Koningin Máxima bij 300ste jubileum brouwerij Bavaria

13 februari 2019 | Yonne van Geene

Op donderdagmiddag 28 maart 2019 brengt Hare Majesteit Koningin Máxima een bezoek aan brouwerij Bavaria in Lieshout, die dit jaar 300 jaar bestaat. Tijdens het bezoek krijgt Koningin Máxima een rondleiding door de brouwerij, met onder andere aandacht voor de rijke familiehistorie, de duurzame initiatieven en de lokale betrokkenheid.

Koningin Máxima is op deze middag aanwezig bij de officiële opening van het jubileumjaar van brouwerij Bavaria, waarbij een vat van 300 liter bier wordt aangeslagen. Moederbedrijf Swinkels Family Brewers, waar brouwerij Bavaria onderdeel van uitmaakt, is vandaag de dag nog steeds een 100 procent onafhankelijk familiebedrijf met de zevende generatie Swinkels aan het roer. Tijdens het bezoek is er ook aandacht voor internationale initiatieven van Swinkels Family Brewers, zoals brouwerij Habesha in Ethiopië, waar het familiebedrijf samen met 8.000 lokale aandeelhouders bier brouwt.

Brouwerij Bavaria's jubileumjaar

Directievoorzitter Jan-Renier Swinkels: “We zijn zeer vereerd dat we Koningin Máxima op 28 maart mogen ontvangen ter ere van het 300-jarig bestaan van onze Lieshoutse brouwerij. Veel mijlpalen zijn bereikt en veel verhalen zijn te vertellen over de afgelopen 300 jaar. Het is een eer dat we een stukje daarvan met Koningin Máxima mogen delen. We gaan ons 300-jarig bestaan het hele jaar vieren, maar 28 maart is de officiële start van het jubileumjaar. We danken het behalen van dit bijzondere jubileum aan vele betrokkenen. Daarom vieren we ons jubileumjaar ook samen met onze medewerkers, hun partners, de familie, zakelijk relaties, samenwerkingspartners, collegabrouwers, omwonenden, onze bierliefhebbers én nu ook koninklijk bezoek!”

Over Swinkels Family Brewers

Swinkels Family Brewers is een 100 procent onafhankelijk familiebedrijf. Al zeven generaties lang leidt de familie Swinkels een groep van ondernemingen die beschikt over zes eigen brouwerijlocaties: brouwerij Bavaria in Lieshout (NL), brouwerij Palm & De Hoorn in Steenhuffel (BE), brouwerij Rodenbach in Roeselare (BE), brouwerij de Molen in Bodegraven (NL), brouwerij de Koningshoeven in Berkel-Enschot (NL) en brouwerij Habesha in Debre Birhan (ET). Gezamenlijk zijn deze brouwerijen goed voor de productie van 7,6 miljoen hectoliter bier en 800.000 hectoliter frisdrank. Bedrijfsonderdeel Holland Malt beschikt over twee eigen mouterijen, welke samen goed zijn voor de productie van 405.000 ton mout. Daarnaast produceert bedrijfsonderdeel CereX ca. 4.000 ton moutextracten en compounds. Wereldwijd werken ruim 1.750 medewerkers binnen de groep van ondernemingen geleid door de familie Swinkels. Om het familiebedrijf nog mooier door te kunnen geven aan de volgende generatie, is langetermijndenken en het maken van duurzame besluiten vanzelfsprekend.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

trends Bier
Onderzoek: Dit zijn de huidige biertrends

De Nederlandse consument staat open voor het groeiende aantal nieuwe biersoorten dat verkrijgbaar is in de horeca en supermarkt. Maar als men dan kiest, zijn een bekende smaak en een al eerder gedronken merk doorslaggevend. De bierdrinker zoekt vanuit die zekerheid naar nieuwe ervaringen. Dit en ...

Opening
Opening Franklin: Zeeuwse charme in Middelburg [foto's]

In een monumentaal pand uit 1752 in de oude binnenstad van Middelburg heeft Brasserie Franklin recentelijk haar deuren geopend. De brasserie is onderdeel van Boutique Hotel Franklin die samen met de eerste cocktailbar van Zeeland, Sir Franklin, op 10 augustus 2019 wordt geopend. In dit nieuwe bou...

Columns Blog
Horecaondernemer, kijk uit voor stress!

Het is hollen of stilstaan. Het ene moment is het loei druk en kun je het niet bijbenen en het volgende moment kun je een kanon afschieten. De horeca in een bedrijfstak waar de vraag naar diensten fluctueert. Mensen gaan rond dezelfde periode op vakantie, eten op vaste tijden en gaan het liefst uit ...

Interview Longread
Interview: de mooiste strandtent van Nederland

Strandpaviljoen De Staat viert deze zomer haar tienjarig bestaan. Jeroen Kuiper is de trotse eigenaar van deze ultieme ‘strandhotspot’ op Scheveningen, die vooral door locals wordt bezocht. Toeristen bezoeken de boulevard, wie de drukte wil vermijden en wil genieten van één...

Wet- en regelgeving Horeca & Recht
Restaurants proppen zich vol

Niet alleen in Amsterdam, maar ook in bijna alle andere drukke toeristensteden zijn ze niet te missen: proppers. Medewerkers van de horecagelegenheid benaderen voorbijgangers en proberen hen te verleiden om hun zaak binnen te gaan. Een gratis drankje of een 3-gangen deal, de proppers halen alles uit...

Opening
Albron sluit overeenkomst voor de horeca in Fashion Outlet Zevenaar

Ontwikkelingscombinatie FOZ BV (een samenwerking van Veluwezoom Verkerk Vastgoedontwikkeling en Stable International) en foodservice organisatie Albron zijn op 4 juli 2019 een partnership aangegaan, voor de horeca-exploitatie van een groot deel van de units bestemd voor horeca in Fashion Outlet Zeve...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: