Vermaire wint Dilmah NK Thee Sommelier

17 mei 2010 |
Vermaire wint Dilmah NK Thee Sommelier<

Kasia Vermaire is uitgeroepen tot winnaar van het Dilmah NK Thee Sommelier 2010. Hiermee is zij de eerste vrouwelijke thee sommelier van Nederland. De 24-jarige Vermaire werd door de vierkoppige jury gekozen tot theesommelier van het jaar op de beurs Beleef Koffie 2010 | Beleef Thee 2010 in de Jaarbeurs Utrecht. Kasia zal, samen met thee sommelier Robert Schinkel, winnaar van de vorige editie, ons land vertegenwoordigen bij de Internationale Thee Sommelier Competitie 2010 welke ondersteund wordt door de WACS (World Association of Chefs Societies). Vermaire is van huis uit geen bartender, maar studeerde gezondheidswetenschappen. Momenteel is de nieuwbakken thee-expert werkzaam als personal trainer.


De genomineerden wachten in spanning af

Kiezen voor gezondheid
Vermaire, van Poolse komaf, is altijd geïnteresseerd geweest in thee. Dit komt mede door haar vele reizen in Aziatische landen. Eén van haar favoriete vrijetijdsbestedingen is yoga. Chris Oosterveen werd tweede en Kristian Jagerman sloot de top drie. In een reactie laat Chris Oosterveen weten licht teleurgesteld te zijn over de uitslag. Oosterveen, in het dagelijks leven hoofd horeca bij Theater Deregentes in Den Haag, had gehoopt de jury te kunnen overtuigen met zijn gastronomische inbreng in de competitie. De jury was daarvan erg onder de indruk, maar koos dit jaar voor het gezondheidsaspect van thee. Juryvoorzitter Marjan Ippel: 'Kasia heeft ons laten zien dat medicinaal ook sexy kan zijn.'


De jury is in beraad

Open deelname
Tijdens de beurs organiseerde theemerk Dilmah voor de tweede maal de Nederlandse Theesommelier Competitie. Deelname stond open voor iedereen die zich op professionele wijze bezighoudt met de bereiding en het serveren van dranken. Tijdens de wedstrijd schonk de jury vooral aandacht aan kwaliteit, innovatie, authenticiteit, showelementen en hygiëne.

Vaste onderdelen
De deelnemers moesten een drietal onderdelen ten uitvoer brengen, te weten: traditionele thee-presentatie, tea & food pairing (een combinatie van één thee met één gerecht) en een vrije kuur. In het laatste onderdeel moest een toepassing van thee worden gecombineerd met de persoonlijke expertise van de deelnemer. Kasia sloot haar presentatie af met een zelfbedachte 'chai-t-ccino', een cappuccino op basis van Dilmah Chai thee. Met het behaalde resultaat zal zij in juli naar Sri Lanka afreizen om haar kennis op het gebied van thee verder uit te bouwen en een volwaardig ambassadeur van Dilmah thee te worden.

Frank Lindner, Nienke Duimelaar

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Branded Content
Veiligheidsproducten worden nieuwe reclamedragers

Horecaondernemers hebben groen licht gekregen om per 1 juni weer te openen.Met deze bijzondere printproducties kunnen horecaondernemers de aandacht op zichzelf vestigen of zelfs gebruiken voor hun marketing en eigen reclame. Voorbereiding is heel belangrijk: Plaats daarom specifieke gedragsregel...

Wet- en regelgeving Horeca & Recht
Slecht levensgedrag, definitief oordeel in zicht?

Het openen van een restaurant gaat niet zomaar. Los van alle praktische zaken moeten de nodige vergunningen worden aangevraagd, waaronder in veel gevallen een exploitatievergunning op grond van de (algemene) plaatselijke verordening en een Drank- en Horecawetvergunning. Hierbij stuit men doorgaans o...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Overheid schept duidelijkheid over regels horeca per 1 juni

Hugo de Jonge heeft namens het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport een brief verzonden naar de voorzitters van de verschillende veiligheidsregio's. In de brief worden aanwijzingen voor de coronamaatregelen gegeven. Ook voor de horeca. Hieruit blijkt bijvoorbeeld ook dat de exploitan...

Achtergronden
Ter overname aangeboden: Restaurant de Waard Heesch

Restaurant De Waard te Heesch is al meer dan 22 jaar een bekende in de regio. Voor de familie is de tijd aangebroken om het pand en de exploitatie aan te bieden. Hans Rombouts: “Het is voor de horeca een bovengemiddelde periode voor een onderneming op één plek." Bedrijfsg...

Personeel Coronacrisis
5.000 horecamedewerkers roepen hulp FNV Horeca in sinds sluiting horeca

Sinds de lockdown van de horeca van 16 maart jl. hebben 5.000 horecamedewerkers zich bij FNV Horeca gemeld met vragen en verzoeken om hulp. De meeste vragen gingen over welke rechten en plichten zij hebben sinds hun werklocatie gesloten is. Daarnaast ziet de vakbond een stijgende vraag naar informat...

Bier
Swinkels Family Brewers komt versneld met Swinckels’ 0.0%

Swinkels Family Brewers komt versneld met Swinckels’ 0.0%, een nieuw alcoholvrij bier, en brengt deze exclusief naar de horeca. Swinckels’ Superior 0.0% Beer is een uitgesproken, fris en verfijnd alcoholvrij bier. De brouwer voegt hiermee nog een alcoholvrij bier toe aan haar uitgebreide...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: