Kleinste Keuken helpt bij hogere (bar)omzet zónder extra handjes

Auteur: redactie
Branded Content 24 juni 2021
Kleinste Keuken helpt bij hogere (bar)omzet zónder extra handjes

Maximaal rendement uit je café halen is uitdagender dan ooit. Minder gasten, doorlopende vaste kosten en gebrek aan (goed geschoold) personeel, zetten de marges onder druk. De Kleinste Keuken biedt uitkomst voor ondernemers die kans zien om hun omzet met een eenvoudig foodconcept te verhogen.

Kleinste Keuken is een foodconcept ontwikkeld door Sligro en Bouter (specialist in grootkeukens). Het is een combinatie van receptinspiratie en slimme apparatuur. Als ondernemer kun je kiezen: ga zelf aan de slag met de receptinspiratie in je eigen apparatuur, of ga voor optimaal rendement en kies voor de combinatie met de compacte Merrychef van Bouter. Kies je voor het laatste? Dan zijn je gerechten gemiddeld tot wel 15 keer sneller klaar.

Oven, grill en frituur in één; de Merrychef als sterspeler

Manon Selier (solutions manager Sligro) is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het foodconcept en legt uit dat de Merrychef de onbetwiste sterspeler is van de Kleinste Keuken. “De Merrychef is een compacte high-speed oven, frituur en grill in één. Hij past achter iedere bar en is makkelijk te bedienen met slechts één druk op de knop. De recepten staan voorgeprogrammeerd in de Merrychef, waardoor je na plaatsing direct aan de slag kunt.”

Eerste ondernemers ervaren de toegevoegde waarde

Na lancering van de Kleinste Keuken eerder dit jaar, zijn de eerste ondernemers inmiddels van start. Maar dat betekent niet dat de ontwikkeling van dit concept stilstaat. “Om oplossingen zoals de Kleinste Keuken continue te blijven optimaliseren gaan we het gesprek aan met ondernemers. Dit doen we om feedback op te halen en onszelf zo te blijven verbeteren” vertelt Selier. “Daarnaast blijven we onze recepturen verbeteren en het aanbod uitbreiden om het concept nog completer te maken.”

 

 “Door (bar)food te serveren blijven mijn gasten langer plakken en besteden ze meer.” Gijs Schapendonk – Proeflokaal Goesting in Venray

 

Gratis receptenboek

Laat je inspireren en download gratis het Kleinste Keuken receptenboek op sligro.nl/kleinstekeuken.

Ondernemer aan het woord:

Sunset Beach Bar over hun Kleinste Keuken

Joyce den Horder en Thijs Bezemer openden in april Sunset Beach Bar (in Alphen aan de Rijn) en ervaren nu al een tijdje het gemak van de Kleinste Keuken. Ze waren er als één van de eersten bij en integreerde de Kleinste Keuken in hun splinternieuwe bar.  

Waarom sprak Kleinste Keuken jullie aan?

“Bij de opstart van Sunset Beach Bar besloten we al meteen dat we geen hiërarchie binnen het team wilden. Iedereen is gelijk en iedereen moet dus ook alles zelf kunnen. Voor onze menukaart kwamen we al snel op het idee van één apparaat dat je voor diverse gerechten kunt inzetten: de Merrychef van Kleinste Keuken sluit volledig op deze wens aan.”

Waarom kozen jullie voor de combinatie van receptinspiratie en de Merrychef?

“We hadden in eerste instantie een ander menu in ons hoofd voor snacks en barfood, maar na een proefmiddag met de Merrychef waren we om. We vonden alles lekker en het aanbod sluit goed aan bij onze bar. Het zijn toegankelijke gerechten die iedereen lekker vindt, maar waar je alsnog voldoende mee kunt onderscheiden. Dát in combinatie met het feit dat iedereen het kan maken, maakte het een perfecte match met onze behoefte.”

Jullie werken nu een tijdje met de Kleinste Keuken, hoe bevalt het?

“Nu alles draait en goed staat ingericht, werkt het super. Het was een splinternieuwe oplossing toen wij ermee startten dus wat kleine kinderziektes hebben we wel ervaren, maar dan heb je aan ons een goede partij. Wij snappen dat dat kan gebeuren. Alles wat we er nu in bereiden, is razendsnel klaar en komt er krokant, lekker en op goede temperatuur uit. We raden hem iedereen aan, ook de zaken waar wij zelf voor inspiratie en advies naartoe gaan. Met deze recepten hebben we bovendien 0 foodwaste, wat ook erg fijn is!”

Hoe reageren jullie gasten op het feit dat je nu ook food aanbiedt?

“Ze komen in eerste instantie vaak op ons drankaanbod af. Dat is namelijk heel uitgebreid en luxe. Maar het feit dat ze ook iets te eten of snacken kunnen bestellen, verrast ze positief. Onze bar is in een verbouwde zeecontainer gemaakt en gasten verwachten vaak niet dat ons (food)aanbod zo divers is. We krijgen regelmatig complimenten dat het eten zo snel klaar is en de vraag hoe we dat dan doen. Als we onze gasten het kleine oventje laten zien, geloven ze bijna niet dat daar zowel de loaded nacho’s, burgers als luikse wafels uitkomen.”

Verkoop je door het toevoegen van food op je kaart, nu ook meer (fris)drank?

“Ons drankaanbod is luxe en groot, dus daarvoor komen gasten in eerste instantie. De verkoop van food was nooit zo succesvol geweest zonder ons drankenaanbod, maar dat werkt ook andersom. Het versterkt elkaar!”

Wat zou je ondernemers die (nog) twijfelen over de investering in de Kleinste Keuken willen meegeven?

“De investering in de Kleinste Keuken valt in het niets bij de kosten die je voor een gemiddeld foodconcept kwijt bent aan een kok, mise-en-place en/of foodwaste. Dit streep je binnen twee maanden tegen elkaar weg dankzij deze combinatie van recepten en apparatuur.”

De voordelen van de Kleinste Keuken

Kwalitatief en divers aanbod gerechten
voor meer omzet in jouw zaak

Geen extra (geschoold) personeel nodig
dankzij eenvoudige en snelle bereiding

Apparatuur en inrichting op maat
past achter iedere bar

Voorgeprogrammeerde oven
voor meer dan 30 gerechten

Stekker erin en draaien maar
geen bouwkundige- of aangepaste vergunning noodzakelijk

Mogelijkheid tot huurkoop van apparatuur
juist nu druk op cashflow hoog is, helpt dit te kunnen starten

Gezonde marges
alle recepten zijn met oog op gezonde marges ontwikkeld


Benieuwd wat de Kleinste Keuken voor jouw café kan opleveren? Laat je gegevens achter op sligro.nl/kleinstekeuken en ga vrijblijvend in gesprek.

Overig nieuws