FNV Horeca roept medewerkers op in actie te komen

20 december 2017 | Roy Spijker

Op 7 december 2017 heeft FNV Horeca, na raadpleging van haar leden tijdens georganiseerde bijeenkomsten, een ultimatum gestuurd naar werkgeversorganisatie KHN met de eisen opnieuw onderhandelingen te starten over de inhoud van een nieuwe cao voor de horecabranche en een verhoging van de feitelijke lonen per 1 januari 2018 met 3,5%.

KHN heeft op 18 december 2017 gereageerd met de mededeling niet in te zullen gaan op de eisen van FNV Horeca.

FNV Horeca zal haar leden en de horecamedewerkers in de sector informeren over deze ontwikkelingen en hen oproepen om in actie te komen voor betere arbeidsvoorwaarden en een verbetering van werkomstandigheden in de branche.

Horeca verdient beter

FNV Horeca zet zich in voor een beter loon en fatsoenlijke afspraken voor alle horecamedewerkers. FNV Horeca streeft naar een positief imago van de horecabranche waarbij goed én innovatief werkgever- en werknemerschap centraal staan. Horecamedewerkers staan voor passie, trots en vakmanschap. De horecasector moet weer een branche worden die aantrekkelijk is om in te werken en waar ondernemers duurzaam ondernemen. 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

KHN Coronacrisis
Horeca eerder dicht? ''Buitenproportioneel!''

Koninklijke Horeca Nederland vindt het voornemen van het kabinet om horeca in de Randstad (in zes veiligheidsregio's waar het aantal besmettingen met het coronavirus snel stijgt) waardeloos. Dirk Beljaarts, directeur van KHN noemt het in het NOS Radio 1 Journaal 'buitenproportioneel' en ...

KHN Coronacrisis
KHN vreest extra coronamaatregelen in grote steden

Gisterenavond bereikte Koninklijke Horeca Nederland (KHN) het signaal dat er in enkele Nederlandse regio’s extra coronamaatregelen worden ingevoerd, die mogelijk ook voor de horeca zullen gelden. Via verschillende bronnen heeft KHN vernomen dat een verplichte horecasluiting om 24:00 voor een a...

Nice 'n Easy
De verschillen tussen THT en TGT

De NVWA controleert of bedrijven die zich met eten bezig houden zich aan de wetten en regels houden. Op de website van dit overheidsorgaan legt de NVWA de verschillen uit tussen ‘ten minste houdbaar tot’ en ‘te gebruiken tot.’ In de meeste gevallen stelt de fabrikant van h...

Amsterdam Cocktails
Tess Posthumus en Timo Janse openen cocktailbar Dutch Courage

In coronatijd een bar beginnen? Wereldwijd bekroonde bartenders Tess Posthumus en Timo Janse doen het. Waar coronamaatregelen de verbouwing flink vertraagden, opent cocktailbar Dutch Courage vanaf 14 september officieel de deuren. De cocktailbar op de Amsterdamse Zeedijk 12 is een ode aan jenever en...

Economie Coronacrisis
Aantal werkenden in horeca weer terug op pre-corona niveau

Het aantal werkenden in de horeca is weer terug op het niveau van voor de lockdown. De zomergroei blijft in de meeste horecasectoren echter steken. Dat blijkt uit onderzoek van het aantal ingeroosterde medewerkers van roosterplanning- en flexwerkbureau voor horecawerknemers L1NDA. Aan de hand van ee...

Columns
Waarom zou je niet tegen de stroom in zwemmen?

Ik ben geen luistervink, maar in de trein is het vaak onmogelijk om een gesprek niet op te vangen. Zo ook het gesprek van twee meiden aan de andere kant van de coupé. "Ik rook 4 pakjes sigaretten per week. Soms baal ik zo van mezelf. Ik ga gewoon geen sigaretten meer kopen en niet mee...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: