Biersommelier zet bier-spijs op de kaart

17 juli 2013 |
Biersommelier zet bier-spijs op de kaart<

Volgens biersommelier Fiona de Lange zijn er meer goede bier-spijs- dan wijn-spijscombinaties te maken. De Lange merkt op dat horecabedrijven worstelen met dit aanbod. De website www.bierspijs.nl moet daar verandering in brengen. "Via bierspijs.nl vinden de bierliefhebber, het restaurant en het café tips om goede bier-spijscombinaties te maken en kan zij eenvoudig advies in winnen. Ook kan het dichtstbijzijnde bier-spijsrestaurant worden gevonden.” Op de site zullen vooral de bieren van lokale en regionale Nederlandse brouwerijen veel aandacht krijgen. Bier van eigen bodem eerst om de Nederlandse biercultuur op de kaart te zetten.

De maat vol
Fiona de Lange: “Horeca blijken tot op de dag van vandaag te worstelen met bier-spijscombinaties. Dit is ook een uitdaging, vooral door de grote variëteit in smaken en bieren die verkrijgbaar zijn. Alleen al Nederland telt ver boven de vijfhonderd verschillende bieren. De juiste bier-spijscombinatie geeft een culinaire verrijking en creëert een ware euforie tijdens het eten. Toen ik zag dat er zelfs speciaalbier cafés zijn die alleen een wijnsuggestie geven bij het eten, was voor mij de maat vol."

Indeling kaart
De Lange: “Ik ontdekte in de VS dat een indeling van een kaart naar smaak veel meer uitnodigt om een ander bier te proberen. Aan een biermerk weet je niet of de smaak je aanstaat. Als het is ingedeeld onder zoet, zuur of bitter wel. Dan is het toch veel logischer om de bierkaart zo op te stellen?”

Door Myrtille Vromans

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Amsterdam Café
Nedstede koopt vastgoed en exploitatie café De Vergulde Gaper in de Jordaan

Nedstede heeft het vastgoed en de exploitatie van café De Vergulde Gaper gekocht. Het beroemde café ligt middenin de Jordaan, aan de Prinsenstraat 30, op de hoek van de Prinsengracht. De Vergulde Gaper is geliefd onder zowel Amsterdamse locals als toeristen, niet alleen vanwege zijn...

Tech Coronacrisis
Horecaplatform Nocto biedt oplossing voor de anderhalvemetersamenleving

De horeca behoort tot één van de industrieën die zwaar getroffen is door COVID-19. Na 81 dagen gesloten te zijn geweest, mocht de horeca 1 juni weer open. Verschillende regels moeten dan wel worden nageleefd. Terwijl ongeduldig wordt gewacht op versoepelingen, komt Rotterdamse sta...

KHN Coronacrisis
Clubs & Nightlife bedrijven pleiten voor heropening per 1 augustus

De versoepelingen die vanaf vandaag ingaan, bieden voor veel sectoren weer enige ruimte om te ondernemen, maar voor de Clubs & Nightlife bedrijven is er nog steeds geen perspectief; zij moeten tot tenminste 1 september de deuren gesloten houden. Dit is niet langer uit te leggen. In Den Haag word...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Bezorgen van drankpakketten door horeca mag niet meer

Vanaf woensdag 1 juli mogen horecaondernemers in de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid geen drankpakketten, met daarin licht alcoholische dranken, meer bezorgen, zo lezen we op de website van De Gelderlander. Tijdens het hoogtepunt van de coronacrisis werd er voor de horeca een uitzondering gemaakt, m...

Drinks Achtergronden
Nederlanders drinken steeds vaker caloriearme frisdranken

Uit de jaarlijkse monitoringscijfers van de Nederlandse vereniging Frisdranken, Waters, Sappen (FWS) blijkt dat frisdrankproducenten voorlopen op de afspraken uit het Nationaal Preventieakkoord. Staatssecretaris Paul Blokhuis meldde vorige week in een brief aan de Tweede Kamer dat de industrie al in...

Economie Coronacrisis
Horeca positief over omzetverwachting, vooral logiesverstrekkers positief gestemd

In juni waren er voor de tweede maand op rij minder ondernemers in de op consumenten gerichte branches pessimistisch over de verwachte omzet, personeelssterkte en het economisch klimaat dan een maand eerder. Na het afkondigen van ingrijpende maatregelen tegen het coronavirus, werd in april per saldo...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: