De extra omzetmomenten voor jouw café in december 2023

Auteur: Redactie
Ondernemen 29 september 2023
De extra omzetmomenten voor jouw café in december 2023

Ondernemen in de horeca is vooruitkijken. Waar liggen die extra omzetkansen die net voor dat extra stukje omzet zorgen? De redactie van De CaféKrant heeft alle extra omzetmomenten voor de horeca gebundeld in de Horeca Kansen & Omzet kalender en om je voor de maand december op weg te helpen, hebben we een aantal dagen uitgelicht.

Sinterklaas: 5 december

Een slimme horecazaak kan optimaal profiteren van de sinterklaasperiode door een feestelijke en gastvrije sfeer te creëren. Dit kan onder meer worden bereikt door het decoreren van de zaak met traditionele sinterklaasattributen, het aanbieden van lekkernijen zoals speculaas en warme chocolademelk en het organiseren van speciale sinterklaasmenu's met ‘favoriete gerechten van de goedheiligman’. Daarnaast kunnen er sinterklaasactiviteiten voor kinderen worden georganiseerd, zoals knutselworkshops of bezoeken van Sinterklaas en zijn Pieten. Het promoten van deze aanbiedingen via sociale media en lokale marketingcampagnes zal de aantrekkingskracht vergroten en gasten naar de zaak trekken om van deze feestelijke traditie te genieten.

Paarse vrijdag: 8 december

Een horecazaak kan optimaal inspelen op Paarse Vrijdag door een inclusieve en ondersteunende omgeving te creëren. Dit kan beginnen met het decoreren van de zaak in paarse tinten en misschien zelfs het aanbieden van speciale paarse gerechten of drankjes. Belangrijker nog is het actief ondersteunen van de boodschap van inclusiviteit en acceptatie, bijvoorbeeld door het ophangen van posters en het verspreiden van informatie over de betekenis van Paarse Vrijdag. Het trainen van het personeel om respectvol en inclusief gedrag te bevorderen is essentieel. Door deze aanpak laat de zaak zien dat ze staat voor diversiteit en respect, wat gewaardeerd wordt door een breed scala aan klanten.

Midwinter – kortste dag van het jaar: 21 december

Een horecazaak kan inspelen op de betovering van Midwinter door een warme en gezellige sfeer te creëren. Dit kan worden bereikt door het decoreren met winterse elementen zoals kaarsverlichting, dennengroen en knusse dekens. Het menu kan seizoensgebonden lekkernijen bevatten, zoals hartige stoofschotels, verwarmende soepen en rijke desserts met specerijen. Ook kunnen speciale winterse drankjes zoals glühwein, warme chocolademelk met rum of kruidige cocktails worden aangeboden. Het organiseren van events zoals live muziekavonden met akoestische nummers (bij de open haard) kan gasten aantrekken. Dit alles zorgt voor een gastvrije plek om de magie van Midwinter te omarmen en er juist een positieve draai aan te geven.

Kerst: 25-26 december

Een horecazaak kan tijdens Kerst inspelen op de feestelijke sfeer door een warme, gastvrije ambiance te creëren. Dit begint met feestelijke decoraties zoals kerstbomen, twinkelende lichtjes en seizoensgebonden tafeldecoraties. Het menu kan worden aangepast met kerstklassiekers zoals kalkoen, ham en diverse feestelijke bijgerechten. Daarnaast kunnen horecazaken speciale kerstdrankjes aanbieden, zoals eggnog, glühwein en feestelijke cocktails. Het organiseren van kerstevenementen, zoals brunches met de Kerstman voor gezinnen, live muziekoptredens en kerstmarkten, kan de feestvreugde vergroten. Het aanbieden van kerstcadeaubonnen en afhaalservices voor kerstdiners draagt ook bij aan het plezier en gemak voor gasten tijdens deze speciale dagen van het jaar.

Oudjaar: 31 december

Een horecazaak kan op oudjaarsdag inspelen op de feestelijke stemming door een speciale ervaring te bieden. Begin met feestelijke decoraties, glinsterende versieringen en sfeervolle verlichting. Het menu kan bestaan uit luxe gerechten en champagnespecials om gasten te verwennen. Organiseer een stijlvol oudjaarsavondfeest met live muziek, een dansvloer en vuurwerk als dat mogelijk is. Bied ook afhaalopties voor feestelijke maaltijden en drankjes voor gasten die het thuis willen vieren. Om de gasten te verrassen, geef je ze bij vertrek een klein geschenk. Het draait allemaal om het creëren van een onvergetelijke, feestelijke sfeer om het jaar in stijl af te sluiten.

Blijf op de hoogte!

Eén keer per week het actuele en relevante cafénieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws