FNV Horeca: Verlenging horecasluiting niet onverwacht, wel zorgelijk

3 november 2020 | redactie

Vanavond heeft het kabinet bekend gemaakt dat de horeca langer gesloten blijft, ondanks de daling van het percentage positief geteste mensen. Edwin Vlek, bestuurder FNV Horeca: “De verlengde sluiting – die voor horecamedewerkers heel onterecht voelt - is een groot offer dat van de horeca gevraagd wordt. Laten we in vredesnaam hopen dat de vandaag bekendgemaakte aanvullende maatregelen dé hamerslag zijn om het virus succesvol in te dammen. Voor ons is het allerbelangrijkst dat de horeca de deuren zo snel mogelijk weer kan openen. Alle inspanningen moeten daarop gericht zijn.“

Hart voor de horeca

Horecamedewerkers hebben er afgelopen jaar alles aan gedaan om corona onder controle te krijgen en een veilige plek voor gasten te creëren. Edwin Vlek: “Nu de horeca langer dicht blijft roepen we het publiek op om deze medewerkers een hart te geven als blijk van waardering en ondersteuning. Dit kan via de digitale Hartenpot die FNV Horeca op haar social media kanalen heeft gelanceerd (#hartvoordehoreca).”

100% sluiting = 100% vergoeding

FNV Horeca verwacht ook van de overheid dat deze de sector ondersteunt in de vorm van 100% sluiting = 100% vergoeding. In plaats van de NOW-3 af te bouwen, zou de overheid de horeca tijdens deze verlengde sluiting juist extra steun moeten bieden. Hierdoor krijgen horecaondernemers meer ruimte om medewerkers in dienst te houden; medewerkers die de sector keihard nodig heeft als de deuren weer open mogen en die de sector anders massaal gaan verlaten. De steunpilaren van nu en de opleiders voor het horecapersoneel van morgen.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview Longread
Mens, Bedrijf & Visie: Peter Hein van Mulligen (CBS)

In de rubriek Mens, Bedrijf & Visie portretteert de redactie van De CaféKrant vooraanstaande personen in en rondom de horecabranche. De coronacrisis dendert als een donderwolk door de sector. In deze rubriek zetten we de mens, de visie en het bedrijf centraal. In deze aflevering een ge ...

Drinks
Talkshow voor foodies: De Nederlandse “Sherry Show”

Geïnspireerd op de bekende dagelijkse talkshows, start de door Europa gefinancierde campagne voor beschermde oorsprongsbenaming Sherry wijnen op de Nederlandse markt met een exclusieve “Sherry Show”. Deze dynamische kick-off wordt live uitgezonden vanuit de Balie in Amsterdam op ...

Corona
Fieldlab Cafés van start

Het Fieldlab evenement voor de horeca is gisteren van start gegaan in Utrecht. Vijf cafés in de Domstad doen mee aan het proefevenement, waarbij TNO kijkt of en hoe de gasten en het personeel zich houden aan de maatregelen en afspraken. Het proefevenement duurt tot en met aanstaande zaterdag ...

Interview Longread
Deze café-eigenaar verkoopt nu tapasboxen, bierpakketten en chocolade

Roy Spekhorst is eigenaar van Pelle’s in Deurningen, een dorp dat ligt onder de rook van Hengelo. Spekhorst houdt de moed erin tijdens deze coronacrisis en heeft allerlei initiatieven ontplooid om de boel draaiende te houden: “E-commerce wordt voor ons nu steeds belangrijker; wie had dat ...

Columns
Column: Met Pasen de terrassen open werd het duidelijk niet. Joh!

En dan zeggen: “Ze horen alleen wat ze willen horen." Of: ”Als er iets uitlekt, betekent het niet dat het al zo besloten is." Ja, dat weten wij uiteraard inmiddels ook wel! Maar neem dan eens een goed besluit. "Ja, maar we zeggen toch steeds 'als, als, als' erbij? ...

Achtergronden Branded Content
Wise: het platform voor het boeken van een werkplek in de horeca

Vanaf de heropening kunnen horecaondernemers laptopgebruikers in de eigen zaak reguleren en ontvangen met Wise. Via het innovatieve platform bieden horecaondernemers werkplekken aan (thuis)werkers. Zo kunnen werkgevers, werknemers, freelancers en ondernemers geschikte werkplekken vinden, boeken en b ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: