Dramatische terugval productie Franse wijnen

24 juli 2017 | Roy Spijker

Het Franse ministerie van Landbouw verwacht dat de wijnproductie van Bordeaux tot Alsace dit jaar met 17 procent terugvalt. Dit komt doordate koudeprikken in de lente verschillende wijngaarden hebben beschadigd, met name in de regio Bordeaux.

Naar verwachting wordt er dit jaar 37,6 miljoen hectoliter aan wijn geproduceerd. Volgens het Franse ministerie van Landbouw is dat 17 procent lager dan vorig jaar en 16 procent onder het gemiddelde van de voorbije vijf jaar. Met name Bordeaux, Charente, Alsace en jura werden getroffen door de kou, maar ook Bourgondië, Languedoc en in het zuidoosten van Frankrijk worden zware verliezen verwacht. 

Vooralsnog gaat het om schattingen. Er is in de aantallen nog geen rekening gehouden met het weer tot aan de oogst.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden Internationaal
Achtergrond: het rookverbod in een internationale context geplaatst

In Nederland is onder horecaondernemers onrust ontstaan over het voornemen van staatssecretaris van VWS, Paul Blokhuis, om roken op terrassen te verbieden. Is die ophef wel terecht? In andere landen gaat men namelijk nog een stapje verder om roken te ontmoedigen. We zetten een aantal praktijkvoorbee...

Koffie & thee Mensen
Barista Moniek Smit naar Doppio

Koffiemarktspecialist, adviseur en barista van het eerste uur Moniek Smit (41) zet haar carrière voort bij franchise-onderneming Doppio Espresso. Smit zal per 1 juli 2018 de functie van Regio Regisseur op zich nemen en hiermee de franchisenemers van Doppio Espresso ondersteunen en versterken....

Wet- en regelgeving Ondernemen
Regels btw-aangifte en btw-tarieven in de horeca

Boekhouden. Ook vaak het noodzakelijk kwaad genoemd, maar essentieel voor een goede bedrijfsvoering. Niet alleen voor de Belastingdienst, ook voor de ondernemer zelf. Het geeft rust, duidelijkheid en een goed inzicht van zaken, mits goed ingericht. Dit artikel geeft antwoord op de vragen die bij de ...

Wet- en regelgeving Columns
Fooien: dit zijn de regels

In de horeca zijn fooien een gebruikelijk fenomeen. Stond er voorheen een fooienpot zichtbaar op een centrale plek, bijvoorbeeld receptie of bar, tegenwoordig worden fooien vaak via de bankpas/creditcard gedaan. De geschiedenis van fooien gaat ver terug. Niettemin is de term 'fooi' in de ...

Wet- en regelgeving Ondernemen Longread
(On)gerechtvaardigd vertrouwen in de overheid

Eric de Vries ziet het helemaal zitten. Er staat een leuk pandje te huur aan een sfeervol plein met mooie oude bomen. Ideaal voor een café met een leuk terras erbij op het plein. Eric heeft kort daarvoor alle benodigde horecapapieren gehaald. Hij is verstandig en gaat eerst bij de gemeente in...

Amsterdam Koffie & thee
Komt de beste barista ter wereld uit Nederland?

Dit jaar wordt de World Barista Championship in Nederland gehouden, in Amsterdam om precies te zijn. Lex Wenneker, zelf een Amsterdammer, is kanshebber voor de titel. Wordt hij straks daadwerkelijk de beste barista ter wereld? Vanaf 20 juni De kansen zijn er, in 2016 (in Dublin) werd hij zesde...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: