Vermaire wint Dilmah NK Thee Sommelier

17 mei 2010 |
Vermaire wint Dilmah NK Thee Sommelier<

Kasia Vermaire is uitgeroepen tot winnaar van het Dilmah NK Thee Sommelier 2010. Hiermee is zij de eerste vrouwelijke thee sommelier van Nederland. De 24-jarige Vermaire werd door de vierkoppige jury gekozen tot theesommelier van het jaar op de beurs Beleef Koffie 2010 | Beleef Thee 2010 in de Jaarbeurs Utrecht. Kasia zal, samen met thee sommelier Robert Schinkel, winnaar van de vorige editie, ons land vertegenwoordigen bij de Internationale Thee Sommelier Competitie 2010 welke ondersteund wordt door de WACS (World Association of Chefs Societies). Vermaire is van huis uit geen bartender, maar studeerde gezondheidswetenschappen. Momenteel is de nieuwbakken thee-expert werkzaam als personal trainer.


De genomineerden wachten in spanning af

Kiezen voor gezondheid
Vermaire, van Poolse komaf, is altijd geïnteresseerd geweest in thee. Dit komt mede door haar vele reizen in Aziatische landen. Eén van haar favoriete vrijetijdsbestedingen is yoga. Chris Oosterveen werd tweede en Kristian Jagerman sloot de top drie. In een reactie laat Chris Oosterveen weten licht teleurgesteld te zijn over de uitslag. Oosterveen, in het dagelijks leven hoofd horeca bij Theater Deregentes in Den Haag, had gehoopt de jury te kunnen overtuigen met zijn gastronomische inbreng in de competitie. De jury was daarvan erg onder de indruk, maar koos dit jaar voor het gezondheidsaspect van thee. Juryvoorzitter Marjan Ippel: 'Kasia heeft ons laten zien dat medicinaal ook sexy kan zijn.'


De jury is in beraad

Open deelname
Tijdens de beurs organiseerde theemerk Dilmah voor de tweede maal de Nederlandse Theesommelier Competitie. Deelname stond open voor iedereen die zich op professionele wijze bezighoudt met de bereiding en het serveren van dranken. Tijdens de wedstrijd schonk de jury vooral aandacht aan kwaliteit, innovatie, authenticiteit, showelementen en hygiëne.

Vaste onderdelen
De deelnemers moesten een drietal onderdelen ten uitvoer brengen, te weten: traditionele thee-presentatie, tea & food pairing (een combinatie van één thee met één gerecht) en een vrije kuur. In het laatste onderdeel moest een toepassing van thee worden gecombineerd met de persoonlijke expertise van de deelnemer. Kasia sloot haar presentatie af met een zelfbedachte 'chai-t-ccino', een cappuccino op basis van Dilmah Chai thee. Met het behaalde resultaat zal zij in juli naar Sri Lanka afreizen om haar kennis op het gebied van thee verder uit te bouwen en een volwaardig ambassadeur van Dilmah thee te worden.

Frank Lindner, Nienke Duimelaar

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving
Handhaving verbod rookruimtes horeca vanaf 1 april 2020

Vanaf 1 april 2020 zal het verbod op rookruimtes in de horeca worden gehandhaafd. Eind september werden in een uitspraak van de Hoge Raad al deze rookruimtes per direct verboden. De komende tijd kunnen horecaondernemers zich voorbereiden en heeft de NVWA de tijd om het toezicht in te richten. Blo...

Tech
Het rendement van e-mailmarketing wordt zwaar onderschat

Mocht je in het huidige tijdperk als marketeer in de horeca werken, dan moet je van veel markten thuis zijn. Natuurlijk moet je bijhouden wat andere partijen doen. Dit nog naast kennis van sociale media tot aan search engine marketing. Het vak van marketeer wordt steeds lastiger en de concurrentie i...

Koffie & thee Internationaal
Wist je dat we vandaag in koffiestaking zijn?

Tik de gast die een koffie bestelt vandaag maar op de vingers, want de Eerlijke Koffiestaling is een feit. Op het werk en in de horeca drinken we dagelijks veel kopjes koffie. Weinig mensen zijn zich echter bewust van de problematiek die schuilgaat achter de koffie. Om bewustwording ten aanzien van ...

Awards
Nederlandse biersommeliers in top 50 op het WK Biersommelier

Op het WK voor biersommeliers in Rimini (IT) zijn de drie deelnemers van het Nederlandse team alle drie in de top 50 geëindigd. Nog niet eerder deed er een Nederlands team mee met de prestigieuze competitie. Het WK wordt elke twee jaar gehouden. Dit jaar ging de winst voor het eerst naar een vr...

Bier Interview Longread
Bierkenner Thomas Wijns over tapverlies en speciaalbieren

Welk bier heb je op de tap? Natuurlijk het ‘gewone’ pils, want dat is de nummer één en lekker doordrinkbaar, maar steeds vaker zien we dat cafés het aantal tapkranen uitbreiden om aan de vraag naar andere bieren te kunnen voldoen en ook restaurants hebben een steeds ...

Video
Video: spoken nemen café over

In dit café in Nottingham, dat ook nog eens op een oud gevangenisterrein staat, waren geesten rond. En dat terwijl Halloween aanstaande is. De eigenaar van de bar besloot de videobeelden eens goed te bekijken toen er op een dag flessen en eten op de vloer werden aangetroffen. De avond ervo...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: