FIOD sluit zaken Jacqueline Terberg

9 maart 2018 | Thijs Jacobs

Afgelopen jaar interviewden wij Jacqueline Terberg, de 'koningin van de Korenmarkt'. Aan de Arnhemse markt opende ze in 2015 Café Madame Touché. Destijds runde ze de zaak met haar toenmalige vriend, maar de huur van 5000 euro konden ze door tegenvallende resultaten bijna niet opbrengen. Feitelijk gingen de zaken slecht. De relatie liep ook op de klippen, want Terberg geloofde niet meer in hun toekomst samen. Haar partner liet zich teleurgesteld uitkopen. Overigens had Terberg tot 2015 nooit een horecazaak gerund; zij was eerder werkzaam als receptioniste en als medewerker in de horeca.

Witwassen

Direct hierna ging Terberg een relatie aan met een 65-jarige Arnhemmer, die - zoals nu blijkt - verdacht wordt van witwassen van drugsgeld. Overigens was hij al eerder de fout in gegaan, maar Terberg geloofde heilig dat het geld uit een erfenis kwam, zo lezen we in De Gelderlander. Naief, dat zeker, en Terberg is blijkbaar gebruikt als strovrouw.

In de val getrapt

Niet alleen Terberg liet zich bespelen. Verschillende horecaondernemers aan het plein zijn in de val getrapt. Terberg nam het leegstaande eetcafé Bij Oma over, waarna ze het tarnsformeerde naar lunch- en dinercafé. Caféondernemers Maurice Schoot van Den Koopman en Ron Hofmans van De Barron maakten ook graag gebruik van de hulp die Terberg hen bood. Hun zaken stonden immers aan de rand van de afgrond en zij konden nu als cafébaas aanblijven.

Het vijfde café op haar vizier was café Stout, dat te koop staat. Dat gaat niet door. Sterker nog: op alle deuren van de horecapanden hangt nu een briefje waarop staat: 'Gesloten op last van de burgemeester van Arnhem', met vervolgens een verwijzing naar het wetsartikel. 

Inval door FIOD en politie

Dinsdagmorgen zijn de FIOD en de politie binnengevallen in het appartement van Terberg en haar gefortuneerde vriend. Terberg wordt gezien als strovrouw, ze is gebruikt door de man die via de Arnhemse horeca zijn criminele geld wilde witwassen. De Korenmarkt zit nu met een aantal dichte horecazaken en de koningin is van de troon gestoten. Niet het scenario dat aan alle gedupeerden voorgespiegeld werd... 

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden
Check de HorecaMarketingkalender 2019!

Hij is er weer! Je kunt de HorecaMarketingKalender 2019 nu gratis downloaden via deze link! De HorecaMarketingKalender is hét overzicht van feestdagen, vakanties en evenementen in Nederland en omgeving. Heb je je ooit weleens afgevraagd wat al die Duitsers ineens in je zaak deden? Dat kwam...

Wet- en regelgeving Achtergronden
Vijf jaar campagne NIX18: normverandering op gang in de horeca

Op 1 januari is het precies vijf jaar geleden dat de leeftijdsgrens voor roken en drinken werd verhoogd naar 18 jaar. In deze periode is er veel veranderd, ook in de horeca. Omdat het rookverbod al ruim 10 jaar geleden werd ingevoerd, zien horecaondernemers vooral een normverandering bij alcohol. De...

Columns Achtergronden
Column: niet zeuren, maar veranderen

We drinken steeds minder alcohol en eten minder vlees. Ook suikerhoudende dranken, zoals frisdranken en vruchtensappen, gaan minder vaak over de toonbank. Dat is geen aanname, maar een harde realiteit: het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft het voedingspatroon tussen 2007 en ...

Achtergronden Culinair
Kerstmenu: Spoom en foie gras uit de gratie 

In bijna de helft van de Nederlandse restaurants wordt deze Kerst hert als hoofdgerecht gereserveerd. Hiermee is hert het populairste hoofdgerecht op de kerstmenu’s in de Nederlandse horeca. In Nederland betaal je in 2018 gemiddeld € 61,- voor een vijfgangen kerstdiner. Goedkoop eten doe ...

F&B Den Haag
Plek voor ruim 60 F&B-concepten in Haagse binnenstad

De binnenstad van Den Haag is uitgegroeid tot één van de meest aantrekkelijke winkelgebieden van Nederland. Toch is er nog ruimte om verder te verbeteren. Op basis van de horecabenchmark tussen de vijf grootste steden, blijkt dat het aanbod Food & Beverage (F&B) beperkt is. Er ...

Onderwijs Ondernemen
Training horeca-concepting: "Ik geef je de ultieme checklist mee!"

Op 21 januari 2019 vindt de eerstvolgende trainingsdag over 'concepting' plaats in Bunnik. Onderscheidend zijn met je zaak is immers lastig, zeker met de hoeveelheid trends die je om de oren vliegen en al die zaken om je heen die ook vernieuwend (denken te) zijn. Hoe val jij dan juist op? De...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: