Gevuld champignonhoedje

11 februari 2009
Gevuld champignonhoedje

Tapas, wie heeft ze niet eens gegeten? Het inmiddels wijdverbreide begrip in de internationale horeca komt uiteraard uit Spanje. Het woord ‘tapa’ betekent letterlijk deksel. De oudste tapas dienden dan ook om drankjes die in Spaanse barretjes werden geschonken af te dekken tegen rondvliegende en –kruipende insecten.

Ingrediënten (1 portie voor 4 personen):
12 champignons (diameter 7-8 centimeter)
2 teentjes knoflook
3 eetlepels Serranoham in blokjes
2 eetlepels fijngehakte (blad)peterselie
¼ theelepel (pikante) piment
1 eetlepel olijfolie

Bereidingswijze:
? Zorg dat de champignonhoedjes ‘open’ zijn, verwijder de steeltjes, hol de hoedjes eventueel met een scherp lepeltje uit.
? Pel en hak de knoflooktenen.
? Meng de hambokjes, knoflook, peterselie, piment en olijfolie door elkaar.
? Vul de champignonhoedjes met het mengsel en bak in ongeveer 15 minuten in een oven van 180 graden.
? Kan koud, lauw en warm worden geserveerd.

Tip:
- Geen snijverlies? Afvalbeperking? Snijdt ook de steeltjes van de champignons fijn en meng mee in het mengsel.
- Serveer eventueel met wat stokbrood en aïoli (knoflooksaus).

Overig nieuws