John Meijerink is de beste biertapper van Nederland

11 januari 2019 | Thijs Jacobs

Biertappen is echt een vak en vraagt om vakmanschap. Dat was vandaag duidelijk te zien tijdens de finale van het Nederlands Kampioenschap Biertappen op Horecava 2019. Van alle barmannen en barvrouwen die de afgelopen maanden meededen aan de regionale voorrondes, stonden er vandaag 64 deelnemers in de finale. En John Meijerink van Paviljoen Lutterzand uit De Lutte tapte het beste biertje! Hij won de felbegeerde titel en is Nederlands Kampioen Biertappen 2019.

John Meijerink: “Ik doe al 25 jaar mee aan de biertapwedstrijden en stond al 7 keer in de top 10 van de finale. Dit jaar wilde ik echt winnen en ik heb alles gegeven. Het was heel spannend, want er stonden enorm goede tappers in de finale. Iedereen stond vol concentratie te tappen. Ik natuurlijk ook! Jeetje, wat geweldig dat ik nu eindelijk heb gewonnen!”

Hoog niveau en opperste concentratie

Het niveau van de finalisten op Horecava 2019 in Amsterdam was heel hoog. De vakjury, bestaande uit oud Nederlandse Kampioenen, beoordeelde onder leiding van Gerrit Verweij het ambacht en vakmanschap van voorbereiden, tappen, presenteren en serveren van getapte biertjes en speciaal bieren.

Finale NK Biertappen

De afgelopen maanden vonden meerdere regionale biertapwedstrijden en een groot aantal lokale voorrondes plaats; 64 van de winnaars plaatsten zich voor de landelijke finale die vandaag plaatsvond op de vakbeurs Horecava. De opdracht aan de finalisten was: tap twee fluitjes, twee vaasjes en één speciaalbier. En schenk één speciaalbier uit voor de jury uit een flesje.

Op basis van de punten die de vakjury aan de finalisten toekende, stonden er uiteindelijke 10 barmannen en barvrouwen in de finale. John Meijerink van Paviljoen Lutterzand uit De Lutte was absoluut de beste en is terecht Nederlands Kampioen Biertappen 2019.

De uitslag van het Nederlands Kampioenschap Biertappen 2019:

1. John Meijerink van Paviljoen Lutterzand in De Lutte in 06:43 met 160 punten  
2. Amber Ott van Zuyver samen eten & drinken in Soest in 06:15 met 159 punten
3. Koen Wilmes van Biertaverne de Gouverneur in Maastricht in 07:27 met 159 punten
4. Sander Meeter van Beachclub Lemmer in Lemmer in 06:00 met 158 punten
5. Giulio Severijnen van Café Biessels in Nijmegen in 07:27 met 158 punten
6. Ivo Smeets van Pieke Potloed in Maastricht in 07:28 met 156 punten
7. Melvin Baak van DITTIS Sunsea in Wijk aan Zee in 09:00 met 156 punten
8. Lisanne Hofland van De Liefhebbers aan Zee in Wijk aan Zee in 09:03 met 153 punten
9. Erik van der Kolk van Eetcafé Buurman & Buurman in Wageningen in 05:52 met 150 punten
10. Sebastiaan Redeker van Café de Werf in Hauwert in 05:01 met 143 punten.

Zie voor de volledige uitslag: www.tapwedstrijden.nl

Erwin Storm, voorzitter van de Stichting Tapwedstrijden.nl: “In de Nederlandse horeca wordt het beste biertje getapt. Want het gaat niet alleen om het biertje zelf, maar ook om passie voor het vak, om het serveren en vooral om het contact met de gast. Ik heb tijdens de finale gezien hoeveel vakmannen en –vrouwen er in onze branche zijn. En hoe serieus zij het tappen van een goed biertje nemen. Ik ben vandaag extra trots op de horeca.”

Passie en vakmanschap

Het Nederlands Kampioenschap Biertappen wordt door de Stichting Tapwedstrijden.nl georganiseerd om horecaprofessionals bekend en enthousiast te maken met het juist tappen en schenken van bier. Sinds de oprichting van de Stichting Tapwedstrijden.nl in 2010 hebben al honderden tapwedstrijden plaatsgevonden en zijn er na dit NK Biertappen al negen Nederlands Kampioenen gekroond.

Samenwerking in 2018

De stichting Tapwedstrijden.nl organiseert de finale van het Nederlands Kampioenschap Biertappen in samenwerking met de vier grote Nederlandse brouwers, Koninklijke Horeca Nederland, de Tapwacht en Horecava. Informatie over de tapwedstrijden, zoals de wedstrijdregels, wedstrijdprotocol en de specifieke onderdelen waarop de vakjury de finalisten heeft beoordeeld: www.tapwedstrijden.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Columns
Column: daarom neem ik mijn kinderen niet mee naar zo'n café

In de maartuitgave van De CaféKrant schreef ik in mijn voorwoord over kinderen in het café. Ik bezocht café De Twee Spieghels in Leiden, waar kinderen pas welkom zijn als ze zelfstandig op een barkruk kunnen klimmen. Dat is niet ingegeven door kinderhaat of iets dergelijks, maar...

trends Bier
Gaan algoritmes het bierassortiment bepalen?

Een team van 160 wetenschappers is bezig met het ontwikkelen van een algoritme wat klanten kan adviseren wat zij moeten bestellen. Brouwerijketen AB InBev kreeg de inspiratie voor dit idee vanuit de streamingwebsite Netflix. Netflix beveelt kijkers nieuwe series en films aan door middel van het verz...

Bier Events
Bijna 450 bieren in 5e Dutch Beer Challenge

Op woensdag 20 maart 2019 is Rotterdam weer een dag de bierhoofdstad van Nederland. Dan wordt in Arminius congres- en debatcentrum voor de vierde keer de ‘Dutch Beer Challenge’ georganiseerd. Alle ruim 650 Nederlandse brouwerijen en brouwerijhuurders zijn benaderd en velen hebben &eacut...

Economie KHN
Oproep KHN voor Provinciale Staten-verkiezingen: voorkom overaanbod horeca

De afgelopen tien jaar nam het aantal horecazaken in Nederland explosief toe. Het aantal groeide met 13 procent naar ruim 43000 zaken. KHN is blij met deze ontwikkeling en ziet ook voor de toekomst nog ruimte voor extra horeca. Maar in steeds meer binnensteden ontstaat overaanbod van horeca, vooral ...

Tech Interview
''Bij De Beren hebben we nu al twaalf marketingmedewerkers nodig''

Marjolein Mens is communicatieadviseur bij restaurantketen De Beren. De restaurantketen heeft de social media campagnes uitstekend op orde en pakt de marketingactiviteiten professioneel aan. Hoe gaat dat in zijn werk bij zo’n succesvolle keten? Marjolein: “We hebben hier op kantoor een h...

Opening
De Horeca Academie opent een nieuwe vestiging in Houten

De Horeca Academie en het landelijk opererende SVO zijn al jaren partners in het verzorgen van horeca opleidingen en gaan nu een nieuwe vestiging openen in Houten. De Horeca Academie gaat per september 2019 van start met de aanbieding van de volgende opleidingen: kok, Zelfstandig werkend kok, Horeca...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: