Felix Huisken geslaagd voor zijn Meesterproef

3 november 2017 | Roy Spijker

Op donderdag 2 november is Felix Huisken (46), eigenaar van Café Singelier, Groningen geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meesterschenker. Felix Huisken is daarmee de eerste SVH Meesterschenker sinds 2002.

Een SVH Meesterschenker weet als geen ander gasten te verrassen met uiteenlopende dranken. Dat doet hij op een persoonlijke, eigentijdse manier waarbij kennis en vaardigheden samen komen. Een Meesterschenker weet bijzonder veel van alle soorten dranken en heeft aantoonbaar tenminste twee specialisaties op hoog niveau. Het aantal vereiste diploma’s voor deze Meestertitel is aanzienlijk.

Meesterproef
De Meesterproef van Felix Huisken werd afgenomen door de hele commissie SVH Meesterschenker en beoordeeld door SVH Meesterschenkers Jac Wezenbeek en Tom Cats en Secretaris SVH Meestertitels Hanneke Westland. De commissieleden zijn erg enthousiast over de nieuwe SVH Meesterschenker. Ze zijn onder de indruk van dit bedrijf, de kennis over de dranken en de sfeer. De proeverij met het thema 'Eau de vie', die onderdeel was van de Meesterproef SVH Meesterschenker maakte duidelijk dat dit een van de specialisaties is van Huisken. De kennis over en de keuze van de verschillende soorten Eau de vie, met verschillende fruitsoorten en rijpingswijzen waren absoluut Meesterwaardig.

"De Meesterschenker is een Meester die je in een buurtcafé kunt vinden, maar ook in een sterrenzaak. Deze titel gaat werkelijk dwars door de hele branche. Dat er nu sinds 2002 een nieuwe meester bij is gekomen, is veelbelovend", aldus Ricardo Eshuis, directeur van SVH. "De horeca is uit het dal geklommen en gasten gaan steeds meer in de horeca besteden. Niet alleen aan eten, maar juist ook aan verschillende soorten dranken. De gast zoekt beleving en bezoekt daarom vaak gespecialiseerde zaken met gerenommeerde vakmensen. Denk aan barista’s, biersommeliers en liquoristen. Daar is in toenemende mate vraag naar. De Meesterschenker herbergt al die disciplines in zich en is daarom hét voorbeeld van een kenner op het gebied van dranken. Het vak van bartender, dat de grondslag is van de Meesterschenker, staat hiermee op de kaart. Maar nog meer het idee van gastvrijheid en verantwoord gastheerschap."

Jarenlange voorbereiding
Felix Huisken wist al vroeg dat hij SVH Meesterschenker wilde worden en werkte 9 jaar aan de opbouw van zijn dossier. "Het behalen van de titel is een kroon op mijn werk, een droom die uitkomt."

SVH Meestertitels
Nederland heeft op dit moment 282 SVH Meesters verdeeld over de zes SVH Meestertitels (SVH Meestergastheer, Meesterhorecaondernemer, Meesterijsbereider, Meesterkok, Meesterschenker en Wijnmeester). In 1980 is de eerste SVH Meesterkok geslaagd voor de Meesterproef. Vanaf dat moment staat de SVH Meestertitel symbool voor de hoogste graad van vakbekwaamheid die iemand in de Nederlandse horeca kan behalen. SVH Meesters leveren een grote bijdrage aan het imago van het vak. Ze zijn boegbeelden en inspireren anderen om voor een carrière in de horeca te kiezen.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wijn Rotterdam
Net open: wijnbar met meer dan 70 wijnen per glas en tappen doe je zelf

Blijdorp is binnenkort een hotspot rijker. In september opent Walsjérôt haar deuren op het Bentinckplein in Rotterdam. De wijnbar werkt volgens een uniek concept waarbij je je eigen wijn kan tappen. Met de keuze voor een slok, een heel of een half glas van meer dan 70 wijnen kunnen zowe...

Economie Achtergronden
Inkomsten restaurants en cafés in juli nog ruim 10% lager dan vorig jaar

Restauranthouders kregen in juli gemiddeld 11% minder inkomsten bijgeschreven dan in dezelfde maand een jaar eerder. Bij café-eigenaren was dit 13%. Dit blijkt uit onderzoek van Knab. De online bank analyseerde geanonimiseerde transactiedata van 167.000 zakelijke klanten. Ondanks de vers...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Contactgegevens van horecagasten moeten na 14 dagen verwijderd worden

De contactgegevens van gasten, waar horecabedrijven sinds maandag verplicht om moeten vragen, moeten na veertien dagen vernietigd worden. Dat stelt brancheverenging Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Dit lazen we in een artikel op NU.nl. Het telefoonnummer en e-mailadres van alle gasten moet op...

Wet- en regelgeving
Lachgasverbod: mag je het straks nog wel kopen voor in je keuken?

Het gebruik van lachgaspatronen als drugs in plaats van gastronomisch of technisch hulpmiddel is de laatste jaren flink toegenomen. Zoveel zelfs dat (door staatssecretaris Blokhuis en minister Grapperhaus) een voorstel is gedaan om lachgas in het hele land te gaan verbieden. Met het landelijk verbod...

Columns
Knibbel, knabbel, knuisje, wie knabbelt er aan jouw huisje?

Vol is vol, kopte de krant laatst. Het gaat over hoe vol de campings, bungalowparken en hotels wel niet zijn in eigen land. In maart was de annuleringenstroom niet bij te houden en deze zomer staat de telefoon roodgloeiend om een felbegeerd plekje onder onze eigen zon te bemachtigen. Tenminste als j...

KHN
KHN reageert op maatregelen: "Te veel nadruk op horeca"

De Koninklijke Horeca Nederland begrijpt dat, als het aantal besmettingen toeneemt, de overheid maatregelen moet nemen om die groei een halt toe te roepen. Echter verbaast het de brancheorganisatie dat de horeca telkens het boetekleed aan moet trekken. Op de website reageert KHN op de genomen maatre...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: