John Meijerink is de beste biertapper van Nederland

11 januari 2019 | Thijs Jacobs

Biertappen is echt een vak en vraagt om vakmanschap. Dat was vandaag duidelijk te zien tijdens de finale van het Nederlands Kampioenschap Biertappen op Horecava 2019. Van alle barmannen en barvrouwen die de afgelopen maanden meededen aan de regionale voorrondes, stonden er vandaag 64 deelnemers in de finale. En John Meijerink van Paviljoen Lutterzand uit De Lutte tapte het beste biertje! Hij won de felbegeerde titel en is Nederlands Kampioen Biertappen 2019.

John Meijerink: “Ik doe al 25 jaar mee aan de biertapwedstrijden en stond al 7 keer in de top 10 van de finale. Dit jaar wilde ik echt winnen en ik heb alles gegeven. Het was heel spannend, want er stonden enorm goede tappers in de finale. Iedereen stond vol concentratie te tappen. Ik natuurlijk ook! Jeetje, wat geweldig dat ik nu eindelijk heb gewonnen!”

Hoog niveau en opperste concentratie

Het niveau van de finalisten op Horecava 2019 in Amsterdam was heel hoog. De vakjury, bestaande uit oud Nederlandse Kampioenen, beoordeelde onder leiding van Gerrit Verweij het ambacht en vakmanschap van voorbereiden, tappen, presenteren en serveren van getapte biertjes en speciaal bieren.

Finale NK Biertappen

De afgelopen maanden vonden meerdere regionale biertapwedstrijden en een groot aantal lokale voorrondes plaats; 64 van de winnaars plaatsten zich voor de landelijke finale die vandaag plaatsvond op de vakbeurs Horecava. De opdracht aan de finalisten was: tap twee fluitjes, twee vaasjes en één speciaalbier. En schenk één speciaalbier uit voor de jury uit een flesje.

Op basis van de punten die de vakjury aan de finalisten toekende, stonden er uiteindelijke 10 barmannen en barvrouwen in de finale. John Meijerink van Paviljoen Lutterzand uit De Lutte was absoluut de beste en is terecht Nederlands Kampioen Biertappen 2019.

De uitslag van het Nederlands Kampioenschap Biertappen 2019:

1. John Meijerink van Paviljoen Lutterzand in De Lutte in 06:43 met 160 punten  
2. Amber Ott van Zuyver samen eten & drinken in Soest in 06:15 met 159 punten
3. Koen Wilmes van Biertaverne de Gouverneur in Maastricht in 07:27 met 159 punten
4. Sander Meeter van Beachclub Lemmer in Lemmer in 06:00 met 158 punten
5. Giulio Severijnen van Café Biessels in Nijmegen in 07:27 met 158 punten
6. Ivo Smeets van Pieke Potloed in Maastricht in 07:28 met 156 punten
7. Melvin Baak van DITTIS Sunsea in Wijk aan Zee in 09:00 met 156 punten
8. Lisanne Hofland van De Liefhebbers aan Zee in Wijk aan Zee in 09:03 met 153 punten
9. Erik van der Kolk van Eetcafé Buurman & Buurman in Wageningen in 05:52 met 150 punten
10. Sebastiaan Redeker van Café de Werf in Hauwert in 05:01 met 143 punten.

Zie voor de volledige uitslag: www.tapwedstrijden.nl

Erwin Storm, voorzitter van de Stichting Tapwedstrijden.nl: “In de Nederlandse horeca wordt het beste biertje getapt. Want het gaat niet alleen om het biertje zelf, maar ook om passie voor het vak, om het serveren en vooral om het contact met de gast. Ik heb tijdens de finale gezien hoeveel vakmannen en –vrouwen er in onze branche zijn. En hoe serieus zij het tappen van een goed biertje nemen. Ik ben vandaag extra trots op de horeca.”

Passie en vakmanschap

Het Nederlands Kampioenschap Biertappen wordt door de Stichting Tapwedstrijden.nl georganiseerd om horecaprofessionals bekend en enthousiast te maken met het juist tappen en schenken van bier. Sinds de oprichting van de Stichting Tapwedstrijden.nl in 2010 hebben al honderden tapwedstrijden plaatsgevonden en zijn er na dit NK Biertappen al negen Nederlands Kampioenen gekroond.

Samenwerking in 2018

De stichting Tapwedstrijden.nl organiseert de finale van het Nederlands Kampioenschap Biertappen in samenwerking met de vier grote Nederlandse brouwers, Koninklijke Horeca Nederland, de Tapwacht en Horecava. Informatie over de tapwedstrijden, zoals de wedstrijdregels, wedstrijdprotocol en de specifieke onderdelen waarop de vakjury de finalisten heeft beoordeeld: www.tapwedstrijden.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Amsterdam Café
Nedstede koopt vastgoed en exploitatie café De Vergulde Gaper in de Jordaan

Nedstede heeft het vastgoed en de exploitatie van café De Vergulde Gaper gekocht. Het beroemde café ligt middenin de Jordaan, aan de Prinsenstraat 30, op de hoek van de Prinsengracht. De Vergulde Gaper is geliefd onder zowel Amsterdamse locals als toeristen, niet alleen vanwege zijn...

Tech Coronacrisis
Horecaplatform Nocto biedt oplossing voor de anderhalvemetersamenleving

De horeca behoort tot één van de industrieën die zwaar getroffen is door COVID-19. Na 81 dagen gesloten te zijn geweest, mocht de horeca 1 juni weer open. Verschillende regels moeten dan wel worden nageleefd. Terwijl ongeduldig wordt gewacht op versoepelingen, komt Rotterdamse sta...

KHN Coronacrisis
Clubs & Nightlife bedrijven pleiten voor heropening per 1 augustus

De versoepelingen die vanaf vandaag ingaan, bieden voor veel sectoren weer enige ruimte om te ondernemen, maar voor de Clubs & Nightlife bedrijven is er nog steeds geen perspectief; zij moeten tot tenminste 1 september de deuren gesloten houden. Dit is niet langer uit te leggen. In Den Haag word...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Bezorgen van drankpakketten door horeca mag niet meer

Vanaf woensdag 1 juli mogen horecaondernemers in de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid geen drankpakketten, met daarin licht alcoholische dranken, meer bezorgen, zo lezen we op de website van De Gelderlander. Tijdens het hoogtepunt van de coronacrisis werd er voor de horeca een uitzondering gemaakt, m...

Drinks Achtergronden
Nederlanders drinken steeds vaker caloriearme frisdranken

Uit de jaarlijkse monitoringscijfers van de Nederlandse vereniging Frisdranken, Waters, Sappen (FWS) blijkt dat frisdrankproducenten voorlopen op de afspraken uit het Nationaal Preventieakkoord. Staatssecretaris Paul Blokhuis meldde vorige week in een brief aan de Tweede Kamer dat de industrie al in...

Economie Coronacrisis
Horeca positief over omzetverwachting, vooral logiesverstrekkers positief gestemd

In juni waren er voor de tweede maand op rij minder ondernemers in de op consumenten gerichte branches pessimistisch over de verwachte omzet, personeelssterkte en het economisch klimaat dan een maand eerder. Na het afkondigen van ingrijpende maatregelen tegen het coronavirus, werd in april per saldo...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: