KHN vernieuwt de Uniforme Voorwaarden Horeca

18 september 2017 | Thijs Jacobs
KHN vernieuwt de Uniforme Voorwaarden Horeca<

KHN heeft haar Uniforme Voorwaarden Horeca vernieuwd. De Uniforme Voorwaarden Horeca (UVH) zijn de standaard leveringsvoorwaarden die KHN voor alle horecaondernemers heeft gemaakt. De belangrijkste wijzigingen zijn: een nieuwe indeling, leesbaardere teksten en aansluiting van de incassoregeling bij de huidige wet.

Robèr Willemsen, voorzitter van KHN: “In deze voorwaarden staat alles wat niet in een overeenkomst met uw gasten staat. Onder meer de aansprakelijkheid, de manier van betalen en annuleringsregelingen. Als u als horecaondernemer de UVH toepast en er op uw website, in uw offerte en reserveringsmodule naar verwijst, weten uw gasten precies waar ze aan toe zijn. Zo kunt u de risico's die u als horecaondernemer loopt, bijvoorbeeld bij ‘no show’ of schade, verkleinen. Een goede zaak, vinden wij. Uiteraard is wel belangrijk dat gasten vooraf weten dat de UVH toepasselijk zijn. Zodat ze de inhoud kennen én met de voorwaarden akkoord kunnen gaan.”

Wijzigingen in de nieuwe UVH


De belangrijkste wijzigingen op een rij:

Leesbaardere en begrijpelijker teksten.

Nieuwe indeling: eten-drinken-slapen.

Incassoregeling in de UVH voldoet aan de huidige wet.

De UVH zijn beschikbaar in vier talen: Nederlands, Engels, Duits en Chinees.

UVH downloaden
KHN-leden kunnen de voorwaarden in het Nederlands, Engels, Duits en Chinees gratis downloaden op khn.nl/uvh of een hyperlink maken naar voorwaarden op de website van KHN.

Over Koninklijke Horeca Nederland

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) is de grootste horeca brancheorganisatie in ons land. Met 243 afdelingen door heel Nederland vertegenwoordigen wij bijna 20.000 horecaondernemers met ruim 255.000 horecamedewerkers. Wij staan voor een professionele en toekomstbestendige horecabranche. Onze leden ondersteunen wij door lobby, advies en financiële ledenvoordelen. Zo maakt KHN zich sterk voor de horeca.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Drinks Events
Jeneverfestival keert terug in jeneverhoofdstad Schiedam

De kogel is door de kerk: het Nederlands Jeneverfestival is terug van weggeweest. Op zaterdag 14 en zondag 15 september organiseert het Nationaal Jenevermuseum Schiedam het Nederlands Jeneverfestival. Na de spontane terugkeer van jenever op de menukaart van geprezen bartenders in Nederland, verwacht...

Ondernemen
Je eigen foodtruck beginnen? Dit moet je weten!

Een buurtfeest of festival is tegenwoordig niet meer compleet zonder foodtruck. Leuk om er af en toe een burger te bestellen, maar nóg leuker om er zelf één te beginnen. Gaat jouw ondernemershart er sneller van kloppen? Lees dan dit artikel vol handige tips voor het beginnen ...

Lunch Diner Opening
Nieuwe hotspot in Amsterdam-Noord [Foto's]

Bar-restaurant IJver heeft haar deuren voor gasten geopend op de NDSM-werf in Amsterdam Noord. Ruim een jaar lang liepen hier werklieden in en uit nadat er vijf jaar geleden de eerste plannen werden gemaakt. Het team, bestaande uit 5 jonge ambitieuze ondernemers, kan niet wachten om van deze feno...

Mensen
Bavaria viert 300-jarig bestaan

Brouwerij Bavaria bestaat dit jaar 300 jaar en viert dat het hele jaar met verschillende festiviteiten. Afgelopen weekend werd het jubileum gevierd samen met ruim 200 prijswinnaars en relaties – tijdens het ultieme Bavaria feestweekend in Nederland. Hiervoor startten eerder dit jaar winacties ...

Awards Bier
Het beste bier ter wereld komt uit Nederland!

Hertog Jan Grand Prestige Vatgerijpt Rutte is tijdens de prestigieuze World Beer Awards – het WK voor bier – verkozen tot het beste bier ter wereld in de categorie ‘World's Best Flavoured Wood Aged’. Daarnaast heeft een ander bier uit de Vatgerijpt serie, Vatgerijpt Hoogh...

trends Koffie & thee
Dit zijn de actuele koffietrends en -ontwikkelingen

Technologische ontwikkelingen van koffiemachines Koffiemachines worden steeds geavanceerder. Door de automatisering en technologische ontwikkelingen wordt koffie alsmaar naar een hoger niveau getild zowel thuis, in de horeca als op de werkvloer. Aan de hand van recente voorbeelden laten we zien w...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: