Groot succes voor horecavakbeurs HorecaEvenTT

16 februari 2018 | Thijs Jacobs

De elfde editie van de horecavakbeurs HorecaEvenTT, die van 5 tot en met 7 februari in Assen werd gehouden, is op alle fronten een groot succes geweest. De beurs noteerde een bezoekersrecord – vooral op de maandag was het gigantisch druk – een deelnemersrecord en een beursoppervlakte die groter was dan ooit. De deelnemers waren zeer tevreden over deze ‘beste beurs ooit’ waarbij vooral de kwaliteit van het bezoek als positieve ervaring werd genoemd.

Horeca EvenTT 2019

De 12e editie van Horeca EvenTT staat gepland op maandag 11 tot en met woensdag 13 februari 2019. Beursorganisator Mimicry uit Sneek meldt dat voor de editie van volgend jaar  al 70% van de beursoppervlakte is verkocht. Tijdens de afgelopen editie meldden zich spontaan 9 nieuwe deelnemers voor de komende  beurs in 2019.  Mimicry heeft voor de komende beurs de ambitie om de beschikbare beursoppervlakte totaal uit te verkopen op basis van het vol=vol principe.

Ook EvenTT Culinair – het gerenommeerde event van toonaangevende culinaire wedstrijden – was tijdens de voorbije editie ook weer een groot succes. Er waren tijdens de beurs maar liefst 10 kookeilanden waar wedstrijden werden gehouden en demonstraties werden gegeven.

Ook aandacht voor Oost-Nederland

HorecaEvenTT richtte zich sinds de afgelopen editie op de horeca en grootverbruiksector in Noord- én Oost-Nederland. Tot voor kort lag de focus alleen op Noord-Nederland. Door het oostelijk deel van Nederland bij één van de grootste regionale horeca vakbeurzen in Nederland te betrekken, vervalt voor Mimicry de noodzaak om het kleinschalige beursproject Hartelijk Horeca in Hengelo – dat in 2016 en 2017 – werd georganiseerd, voort te zetten.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards Cocktails
Wordt Tess Posthumus beste bartender ter wereld?

Voor het derde achtereenvolgende jaar maakt Tess Posthumus kans op de titel ‘International Bartender of the Year’. Daarnaast is de bar Flying Dutchmen Cocktails, die ze begin dit jaar samen met Timo Janse opende genomineerd in de categorie 'Best New International Cocktail Bar'. V...

Achtergronden Tech
Kok op vakantie dankzij keukenmanagementsysteem

De kok kan eindelijk weer eens op vakantie. Niet omdat hij de keuken sluit, maar vanwege de vlekkeloze keukenoperatie, mogelijk gemaakt door een systeem dat het keukenmanagement stroomlijnt. De meeste chefs die ermee werken willen niet anders meer, merkt Arjan Mul op. Arjan is dealer van unTill K...

Advertorial
Fonte Frappés: veganistisch, minder zoet en razend populair

Als horeca ondernemer ben je steeds op zoek naar een hogere omzet en rendementmakers. Frappé is zo’n rendementmaker. Profiteer van de bekendheid en populariteit die de Frappuccino van Starbucks door de jaren heen heeft opgebouwd. De Frappuccino is een espresso, ijsklontjes, melk, suiker...

Achtergronden Wijn
Vrouwen genieten meer van wijn dan mannen

Vrouwen genieten meer van wijn dan mannen, zo blijkt uit onderzoek van wetenschappers van de Polytechnische Universiteit van Madrid. Zij kwamen tot deze conclusie nadat 280 vrijwilligers een blinde smaaktest hadden gedaan. Hierbij moesten zes wijnen geproefd worden, zo lezen we op hln.be. Gelukza...

Columns Achtergronden
Column: maak van het WK gewoon een ander feestje

Het WK Voetbal is binnen de horeca taditioneel het domein van de cafés. Jammer dat onze mannen er dit keer niet bij zijn, maar dat is natuurlijk geen reden om het feest aan ons voorbij te laten gaan. En met al die mensen met buitenlandse roots in Nederland zijn er genoeg mogelijkheden om toch...

Koffie & thee Internationaal
Mondiale koffiesector gebouwd op drijfzand

Terwijl grote fusies en overnames de toon zetten in de koffie-industrie en investeerders miljarden euro’s steken in het eindproduct, verkeert de koffieproductie in zwaar weer. Dit raakt de waarde en economische perspectieven in de hele keten, van koffieboer tot consument. Als het inkomen van b...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: