De Bijenkorf Rotterdam opent nieuw caf�

14 juli 2015 |
<

In de Bijenkorf Rotterdam is het Metro Café geopend, een geheel nieuw horecaconcept dat ook een take away functie heeft. In het Metro Café
kan men naast koffie terecht voor theespecialiteiten, sandwiches, salades, en ook een glas wijn met kaasplateau.

Café en take away
Het Metro Café, direct bij metrostation Beurs, is geheel ontworpen passend bij de afdeling Herenmode. In het Metro Café kan men genieten van een drankje en een hapje. In het assortiment zijn onder meer sandwiches, speltkoeken, brownies, muffins en een kleine selectie verse salades en fruitshakes opgenomen. Nieuw is dat de drank en de sandwiches ook als take away kunnen worden besteld, ideaal voor de metroreizigers.

Koffie- en theespecialiteiten: macchiato met honingsiroop
Diverse koffiespecialiteiten worden vers bereid door een vakkundige barista. Ter gelegenheid van de opening is Yakup Aydin, Nederlands Barista Kampioen, tot half september werkzaam in het café. Espresso, cappuccino of latte macchiato gemaakt van de beste koffiemelange worden voorzien van verse opgestoomde melk. Nieuw zijn de speciale latte macchiato recepten zoals de Maltezer Macchiato; verse koffie, gestoomde melk en gecrunchde Maltesers. Een smaaksensatie die exclusief is ontwikkeld voor het Metro Café in de Bijenkorf Rotterdam.

Theeliefhebbers hebben een uitgebreide keuze aan verse theesoorten. Bijzonder zijn de speciale theerecepten met sereh, munt en gember of citroengras.

Patisserie
Het patisserie-aanbod is ook vernieuwd. Naast de verse dadelmuffins en speltkoeken met cranberry en witte chocolade staan er ook wat stoerdere taarten op het menu; een karameltaart met walnoten, een red velvet taart met roomkaas en een carrot cake met pistachenoten.

Lokale producten op het menu
Bij het Metro Café wordt een vernieuwde selectie witte, rode en rosé wijn per glas verkocht en staat ook een plateau Rotterdamse kaas met Rotterdamse mosterd op het menu. Net als een plateau met speciale worstsoorten van de Rotterdamse ondernemer Monsieur Saucisson.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie
FNV Horeca bereikt cao-akkoord horeca met 3% loonsverhoging

FNV Horeca en CNV Vakmensen hebben met werkgeversorganisatie Koninklijke Horeca Nederland een onderhandelingsakkoord bereikt voor een nieuwe cao horeca. Het belangrijkste resultaat is een loonsverhoging van in totaal 3%. Edwin Vlek, bestuurder FNV Horeca, over het behaalde onderhandelingsakkoord:...

Bier
Bierfans halen abdijbier persoonlijk op

Zondag 1 december 2019 was de introductie en ophaaldag van de éérste Vatgerijpte Speciale Editie. Dit vatgerijpte nieuwe bier werd natuurlijk op de Abdij van Berne geïntroduceerd. Eeuwen geleden rijpte het bier van de abdij ook altijd op eikenhouten vaten. Het werd door de bierbe...

Awards Bier
Scheldebrouwerij pakt weer goud

Bij de prestigieuze Brussels Beer Challenge heeft de blonde Strandgaper van Scheldebrouwerij voor de tweede keer dit jaar hoge ogen gegooid. Na in augustus al als ‘Belgian Country Winner’ uit de bus te komen bij de World Beer Awards in Londen staat hun ‘Golden Ale’ voor de tw...

Economie Achtergronden
Horeca ziet personeelstekort oplopen: 23.000 openstaande vacatures

De omzet van de horeca steeg in het derde kwartaal van 2019 met 0,2 procent ten opzichte van het vorige kwartaal, meldt het CBS. Het volume nam echter met 0,3 procent af. De omzet van logiesverstrekking steeg met 0,1 procent, de omzet van eet- en drinkgelegenheden met 0,2 procent. Omzet logiesver...

Opening Den Haag
Nieuwe hotspot op het Kurhausplein officieel geopend 

Restaurant Blaze & Co is dit weekend feestelijk geopend. Ruim 100 genodigden genoten van signature Blaze Bites en luisterden naar het eerste optreden van Blaze of Glory - de huisband onder leiding van Emanuel Assies. Het interieur is kleurrijk en geïnspireerd op tatoeages. Dit komt terug...

Awards Bier
Bierspecialist Richard Moerkerk: Award winner en nieuwe columnist

De Alkmaarse Richard Moerkerk van Proeflokaal De Boom is de allereerste Bierspecialist in de horeca. Hij ontving in theater Amsterdam de Entree Award. Daarnaast is Richard de nieuw, vaste columnist van De Cafékrant. Richard zal maandelijks met zijn inhoudelijke columns de caféonderneme...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: