Zwolle loopt niet warm voor verruimde openingstijden horeca

10 augustus 2016 | Thijs Jacobs

De Zwolse (natte) horeca verruimt de openingstijden vooralsnog niet. Vanaf 1 augustus mogen kroegen de hele nacht geopend zijn, maar het overgrote deel van de horecaondernemers ziet dat niet zitten. Enkele restaurants gaven eerder wel aan dat ze langer geopend zouden blijven, aldus een onderzoek van De Stentor.

Kroegen in de Voorstraat blijven tot 05.00 uur geopend, zoals eerder al het geval was. Een van de redenen is het langerdoorbetalen van werknemers. Bovendien gaat men al laat stappen, en een verruiming van de openingstijden zou dit alleen maar in de hand werken. Overigens mogen er tussen 04.00 en 08.00 geen nieuwe gasten binnengelaten worden. Dit zijn de zogenaamde 'venstertijden'. Als iemand dus zijn jas vergeten is na vertrek om 04.00 uur, dan mag hij er niet meer in, terwijl dit vroeger wel mocht. De openingstijden tot 05.00 kenden namelijk geen beperkingen. Dit is enkele ondernemers een doorn in het oog. De pilot duurt een jaar, dus mag nog niet als mislukt bestempeld worden. 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving
Handhaving verbod rookruimtes horeca vanaf 1 april 2020

Vanaf 1 april 2020 zal het verbod op rookruimtes in de horeca worden gehandhaafd. Eind september werden in een uitspraak van de Hoge Raad al deze rookruimtes per direct verboden. De komende tijd kunnen horecaondernemers zich voorbereiden en heeft de NVWA de tijd om het toezicht in te richten. Blo...

Tech
Het rendement van e-mailmarketing wordt zwaar onderschat

Mocht je in het huidige tijdperk als marketeer in de horeca werken, dan moet je van veel markten thuis zijn. Natuurlijk moet je bijhouden wat andere partijen doen. Dit nog naast kennis van sociale media tot aan search engine marketing. Het vak van marketeer wordt steeds lastiger en de concurrentie i...

Koffie & thee Internationaal
Wist je dat we vandaag in koffiestaking zijn?

Tik de gast die een koffie bestelt vandaag maar op de vingers, want de Eerlijke Koffiestaling is een feit. Op het werk en in de horeca drinken we dagelijks veel kopjes koffie. Weinig mensen zijn zich echter bewust van de problematiek die schuilgaat achter de koffie. Om bewustwording ten aanzien van ...

Awards
Nederlandse biersommeliers in top 50 op het WK Biersommelier

Op het WK voor biersommeliers in Rimini (IT) zijn de drie deelnemers van het Nederlandse team alle drie in de top 50 geëindigd. Nog niet eerder deed er een Nederlands team mee met de prestigieuze competitie. Het WK wordt elke twee jaar gehouden. Dit jaar ging de winst voor het eerst naar een vr...

Bier Interview Longread
Bierkenner Thomas Wijns over tapverlies en speciaalbieren

Welk bier heb je op de tap? Natuurlijk het ‘gewone’ pils, want dat is de nummer één en lekker doordrinkbaar, maar steeds vaker zien we dat cafés het aantal tapkranen uitbreiden om aan de vraag naar andere bieren te kunnen voldoen en ook restaurants hebben een steeds ...

Video
Video: spoken nemen café over

In dit café in Nottingham, dat ook nog eens op een oud gevangenisterrein staat, waren geesten rond. En dat terwijl Halloween aanstaande is. De eigenaar van de bar besloot de videobeelden eens goed te bekijken toen er op een dag flessen en eten op de vloer werden aangetroffen. De avond ervo...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: