KHN: Demonstratie op de Dam klap in het gezicht voor horecaondernemers

2 juni 2020 | Redactie
KHN: Demonstratie op de Dam klap in het gezicht voor horecaondernemers

De algemeen directeur van KHN, Dirk Beljaarts, noemt de demonstratie gisteren op de Dam in Amsterdam een klap in het gezicht voor horecaondernemers. Gisteravond kwamen duizenden mensen op de Dam bijeen om te demonstreren tegen racisme. “Het valt niet te rijmen met het beleid dat de afgelopen maanden is uitgevoerd.”

Daarmee doelt de algemeen directeur op de verplichte sluiting van elf weken en de anderhalvemetereconomie die de horeca opgelegd krijgt. “De sector is wekenlang op slot geweest en vervolgens wordt deze demonstratie wel toegelaten. Het is meten met twee maten. Ik heb uiteraard begrip voor de demonstratie, maar het valt simpelweg niet uit te leggen aan alle horecaondernemers. Het is wanbeleid van de bovenste plank.” 

Halsema

De Amsterdamse burgemeester Femke Halsema was gisteravond te gast bij het praatprogramma Op1 en zei het volgende over de situatie: “De verwachting was dat er ongeveer 250 tot 300 mensen zouden komen. Maar het werden er veel meer. Het overdonderde mij. Als ik dit had kunnen voorzien, zoveel mensen op een kluitje, dan hadden we dat normaal weggeleid."

Vanochtend had Beljaarts contact met horecaondernemers die vol ongeloof en boosheid reageerden op de situatie gisteren op de Dam. “Maar ook voor vaste gasten en mensen die vaak de horeca bezoeken is dit een klap in het gezicht. Ik zie het de burgemeester gisteren op televisie uitleggen, maar daar kon ik weinig begrip voor opbrengen.”

Voorzichtig positief

Beljaarts was gisteren in het land om de Nederlandse horeca te steunen tijdens de heropening. Een route door het land die hem van Maastricht, naar Oegstgeest en Haarlem leidde. “De stemming was positief, maar wel voorzichtig positief. Feit blijft dat er nog steeds horecazaken gesloten blijven omdat het niet rendabel genoeg is om open te gaan. Gisteren sprak ik een ondernemer in Haarlem die ontzettend blij was dat hij weer een vol terras had, maar met slecht weer kan hij slechts een handjevol mensen toelaten in zijn zaak. Het is niet genoeg.”

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview Longread
Mens, Bedrijf & Visie: Peter Hein van Mulligen (CBS)

In de rubriek Mens, Bedrijf & Visie portretteert de redactie van De CaféKrant vooraanstaande personen in en rondom de horecabranche. De coronacrisis dendert als een donderwolk door de sector. In deze rubriek zetten we de mens, de visie en het bedrijf centraal. In deze aflevering een ge ...

Drinks
Talkshow voor foodies: De Nederlandse “Sherry Show”

Geïnspireerd op de bekende dagelijkse talkshows, start de door Europa gefinancierde campagne voor beschermde oorsprongsbenaming Sherry wijnen op de Nederlandse markt met een exclusieve “Sherry Show”. Deze dynamische kick-off wordt live uitgezonden vanuit de Balie in Amsterdam op ...

Corona
Fieldlab Cafés van start

Het Fieldlab evenement voor de horeca is gisteren van start gegaan in Utrecht. Vijf cafés in de Domstad doen mee aan het proefevenement, waarbij TNO kijkt of en hoe de gasten en het personeel zich houden aan de maatregelen en afspraken. Het proefevenement duurt tot en met aanstaande zaterdag ...

Interview Longread
Deze café-eigenaar verkoopt nu tapasboxen, bierpakketten en chocolade

Roy Spekhorst is eigenaar van Pelle’s in Deurningen, een dorp dat ligt onder de rook van Hengelo. Spekhorst houdt de moed erin tijdens deze coronacrisis en heeft allerlei initiatieven ontplooid om de boel draaiende te houden: “E-commerce wordt voor ons nu steeds belangrijker; wie had dat ...

Columns
Met Pasen de terrassen open werd het duidelijk niet. Joh!

En dan zeggen: “Ze horen alleen wat ze willen horen." Of: ”Als er iets uitlekt, betekent het niet dat het al zo besloten is." Ja, dat weten wij uiteraard inmiddels ook wel! Maar neem dan eens een goed besluit. "Ja, maar we zeggen toch steeds 'als, als, als' erbij? ...

Achtergronden Branded Content
Wise: het platform voor het boeken van een werkplek in de horeca

Vanaf de heropening kunnen horecaondernemers laptopgebruikers in de eigen zaak reguleren en ontvangen met Wise. Via het innovatieve platform bieden horecaondernemers werkplekken aan (thuis)werkers. Zo kunnen werkgevers, werknemers, freelancers en ondernemers geschikte werkplekken vinden, boeken en b ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: