Bierfabriek Amsterdam naar grotere locatie

11 oktober 2016 | Jorien Slager

Bierfabriek Amsterdam, het trendsettende horecaconcept van een microbrouwerij in een restaurant, is verhuisd naar een groter pand. Na vijf jaar op Rokin 75 in Amsterdam te hebben gezeten, heeft Bierfabriek vorige week de laatste zakken doppinda’s verhuisd naar de nieuwe locatie van voormalig Brasserie Harkema aan de Nes 67. Zaterdag 8 oktober jl. opende Bierfabriek Amsterdam de deuren van de nieuwe locatie en ontving ze haar eerste gasten voor huisgebrouwen bier en smakelijke Franse biologische boerderijkippetjes.

Microbouwerij in restaurant
Bierfabriek werd voor het eerst gelanceerd in 2011 in Amsterdam. Een trendsettend horecaconcept van een microbrouwerij in een restaurant. Middenin het restaurant worden de bieren ROSSO (een robijnrode ale) en NERO (een donkere porter) ambachtelijk gebrouwen. Ook wordt er speciaal voor Bierfabriek een ongefilterde pilsener gebrouwen: de PUUR. De bieren worden exclusief geserveerd in het restaurant. De trots van het eenvoudige maar met zorg samengestelde menu is het Franse biologische boerderijkippetje. 24 uur lang wordt het kippetje gemarineerd in olijfolie en verse kruiden, alvorens gegrild te worden boven de houtskool BBQ. Naast deze specialiteit worden er ook andere bourgondische voor- en hoofdgerechten geserveerd. Alles bereid met pure producten. Doppinda’s worden standaard bij de biertjes geserveerd.

Uitbreiding van het restaurant en brouwcapaciteit
Na vijf succesvolle jaren aan Rokin 75, is Bierfabriek Amsterdam nu verhuisd naar het pand van voormalig Brasserie Harkema. Andrea Possa, mede-eigenaar van Bierfabriek, over de nieuwe locatie: “Het nieuwe pand aan Nes 67 biedt dankzij haar grote oppervlakte de mogelijkheid het concept van Bierfabriek uit te breiden. Er zijn meer zitplekken dan voorheen, waardoor nog meer gasten kunnen genieten van de huisgebrouwen bieren en Franse boerderijkippetjes. De ‘oude’ brouwerij is vervangen door een grotere brouwerij met meer brouwcapaciteit. Dit betekent dat er naast de ROSSO en NERO nu ook een seizoensbier gebrouwen gaat worden.

Stoer industrieel interieur
Brasserie Harkema zette dertien jaar geleden een nieuwe standaard voor de Amsterdamse horeca met goed eten en drinken voor een goede prijs in een stijlvolle omgeving. Deze traditie zet Bierfabriek Amsterdam voort in een nieuw, stoer industrieel interieur, ontworpen door architect Orio Tonini in samenwerking met We can work it hout.

Naast de twee huidige locaties in Amsterdam en Delft werken de eigenaren van Bierfabriek aan twee nieuwe locaties. Dit jaar opent de derde locatie. De vierde vestiging van Bierfabriek staat op de planning voor 2017.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie KHN
Fors deel van de horeca staat op omvallen

Volgens de berichtgeving van de afgelopen dagen – waaronder het laatste OMT advies – en gesprekken die Koninklijke Horeca Nederland (KHN) voert met de overheid en MKB-Nederland lijkt de kans dat er op korte termijn versoepelingen voor (delen van) de horeca komen voor medio januari uiterm ...

KHN Coronacrisis
Gelderse horecaondernemers kunnen voucher met waarde tot 5000 euro aanvragen

De provincie Gelderland stelt 1 miljoen euro beschikbaar aan ondernemers in de horeca-, toerisme- en vrije tijdsector die door de coronacrisis in zwaar weer zijn gekomen. Dit ‘steuntje in de rug’ kunnen ondernemers in deze hard getroffen sectoren inzetten voor adviesdiensten en ondersteu ...

Wet- en regelgeving
Viswinkel of horeca?! Het slotstuk!

Een jaar geleden schreven wij over de handhavingszaak die door de gemeente Amsterdam was gestart tegen The Seafood Shop, een luxe viswinkel in het hart van Amsterdam, waar ook diverse vissnacks en maaltijden worden verkocht. In dit artikel staan wij nogmaals stil bij het verloop van deze zaak en kij ...

Digitaal Ondernemen
Digitaal ondernemen in het café

De horeca is dicht. Dat betekent niet dat er niets gebeurt. Afhalen, bezorgen, pakketten samenstellen, online kookcursussen en bierproeverijn organiseren: De horeca staat verre van stil. Het digitale landschap geeft de horeca op dit moment de tools in handen om omzet te genereren. Nu fysiek conta ...

Economie Coronacrisis
Horecapersoneel slachtoffer van coronacrisis

Horeca- en cateringbedrijven ervaren pittige tijden. Tegen de stroom in proberen ze omzet te draaien en bezoekers aan te trekken. Dit blijkt uit onderzoek van Foodservice Community en GROUP7 onder bijna 600 horeca-, fastservice- (dit zijn broodjeszaken en frituren) en cateringprofessionals, dat tuss ...

Achtergronden
Zonder horeca blijven er maar weinig openbare toiletten over

Op 19 november was het Wereld Toiletdag. Een dag waarop de app HogeNood samen met de Maag Lever Darm Stichting in kaart brengt wat de meest toiletvriendelijke gemeenten van Nederland zijn. De jaarlijkse ranking laat drastische verschillen zien met en zonder horeca, want zoals jullie weten is de hore ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: