Café Scheltema ontvangt Jubileumpenning Amsterdam

19 december 2017 | Thijs Jacobs
Café Scheltema ontvangt op 20 december de Jubileumpenning van de stad Amsterdam.
Het college van B&W stemde onlangs in met de voordracht tot dit huldeblijk.
Het vermaarde café opende in 1908 de deuren aan 'de Nieuwezijds', al gaat de eigenlijke geschiedenis verder terug. Wegens het jubileum hadden diverse stamgasten de uitspanning voorgedragen voor de onderscheiding.
 

Jourmalisten kind aan huis
 

De culturele betekenis van de bruine kroeg was voor B&W grond genoeg de penning toe te kennen. In de jaren 50, 60 en 70 was Scheltema een pleisterplaats voor journalisten die er hun gezonde dorst stilden.
 
Bekende namen als Simon Carmiggelt, Martin van Amerongen en Peter van Straaten waren hier kind aan huis. Ook vandaag de dag kan men er nog immer letterknechten vinden, zij het in minder groten getale.
 

Prachtig

 
Uitbater Wim de Lange jr. toont zich zeer verheugd: ‘Werkelijk prachtig! Dit huldeblijk is tevens een mooi eerbetoon aan onze onlangs overleden vader, Willem senior, die bijna 50 jaar de zaak heeft bestierd.’ De uitreiking heeft plaats tijdens een soiree voor genodigden.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

De oplossingen voor lastige medewerkers

Met regelmaat krijg ik een vraag van een werkgever wat hij kan doen met een medewerker als er iets niet meer lekker loopt in de arbeidsrelatie. Dat kan van alles zijn: de werknemer gaat zijn eigen gang, trekt zich weinig van werkafspraken of collega’s aan, maakt fouten, meldt zich te pas en te...

Bier Longread
Achtergrond: de kracht van de wisseltap

Voor veel gasten gaat er niets boven een vers getapt biertje. Hoewel pils nog altijd favoriet is, zijn seizoensbieren niet meer weg te denken. Maar waarom zou je daarin altijd het aanbod van de brouwerij volgen? Ook lokaal zijn er leuke biertjes te krijgen, waarmee je een onderscheidend aanbod neer ...

Awards Achtergronden
Directeur Horeca Stichting Nederland in de race voor succesvolste vrouwelijke ondernemer

Gabriëlla Café, directeur van Horeca Stichting Nederland (HSN), is doorgedrongen tot de finale van de Aithra-Award* 2018. Deze Award wordt toegekend aan een vrouwelijk rolmodel dat bekend staat voor succesvol ondernemerschap. Als oprichter van het grootste horeca opleidingsinstituut van...

Awards
Het best getapte bier in Nijmegen komt van Giulio Severijnen

De best getapte biertjes van regio Nijmegen zijn vanaf dit moment te vinden in Café Biessels. Barman Giulio Severijnen won afgelopen maandag 15 oktober de regionale tapwedstrijd van Nijmegen in het NEC-Goffertstadion. Van de 72 deelnemers wist Giulio Severijnen met een score van 171 punten...

Drinks Longread
Achtergrond: alcoholarm bier in opkomst, alcoholvrije wijn nog niet populair

Overdag een ijskoud glas bier of een goed glas wijn. Hoewel in Nederland die cultuur niet heerst, verandert de behoefte van de consument. De mogelijkheid om een glas wijn of een biertje bij de lunch te bestellen groeit. Alcoholvrije wijnen zijn (nog) niet populair in de horeca, maar bieren die weini...

Personeel Achtergronden
Onderzoek personeel & horeca: 'De horecaondernemer heeft geen plan'

‘’Het moet een familie zijn’’, ‘’ludieke wervingsfilmpjes helpen’’ en ‘’duidelijke communicatie is alles’’. Bovenstaande uitspraken komen van horecamanagers en -ondernemers. Kortom: elke ondernemer of manager die ik spreek heeft...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: