FNV Horecabond gaat ZZP’ers verenigen

28 oktober 2019 | Thijs Jacobs

FNV Horecabond heeft vandaag tijdens de GastvrijheidsTOP in Gooiland Hilversum ZZP Hospitality gelanceerd. Nederland telt zo'n 1,3 miljoen ZZP’ers, dit is ongeveer 15% procent van de beroepsbevolking. Binnen de horeca, catering en recreatie is deze groep behoorlijk aan het groeien. ZZP Hospitality gaat ZZP’ers verzekeren van hulp, bescherming en ontwikkeling.

“De gastvrijheidsbranche kent veel freelancers. Deze groep heeft ook recht op goede voorwaarden en een goed pensioen. FNV Horecabond maakt zich hier sterk voor en gaat met ZZP Hospitality ook hen ondersteunen. Speerpunten zijn onderwijs en opleiding, zodat freelancers die bevlogen zijn van het gastvrijheidsvak zich kunnen blijven ontwikkelen”, zegt Edwin Vlek, bestuurder FNV Horecabond.

ZZP Hospitality

ZZP Hospitality biedt de volgende voordelen voor ZZP’ers: deelname aan relevante trainingen, toegang tot ons kennis- en expertise centrum, korting op benodigde verzekeringen, hulp bij juridische vragen en problemen, aantrekkelijke groepskorting en belangenbehartiging. Op het gebied van belangenbehartiging wil FNV Horecabond werkbare tarieven, een betaalbare AOV, recht op goede pensioenopbouw en op opleiding en ontwikkeling. Op www.zzphospitality.nl kunnen ZZP’ers zich inschrijven en op de hoogte blijven wanneer ZZP Hospitality van start gaat.

Over FNV Horecabond

FNV Horecabond met als onderdelen FNV Horeca, FNV Catering en FNV Recreatie, is de grootste vakbond voor medewerkers in de horeca, catering en recreatie. Zij behartigt de collectieve belangen voor deze medewerkers op het gebied van werk en inkomen, arbeidsvoorwaarden, arbeidsomstandigheden en ontwikkelingen op de arbeidsmarkt.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie Coronacrisis
Vooral horecaondernemers maken zich zorgen over voortbestaan onderneming

Het vertrouwen in het voortbestaan bij de huidige economische situatie is in juni in nagenoeg alle sectoren van het niet-financiële bedrijfsleven toegenomen. In de meeste sectoren dacht meer dan de helft van de bedrijven in juni minstens nog een jaar te bestaan. In mei was dit nog alleen in de ...

Koffie & thee Longread
Koffiekennis: alles over koffievarianten

Specialty coffee is in de afgelopen jaren steeds populairder geworden in Nederland. In de horeca is koffie essentieel, net als in B&B en dan zeker bij het ontbijt. Omdat specialty coffees steeds gangbaarder zijn, is het verstandig om eens in deze donkerbruine materie te duiken. Want wat is speci...

Amsterdam Café
Nedstede koopt vastgoed en exploitatie café De Vergulde Gaper in de Jordaan

Nedstede heeft het vastgoed en de exploitatie van café De Vergulde Gaper gekocht. Het beroemde café ligt middenin de Jordaan, aan de Prinsenstraat 30, op de hoek van de Prinsengracht. De Vergulde Gaper is geliefd onder zowel Amsterdamse locals als toeristen, niet alleen vanwege zijn...

Tech Coronacrisis
Horecaplatform Nocto biedt oplossing voor de anderhalvemetersamenleving

De horeca behoort tot één van de industrieën die zwaar getroffen is door COVID-19. Na 81 dagen gesloten te zijn geweest, mocht de horeca 1 juni weer open. Verschillende regels moeten dan wel worden nageleefd. Terwijl ongeduldig wordt gewacht op versoepelingen, komt Rotterdamse sta...

KHN Coronacrisis
Clubs & Nightlife bedrijven pleiten voor heropening per 1 augustus

De versoepelingen die vanaf vandaag ingaan, bieden voor veel sectoren weer enige ruimte om te ondernemen, maar voor de Clubs & Nightlife bedrijven is er nog steeds geen perspectief; zij moeten tot tenminste 1 september de deuren gesloten houden. Dit is niet langer uit te leggen. In Den Haag word...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Bezorgen van drankpakketten door horeca mag niet meer

Vanaf woensdag 1 juli mogen horecaondernemers in de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid geen drankpakketten, met daarin licht alcoholische dranken, meer bezorgen, zo lezen we op de website van De Gelderlander. Tijdens het hoogtepunt van de coronacrisis werd er voor de horeca een uitzondering gemaakt, m...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: