John Meijerink is de beste biertapper van Nederland

11 januari 2019 | Thijs Jacobs

Biertappen is echt een vak en vraagt om vakmanschap. Dat was vandaag duidelijk te zien tijdens de finale van het Nederlands Kampioenschap Biertappen op Horecava 2019. Van alle barmannen en barvrouwen die de afgelopen maanden meededen aan de regionale voorrondes, stonden er vandaag 64 deelnemers in de finale. En John Meijerink van Paviljoen Lutterzand uit De Lutte tapte het beste biertje! Hij won de felbegeerde titel en is Nederlands Kampioen Biertappen 2019.

John Meijerink: “Ik doe al 25 jaar mee aan de biertapwedstrijden en stond al 7 keer in de top 10 van de finale. Dit jaar wilde ik echt winnen en ik heb alles gegeven. Het was heel spannend, want er stonden enorm goede tappers in de finale. Iedereen stond vol concentratie te tappen. Ik natuurlijk ook! Jeetje, wat geweldig dat ik nu eindelijk heb gewonnen!”

Hoog niveau en opperste concentratie

Het niveau van de finalisten op Horecava 2019 in Amsterdam was heel hoog. De vakjury, bestaande uit oud Nederlandse Kampioenen, beoordeelde onder leiding van Gerrit Verweij het ambacht en vakmanschap van voorbereiden, tappen, presenteren en serveren van getapte biertjes en speciaal bieren.

Finale NK Biertappen

De afgelopen maanden vonden meerdere regionale biertapwedstrijden en een groot aantal lokale voorrondes plaats; 64 van de winnaars plaatsten zich voor de landelijke finale die vandaag plaatsvond op de vakbeurs Horecava. De opdracht aan de finalisten was: tap twee fluitjes, twee vaasjes en één speciaalbier. En schenk één speciaalbier uit voor de jury uit een flesje.

Op basis van de punten die de vakjury aan de finalisten toekende, stonden er uiteindelijke 10 barmannen en barvrouwen in de finale. John Meijerink van Paviljoen Lutterzand uit De Lutte was absoluut de beste en is terecht Nederlands Kampioen Biertappen 2019.

De uitslag van het Nederlands Kampioenschap Biertappen 2019:

1. John Meijerink van Paviljoen Lutterzand in De Lutte in 06:43 met 160 punten  
2. Amber Ott van Zuyver samen eten & drinken in Soest in 06:15 met 159 punten
3. Koen Wilmes van Biertaverne de Gouverneur in Maastricht in 07:27 met 159 punten
4. Sander Meeter van Beachclub Lemmer in Lemmer in 06:00 met 158 punten
5. Giulio Severijnen van Café Biessels in Nijmegen in 07:27 met 158 punten
6. Ivo Smeets van Pieke Potloed in Maastricht in 07:28 met 156 punten
7. Melvin Baak van DITTIS Sunsea in Wijk aan Zee in 09:00 met 156 punten
8. Lisanne Hofland van De Liefhebbers aan Zee in Wijk aan Zee in 09:03 met 153 punten
9. Erik van der Kolk van Eetcafé Buurman & Buurman in Wageningen in 05:52 met 150 punten
10. Sebastiaan Redeker van Café de Werf in Hauwert in 05:01 met 143 punten.

Zie voor de volledige uitslag: www.tapwedstrijden.nl

Erwin Storm, voorzitter van de Stichting Tapwedstrijden.nl: “In de Nederlandse horeca wordt het beste biertje getapt. Want het gaat niet alleen om het biertje zelf, maar ook om passie voor het vak, om het serveren en vooral om het contact met de gast. Ik heb tijdens de finale gezien hoeveel vakmannen en –vrouwen er in onze branche zijn. En hoe serieus zij het tappen van een goed biertje nemen. Ik ben vandaag extra trots op de horeca.”

Passie en vakmanschap

Het Nederlands Kampioenschap Biertappen wordt door de Stichting Tapwedstrijden.nl georganiseerd om horecaprofessionals bekend en enthousiast te maken met het juist tappen en schenken van bier. Sinds de oprichting van de Stichting Tapwedstrijden.nl in 2010 hebben al honderden tapwedstrijden plaatsgevonden en zijn er na dit NK Biertappen al negen Nederlands Kampioenen gekroond.

Samenwerking in 2018

De stichting Tapwedstrijden.nl organiseert de finale van het Nederlands Kampioenschap Biertappen in samenwerking met de vier grote Nederlandse brouwers, Koninklijke Horeca Nederland, de Tapwacht en Horecava. Informatie over de tapwedstrijden, zoals de wedstrijdregels, wedstrijdprotocol en de specifieke onderdelen waarop de vakjury de finalisten heeft beoordeeld: www.tapwedstrijden.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards
Wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca van start

De jaarlijkse wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca is op maandag 24 juni weer van start gegaan. De door Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) georganiseerde wedstrijd draagt een steentje bij aan de kwaliteitsverbetering van opleiden in de horeca en geeft inzicht in de belangrijkste ontwikkelingen...

Events
Bezoek Gastvrij Rotterdam 2019

De zevende editie van horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam vindt plaats van maandag 23 t/m 25 september 2019 in Rotterdam Ahoy. Naar verwachting zullen ruim 450 exposanten meer dan 15.000 ondernemers en managers uit de horeca verwelkomen op hun stand. Het toonaangevende gastronomische platform voor ...

Opening
Bekende horecaketen De Beren opent restaurant in Roermond

Vanaf dinsdag 25 juni heeft De Beren er een primeur bij: de keten opent haar eerste vestiging in de provincie Limburg. De 40e vestiging van de succesvolle horecaformule is te vinden aan het bekende horecaplein Markt middenin de stad. Limburgers uit de wijde omgeving zijn iedere dag vanaf 10.30 uur (...

Achtergronden
Juni-editie: de beste strandtent van Nederland, op bezoek bij een eetcafé en meer

Met de juni-editie van De CaféKrant hoef je je geen moment te vervelen. We gingen immers op bezoek bij de mooiste strandtent van Nederland (Strandpaviljoen De Staat, Scheveningen), bezochten Eetcafé 't Draeckje in Amersfoort, achterhaalden hoe het werkt in een café waar gast...

Achtergronden
Zo kom je de hitte in de horeca door

Op sommige plekken in Nederland zal het kwik deze week oplopen tot een kleine 38(!) graden. Horecaondernemers nemen massaal maatregelen om de week zo koel mogelijk door te komen. Vanwege het personeelstekort zijn sommige bedrijven zelfs genoodzaakt om dicht te gaan. Zonde natuurlijk. Met deze tips a...

Food trends
De culinaire trends van het moment 

Wat prikt Nederland de komende tijd op zijn vork? Bij welke keukens schuiven we dit keer aan? TheFork dook – in de aanloop naar TheFork Restaurants Awards - in de lekkerste materie. Het culinaire platform analyseerde de 31 favoriete restaurants van topchefs en vond vier trends om van te gaan w...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: