Culinaire stamppot

1 januari 2016 | Jorien Slager

In de winter is een stamppot altijd een goed idee. Vergeet de variant met boerenkool en een speklap, maar verras je gasten eens met een bijzondere versie. We helpen je een handje met deze stamppot met patrijs, zuurkool en cantharellen.

Ingrediënten (voor 4 personen)

200 gram zuurkool
4 porties zuurkoolspek
1 deciliter champagne
Zout en peper
80 gram Knorr Gourmet Aardappelpuree
Knorr Braadjus
14 gram Knorr Primerba Gefruite Ui
2 stuks roodpoot patrijs
Phase with Natural Butter Flavour
120 gram cantharellen
Shiso Purper
Oost-Indische kers blaadjes

Bereiding

Kook de zuurkool samen met het spek, de champagne en wat zout en peper. Bereid de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de braadjus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Haal het spek uit de zuurkool en snijd het in plakken. Meng de zuurkool door de puree en breng op smaak met spek en ui. Snijd de patrijzen uit, kruid ze met zout en peper en bak ze mooi rosé in de Phase (konfijt de pootjes eventueel in wat ganzenvet). Ontvet de pan, bak hierin de cantharellen en voeg de braadjus toe. Verdeel de zuurkoolstamppot samen met het spek en de patrijs over de borden. Maak het geheel af met de saus en garneer met de shiso en blaadjes van Oost-Indische kers.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Amsterdam Café
Nedstede koopt vastgoed en exploitatie café De Vergulde Gaper in de Jordaan

Nedstede heeft het vastgoed en de exploitatie van café De Vergulde Gaper gekocht. Het beroemde café ligt middenin de Jordaan, aan de Prinsenstraat 30, op de hoek van de Prinsengracht. De Vergulde Gaper is geliefd onder zowel Amsterdamse locals als toeristen, niet alleen vanwege zijn...

Tech Coronacrisis
Horecaplatform Nocto biedt oplossing voor de anderhalvemetersamenleving

De horeca behoort tot één van de industrieën die zwaar getroffen is door COVID-19. Na 81 dagen gesloten te zijn geweest, mocht de horeca 1 juni weer open. Verschillende regels moeten dan wel worden nageleefd. Terwijl ongeduldig wordt gewacht op versoepelingen, komt Rotterdamse sta...

KHN Coronacrisis
Clubs & Nightlife bedrijven pleiten voor heropening per 1 augustus

De versoepelingen die vanaf vandaag ingaan, bieden voor veel sectoren weer enige ruimte om te ondernemen, maar voor de Clubs & Nightlife bedrijven is er nog steeds geen perspectief; zij moeten tot tenminste 1 september de deuren gesloten houden. Dit is niet langer uit te leggen. In Den Haag word...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Bezorgen van drankpakketten door horeca mag niet meer

Vanaf woensdag 1 juli mogen horecaondernemers in de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid geen drankpakketten, met daarin licht alcoholische dranken, meer bezorgen, zo lezen we op de website van De Gelderlander. Tijdens het hoogtepunt van de coronacrisis werd er voor de horeca een uitzondering gemaakt, m...

Drinks Achtergronden
Nederlanders drinken steeds vaker caloriearme frisdranken

Uit de jaarlijkse monitoringscijfers van de Nederlandse vereniging Frisdranken, Waters, Sappen (FWS) blijkt dat frisdrankproducenten voorlopen op de afspraken uit het Nationaal Preventieakkoord. Staatssecretaris Paul Blokhuis meldde vorige week in een brief aan de Tweede Kamer dat de industrie al in...

Economie Coronacrisis
Horeca positief over omzetverwachting, vooral logiesverstrekkers positief gestemd

In juni waren er voor de tweede maand op rij minder ondernemers in de op consumenten gerichte branches pessimistisch over de verwachte omzet, personeelssterkte en het economisch klimaat dan een maand eerder. Na het afkondigen van ingrijpende maatregelen tegen het coronavirus, werd in april per saldo...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: