KHN: voorstel om roken op terras te verbieden is betutteling ten top

31 mei 2018 | David Bakker

Vandaag, donderdag 31 mei, gaf staatssecretaris van VWS, Paul Blokhuis, op NPO Radio 1 aan dat hij roken op het terras wil verbieden. Koninklijke Horeca Nederland (KHN) vindt dit betutteling ten top. Mensen die roken (en dat is ongeveer 25% van alle Nederlanders boven de 18 jaar!) zijn natuurlijk van harte welkom in de horeca en wij willen deze gasten dan ook kunnen faciliteren. Bovendien kan het wat KHN betreft niet zo zijn dat het kabinet roken op het terras gaat verbieden, terwijl er nog niet eens afspraken zijn gemaakt over het aangekondigde verbod op rookruimten.

Robèr Willemsen, voorzitter van KHN: “In april heeft staatssecretaris Blokhuis aangekondigd dat hij de rookruimten in de horeca over 2 jaar wil verbieden. En dat hij daarover met ons in gesprek wil. Dat overleg heeft nog niet eens plaatsgevonden en nu komt hij al met een volgend verbod. Ik vind dat geen manier van besturen! Als er straks geen rookruimten meer zijn in de horeca en onze gasten mogen ook niet op het terras roken, dan wordt het horecaondernemers toch onmogelijk gemaakt om rokers te ontvangen? Bovendien, in de praktijk levert het roken in de buitenlucht niet of nauwelijks problemen op. Er zijn horecaondernemers die een deel van hun terras rookvrij maken. Dat is dan hun keuze. En zo hoort het ook. Want onze branche is gastvrij voor iedereen en zo moet het ook blijven. Wij gaan ons dan ook zeker verzetten tegen dit voorstel van de staatssecretaris.”

Preventie

Wat KHN betreft zou het kabinet veel meer moeten inzetten op preventie. Op die manier kunnen we er voor zorgen dat er minder mensen gaan roken. Robèr Willemsen: “Wij vinden het hypocriet dat het kabinet ieder jaar wel 2,3 miljard euro aan tabaksaccijnzen int en nu inzet op een anti-rook beleid over de rug van de horeca. Dat gaat ons echt veel te ver.”

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards Cocktails
Wordt Tess Posthumus beste bartender ter wereld?

Voor het derde achtereenvolgende jaar maakt Tess Posthumus kans op de titel ‘International Bartender of the Year’. Daarnaast is de bar Flying Dutchmen Cocktails, die ze begin dit jaar samen met Timo Janse opende genomineerd in de categorie 'Best New International Cocktail Bar'. V...

Achtergronden Tech
Kok op vakantie dankzij keukenmanagementsysteem

De kok kan eindelijk weer eens op vakantie. Niet omdat hij de keuken sluit, maar vanwege de vlekkeloze keukenoperatie, mogelijk gemaakt door een systeem dat het keukenmanagement stroomlijnt. De meeste chefs die ermee werken willen niet anders meer, merkt Arjan Mul op. Arjan is dealer van unTill K...

Advertorial
Fonte Frappés: veganistisch, minder zoet en razend populair

Als horeca ondernemer ben je steeds op zoek naar een hogere omzet en rendementmakers. Frappé is zo’n rendementmaker. Profiteer van de bekendheid en populariteit die de Frappuccino van Starbucks door de jaren heen heeft opgebouwd. De Frappuccino is een espresso, ijsklontjes, melk, suiker...

Achtergronden Wijn
Vrouwen genieten meer van wijn dan mannen

Vrouwen genieten meer van wijn dan mannen, zo blijkt uit onderzoek van wetenschappers van de Polytechnische Universiteit van Madrid. Zij kwamen tot deze conclusie nadat 280 vrijwilligers een blinde smaaktest hadden gedaan. Hierbij moesten zes wijnen geproefd worden, zo lezen we op hln.be. Gelukza...

Columns Achtergronden
Column: maak van het WK gewoon een ander feestje

Het WK Voetbal is binnen de horeca taditioneel het domein van de cafés. Jammer dat onze mannen er dit keer niet bij zijn, maar dat is natuurlijk geen reden om het feest aan ons voorbij te laten gaan. En met al die mensen met buitenlandse roots in Nederland zijn er genoeg mogelijkheden om toch...

Koffie & thee Internationaal
Mondiale koffiesector gebouwd op drijfzand

Terwijl grote fusies en overnames de toon zetten in de koffie-industrie en investeerders miljarden euro’s steken in het eindproduct, verkeert de koffieproductie in zwaar weer. Dit raakt de waarde en economische perspectieven in de hele keten, van koffieboer tot consument. Als het inkomen van b...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: