie, de duurzame initiatieven en de lokale betrokkenheid.

Koningin Máxima is op deze middag aanwezig bij de officiële opening van het jubileumjaar van brouwerij Bavaria, waarbij een vat van 300 liter bier wordt aangeslagen. Moederbedrijf Swinkels Family Brewers, waar brouwerij Bavaria onderdeel van uitmaakt, is vandaag de dag nog steeds een 100 procent onafhankelijk familiebedrijf met de zevende generatie Swinkels aan het roer. Tijdens het bezoek is er ook aandacht voor internationale initiatieven van Swinkels Family Brewers, zoals brouwerij Habesha in Ethiopië, waar het familiebedrijf samen met 8.000 lokale aandeelhouders bier brouwt.

Brouwerij Bavaria's jubileumjaar

Directievoorzitter Jan-Renier Swinkels: “We zijn zeer vereerd dat we Koningin Máxima op 28 maart mogen ontvangen ter ere van het 300-jarig bestaan van onze Lieshoutse brouwerij. Veel mijlpalen zijn bereikt en veel verhalen zijn te vertellen over de afgelopen 300 jaar. Het is een eer dat we een stukje daarvan met Koningin Máxima mogen delen. We gaan ons 300-jarig bestaan het hele jaar vieren, maar 28 maart is de officiële start van het jubileumjaar. We danken het behalen van dit bijzondere jubileum aan vele betrokkenen. Daarom vieren we ons jubileumjaar ook samen met onze medewerkers, hun partners, de familie, zakelijk relaties, samenwerkingspartners, collegabrouwers, omwonenden, onze bierliefhebbers én nu ook koninklijk bezoek!”

Over Swinkels Family Brewers

Swinkels Family Brewers is een 100 procent onafhankelijk familiebedrijf. Al zeven generaties lang leidt de familie Swinkels een groep van ondernemingen die beschikt over zes eigen brouwerijlocaties: brouwerij Bavaria in Lieshout (NL), brouwerij Palm & De Hoorn in Steenhuffel (BE), brouwerij Rodenbach in Roeselare (BE), brouwerij de Molen in Bodegraven (NL), brouwerij de Koningshoeven in Berkel-Enschot (NL) en brouwerij Habesha in Debre Birhan (ET). Gezamenlijk zijn deze brouwerijen goed voor de productie van 7,6 miljoen hectoliter bier en 800.000 hectoliter frisdrank. Bedrijfsonderdeel Holland Malt beschikt over twee eigen mouterijen, welke samen goed zijn voor de productie van 405.000 ton mout. Daarnaast produceert bedrijfsonderdeel CereX ca. 4.000 ton moutextracten en compounds. Wereldwijd werken ruim 1.750 medewerkers binnen de groep van ondernemingen geleid door de familie Swinkels. Om het familiebedrijf nog mooier door te kunnen geven aan de volgende generatie, is langetermijndenken en het maken van duurzame besluiten vanzelfsprekend.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden
Man valt eigenaar café aan vanwege sluitingstijd

Nadat de eigenaar van een café op de Grote Markt in Bergen op Zoom besloot dat hij de deur ging sluiten, kwamen er nog een aantal personen het café binnen. Zij waren het hier niet mee eens en een 46-jarige man uit Tholen besluit daarom de eigenaar aan te vallen. De man is later aangeho...

Events Advertorial
Ontdek op Europese beurzen nieuwe trends en innovaties voor de horeca

Dit najaar vinden er in Europa uiteenlopende beurzen plaats die afgestemd zijn op de behoeften van de horecasector. Ze reiken inspiratie en ideeën aan voor nieuwe trends en producten en zijn een bezoek meer dan waard. In november vinden de volgende evenementen plaats: België – ...

Wet- en regelgeving
Loondoorbetaling bij ziekte en re-integratie wordt duidelijker

Veel werkgevers in de horeca hebben moeite met de verplichting om het loon door te betalen van zieke werknemers. Ook zijn zij verantwoordelijk voor de re-integratie, al zijn zij zich daar vaak niet van bewust. Om werkgevers te ontzorgen, komt er per 1 januari 2020 een nieuw pakket aan maatregelen...

Columns Blog
De kroon op je werk

Soms duizelt het mij van de ranglijsten in onze branche. Zo heb je de beste van de beste volgens de Lekker, GaultMillau of Michelingids. De verkiezing van de leukste, smakelijkste of meest duurzame. Dan draait het weer om het fraaiste design, beste concept of zit je in een competitie om de hoogste o...

Awards
SVH presenteert de Top 10 van de wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca  

Op vrijdag 8 november heeft SVH de top 10 van de wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca bekend gemaakt. Voor deze jaarlijkse wedstrijd werden dit jaar 150 leerbedrijven genomineerd. Tot maandag 4 november zijn deelnemende leerbedrijven met elkaar de strijd aangegaan om de eerste mijlpaal van de wedstrij...

Personalia
Van Duijnen Groep neemt Horecatechniek Nederland over

Van Duijnen Groep, onder andere eigenaar van Van Duijnen Horeca Service (VDHS) te Almere, (marktleider in Nederland op het gebied van drank-technische installaties en tapautomatisering voor de horeca), neemt per 1 november 2019 het Amsterdamse Horecatechniek Nederland over. De overname komt voort ui...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: