Biersommelier zet bier-spijs op de kaart

17 juli 2013
Biersommelier zet bier-spijs op de kaart

Volgens biersommelier Fiona de Lange zijn er meer goede bier-spijs- dan wijn-spijscombinaties te maken. De Lange merkt op dat horecabedrijven worstelen met dit aanbod. De website "www.bierspijs.nl":http://www.bierspijs.nl/ moet daar
verandering in brengen. "Via bierspijs.nl vinden de bierliefhebber, het restaurant en het café tips om goede bier-spijscombinaties te maken en kan zij eenvoudig advies in winnen. Ook kan het dichtstbijzijnde bier-spijsrestaurant worden gevonden.” Op de site zullen vooral de bieren van lokale en regionale Nederlandse brouwerijen veel aandacht krijgen. Bier van eigen bodem eerst om de Nederlandse biercultuur op de kaart te zetten.

*De maat vol*
Fiona de Lange: “Horeca blijken tot op de dag van vandaag te worstelen met bier-spijscombinaties. Dit is ook een uitdaging, vooral door de grote variëteit in smaken en bieren die verkrijgbaar zijn. Alleen al Nederland telt ver boven de vijfhonderd verschillende bieren. De juiste bier-spijscombinatie geeft een culinaire verrijking en creëert een ware euforie tijdens het eten. Toen ik zag dat er zelfs speciaalbier cafés zijn die alleen een wijnsuggestie geven bij het eten, was voor mij de maat vol."

*Indeling kaart*
De Lange: “Ik ontdekte in de VS dat een indeling van een kaart naar smaak veel meer uitnodigt om een ander bier te proberen. Aan een biermerk weet je niet of de smaak je aanstaat. Als het is ingedeeld onder zoet, zuur of bitter wel. Dan is het toch veel logischer om de bierkaart zo op te stellen?”

~Door~ "~Myrtille Vromans~":mailto:myrtille.vromans@uitgeverijps.nl

Overig nieuws