Caf�s in Zwolle gaan innoveren

20 juli 2009 |
<

Zwolle is door Koninklijke Horeca Nederland (KHN) uitverkoren als pilotlocatie voor innovatie binnen cafés. Middels workshops wil de brancheorganisatie, die in Zwolle de belangen behartigt van 132 horeca-bedrijven, café-eigenaren prikkelen anders over de toekomst van hun bedrijf na te denken. De pilot start 24 augustus. Rob Leene, voorzitter van KHN - afdeling Zwolle, verwacht dat er binnen Zwolle veel animo is om mee te doen aan de pilot. "We zitten in een tijd dat veel bedrijven het moeilijk hebben. Wij willen hen prikkelen om na te denken over hoe zij hun oude, maar zeker ook de nieuwe klanten kunnen trekken."

Volgens de preses zijn er in Zwolle uitbaters verwikkeld in 'een struggle of life'. "Niet allemaal, want we hebben ook café-eigenaren die heel goed bezig zijn. Maar ja, ook in de Zwolse horeca heeft de vlag er wel beter bijgehangen. De bruine kroeg bijvoorbeeld, raakt uit door onder meer het rookverbod. Dan moet je als ondernemer nadenken over een nieuwe toekomst."

Innovatie is een toverwoord, maar wel Ă©Ă©n die Koninklijke Horeca Nederland tastbaar wil maken. Vijftien Zwolse ondernemers kunnen meewerken aan de pilot. "Daarin wordt niet geleerd dat een nieuwe koers is het broodje andersom smeren", grapt Leene. "Het gaat natuurlijk veel verder. Bedrijfsblindheid voorkomen is misschien wel de hoofdmoot. Want je moet meegaan in je tijd en openstaan voor nieuwe ontwikkelingen."

Ondernemers kunnen zich zelf aanmelden. Daarnaast gaat KHN(afdeling Zwolle) enkele deelnemers werven.


De CaféKrant, Natalja Elings

:mailto:?SUBJECT=Lees%20dit%20bericht%20op%20De%20CafeKrant.nl&BODY=De%20afzender%20van%20deze%20e-mail%20wil%20u%20graag%20attenderen%20op%20het%20volgende%20nieuwsitem%20op%20De%20CafeKrant.nl%0A%0Ahttp://www.decafekrant.nl/nieuws/cafes-in-zwolle-innoveren/

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

KHN
KHN reageert op maatregelen: "Te veel nadruk op horeca"

De Koninklijke Horeca Nederland begrijpt dat, als het aantal besmettingen toeneemt, de overheid maatregelen moet nemen om die groei een halt toe te roepen. Echter verbaast het de brancheorganisatie dat de horeca telkens het boetekleed aan moet trekken. Op de website reageert KHN op de genomen maatre...

Coronacrisis
Download de corona checklist

Horecagasten worden vanaf 10 augustus dringend verzocht hun contactgegevens achter te laten om bron- en contactonderzoek makkelijker te maken bij een eventuele uitbraak. Download hier de checklist om uit te printen. Horecaondernemers zijn verplicht contactgegevens aan hun gasten te vragen, gasten zi...

Achtergronden
Zo kom je de hitte in de horeca door

Op sommige plekken in Nederland zal het kwik deze week oplopen tot een kleine 36 graden. Horecaondernemers nemen massaal maatregelen om de week zo koel mogelijk door te komen. Met deze acht tips helpen we je een beetje op weg. 1. Cliché, maar misschien wel de belangrijkste: zorg dat j...

Coronacrisis
Kabinet trekt teugels aan in strijd tegen corona

Horecazaken moeten vanaf maandag 10 augustus de namen en contactgegevens van gasten registreren. Dat maakte premier Rutte zojuist bekend tijdens zijn persconferentie. Het coronavirus is bezig aan een opmars. Om die opmars tegen te gaan is contact- en brononderzoek noodzakelijk, zo stelt de premier. ...

Opening
Café Restaurant Soesterdal: all-electric

Op de voormalige vliegbasis Soesterberg is een ingetogen en duurzaam horecapaviljoen gerealiseerd, bestaande uit een café restaurant met terras, omringd door een natuurlijk speelbos en diverse speelplekken. Café Restaurant Soesterdal ligt aan de bosrand, met een weids uitzicht over ...

Economie Tech
Met Tikkie Check supersnel en eenvoudig afrekenen in horeca

Voor iedereen die op het terras of in een restaurant na een drankje of maaltijd snel en zonder tussenkomst van personeel de rekening wil betalen, biedt Tikkie Check vanaf nu de mogelijkheid in een handomdraai contactloos af te rekenen. Het enige dat je hoeft te doen, is de camera van je smartphon...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: