Bierfabriek Amsterdam naar grotere locatie

11 oktober 2016 | Jorien Slager

Bierfabriek Amsterdam, het trendsettende horecaconcept van een microbrouwerij in een restaurant, is verhuisd naar een groter pand. Na vijf jaar op Rokin 75 in Amsterdam te hebben gezeten, heeft Bierfabriek vorige week de laatste zakken doppinda’s verhuisd naar de nieuwe locatie van voormalig Brasserie Harkema aan de Nes 67. Zaterdag 8 oktober jl. opende Bierfabriek Amsterdam de deuren van de nieuwe locatie en ontving ze haar eerste gasten voor huisgebrouwen bier en smakelijke Franse biologische boerderijkippetjes.

Microbouwerij in restaurant
Bierfabriek werd voor het eerst gelanceerd in 2011 in Amsterdam. Een trendsettend horecaconcept van een microbrouwerij in een restaurant. Middenin het restaurant worden de bieren ROSSO (een robijnrode ale) en NERO (een donkere porter) ambachtelijk gebrouwen. Ook wordt er speciaal voor Bierfabriek een ongefilterde pilsener gebrouwen: de PUUR. De bieren worden exclusief geserveerd in het restaurant. De trots van het eenvoudige maar met zorg samengestelde menu is het Franse biologische boerderijkippetje. 24 uur lang wordt het kippetje gemarineerd in olijfolie en verse kruiden, alvorens gegrild te worden boven de houtskool BBQ. Naast deze specialiteit worden er ook andere bourgondische voor- en hoofdgerechten geserveerd. Alles bereid met pure producten. Doppinda’s worden standaard bij de biertjes geserveerd.

Uitbreiding van het restaurant en brouwcapaciteit
Na vijf succesvolle jaren aan Rokin 75, is Bierfabriek Amsterdam nu verhuisd naar het pand van voormalig Brasserie Harkema. Andrea Possa, mede-eigenaar van Bierfabriek, over de nieuwe locatie: “Het nieuwe pand aan Nes 67 biedt dankzij haar grote oppervlakte de mogelijkheid het concept van Bierfabriek uit te breiden. Er zijn meer zitplekken dan voorheen, waardoor nog meer gasten kunnen genieten van de huisgebrouwen bieren en Franse boerderijkippetjes. De ‘oude’ brouwerij is vervangen door een grotere brouwerij met meer brouwcapaciteit. Dit betekent dat er naast de ROSSO en NERO nu ook een seizoensbier gebrouwen gaat worden.

Stoer industrieel interieur
Brasserie Harkema zette dertien jaar geleden een nieuwe standaard voor de Amsterdamse horeca met goed eten en drinken voor een goede prijs in een stijlvolle omgeving. Deze traditie zet Bierfabriek Amsterdam voort in een nieuw, stoer industrieel interieur, ontworpen door architect Orio Tonini in samenwerking met We can work it hout.

Naast de twee huidige locaties in Amsterdam en Delft werken de eigenaren van Bierfabriek aan twee nieuwe locaties. Dit jaar opent de derde locatie. De vierde vestiging van Bierfabriek staat op de planning voor 2017.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

KHN
KHN: Demonstratie op de Dam klap in het gezicht voor horecaondernemers

De algemeen directeur van KHN, Dirk Beljaarts, noemt de demonstratie gisteren op de Dam in Amsterdam een klap in het gezicht voor horecaondernemers. Gisteravond kwamen duizenden mensen op de Dam bijeen om te demonstreren tegen racisme. “Het valt niet te rijmen met het beleid dat de afgelopen m...

Opening Coronacrisis
Liveblog 2: Yessss! Wij gaan weer open!!

Niet alleen in Utrecht hoorde je een zucht van verlichting. Maar ook in en op andere plaatsen in Nederland slaakte de horeca een vreugdekreet(je). We mogen weer. We zijn er klaar voor en nu maar hopen dat de gasten komen. Want ook onder horecaondernemers is er de zorg of gasten niet eerst even de ka...

Coronacrisis
Liveblog 1: Yesss!! Wij gaan weer open!!

Liveblog. Wij hebben er zin! Wij zijn er klaar voor! Dat is wat Utrechtse horecaondernemers ons vanochtend vol enthousiasme vertelden. De redactie van Lunchroom, De RestaurantKrant en de CaféKrant is vandaag in het land en doet verslag van de eerste dag dat de horeca na maanden weer open mag. Ti...

Coronacrisis
Laat ons jouw horecazaak zien: 1,5 meter-economie in de horeca

Maandag 1 juni, tweede pinksterdag 2020, stroomde de terassen in Nederland weer vol. Na een verplichte sluiting van tien weken, slaakte de horeca een zucht van verlichting. 'We mogen weer', was de tendens in een zonovergoten Nederland. Blij ondernemers verwelkomden hun gasten met een bre...

Opening Coronacrisis
Grootste terras van Hoofddorp klaar voor heropening

Het grootste terras van Hoofddorp bij het Novotel Amsterdam Schiphol Airport opent op 1 juni weer haar deuren. General Manager Floris Licht hoopt vooral dat locals het terras vanaf deze dag weer weten te vinden. Novotel Amsterdam Schiphol Airport heeft een prachtig terras, waar tot wel zeventig m...

Koffie & thee Utrecht
30ml Coffee & Food maakt een feestje van de heropening op 1 juni

De afgelopen maanden was het rustig in de ‘huiskamers’ van 30ml. Alle vestigingen waren open voor TO GO, maar de gezelligheid die de zaken normaliter zo typeert hebben de medewerkers echt gemist. Gelukkig openen ook zij vanaf 1 juni om 12:00 uur weer de deuren voor het nuttigen ter plaat...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: