BBB Maastricht, d� Bourgondische vakbeurs

1 september 2015 |
<

Op de BBB, de grootste horecavakbeurs van de Euregio (het gebied tussen Maastricht, Aken en Luik) vindt de vakbezoeker een compleet overzicht op het
gebied van food, non food en drinks & entertainment. Workshops, proeverijen en wedstrijden maken het programma van de Bourgondische BBB compleet.

Binnenstad van Maastricht
De BBB (5 t/m 7 oktober, MECC Maastricht) profileert zich als een intieme, gezellige en vooral Bourgondische beurs. Geheel in die stijl gaat het programma na sluitingstijd door in de historische binnenstad van Maastricht met tal van evenementen en proeverijen. Het genieten staat centraal. Zo’n 14.000 bezoekers van hotels, restaurants, cafés, bars, discotheken, lunchrooms, B&B, fastservice, catering, en de institutionele sector bezoeken de BBB, die samenwerkt met alle vooraanstaande horecamedia en branche/beroepsverenigingen, zoals KHN en Horeca Vlaanderen.

Enkele highlights:
• Nieuw dit jaar is het pop-up restaurant: een mobiel restaurant met een state-of-the-art keuken waar topchefs Herman den Blijker en Hans van Wolde de scepter zwaaien. Deze Nederlandse chefs zorgen voor een lunch op niveau tegen een aantrekkelijke prijs.
• Zes themapaviljoens: Food Village, Food Truck Plein, Trendstreet, Proefplein Speciaalbieren, Wijntheater en Place des Amis.
• Uiteenlopende wedstrijden, waaronder het NK Oestersteken, de voorronde van het NK Biertappen, de prestigieuze Columbus Trophy en spannende ookwedstrijden.
• Verschillende themadagen: op maandag 5 oktober het Euregionaal Hotel Symposium en op dinsdag 6 oktober de Lunchroomdag, de Cafetariadag en Dag van de Vlaamse Horeca.
• Folie Culinaire: gelijktijdig met de BBB vindt in MECC Maastricht Folie Culinaire plaats, het exclusieve vakevenement voor de internationale gastronomie. Drie dagen lang culinaire gekte met inspirerende kook- en productpresentaties door gerenommeerde koks uit binnen- en buitenland.

Meer informatie: www.bbbmaastricht.nl en "www.folieculinaire.com.":http://www.folieculinaire.com/

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie Coronacrisis
Vooral horecaondernemers maken zich zorgen over voortbestaan onderneming

Het vertrouwen in het voortbestaan bij de huidige economische situatie is in juni in nagenoeg alle sectoren van het niet-financiële bedrijfsleven toegenomen. In de meeste sectoren dacht meer dan de helft van de bedrijven in juni minstens nog een jaar te bestaan. In mei was dit nog alleen in de ...

Koffie & thee Longread
Koffiekennis: alles over koffievarianten

Specialty coffee is in de afgelopen jaren steeds populairder geworden in Nederland. In de horeca is koffie essentieel, net als in B&B en dan zeker bij het ontbijt. Omdat specialty coffees steeds gangbaarder zijn, is het verstandig om eens in deze donkerbruine materie te duiken. Want wat is speci...

Amsterdam Café
Nedstede koopt vastgoed en exploitatie café De Vergulde Gaper in de Jordaan

Nedstede heeft het vastgoed en de exploitatie van café De Vergulde Gaper gekocht. Het beroemde café ligt middenin de Jordaan, aan de Prinsenstraat 30, op de hoek van de Prinsengracht. De Vergulde Gaper is geliefd onder zowel Amsterdamse locals als toeristen, niet alleen vanwege zijn...

Tech Coronacrisis
Horecaplatform Nocto biedt oplossing voor de anderhalvemetersamenleving

De horeca behoort tot één van de industrieën die zwaar getroffen is door COVID-19. Na 81 dagen gesloten te zijn geweest, mocht de horeca 1 juni weer open. Verschillende regels moeten dan wel worden nageleefd. Terwijl ongeduldig wordt gewacht op versoepelingen, komt Rotterdamse sta...

KHN Coronacrisis
Clubs & Nightlife bedrijven pleiten voor heropening per 1 augustus

De versoepelingen die vanaf vandaag ingaan, bieden voor veel sectoren weer enige ruimte om te ondernemen, maar voor de Clubs & Nightlife bedrijven is er nog steeds geen perspectief; zij moeten tot tenminste 1 september de deuren gesloten houden. Dit is niet langer uit te leggen. In Den Haag word...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Bezorgen van drankpakketten door horeca mag niet meer

Vanaf woensdag 1 juli mogen horecaondernemers in de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid geen drankpakketten, met daarin licht alcoholische dranken, meer bezorgen, zo lezen we op de website van De Gelderlander. Tijdens het hoogtepunt van de coronacrisis werd er voor de horeca een uitzondering gemaakt, m...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: