Zijn we er klaar voor?

2 februari 2015
Zijn we er klaar voor?

Het is bijna zover: carnaval staat voor de deur. Of je het nu op zijn Brabants of Limburgs viert, dat maakt natuurlijk niet uit. Feit is wel, dat de horeca een
bruisend middelpunt van de festiviteiten vormt. Heb je je zaak al op orde voor het enorme feest? We duiken even de geschiedenisboeken in en frissen het geheugen omtrent carnaval op.

*Geschiedenis*
Van origine is carnaval een katholiek feest met, naar alle waarschijnlijkheid, heidense wortels. Het feest wordt gevierd in de drie dagen voorafgaand aan Aswoensdag. Volgens de traditie duurt het feest van zondag tot dinsdagavond - de Vastenavond. Om middernacht vangt de vastentijd aan van 40 dagen, tot aan Pasen.Vasten doen de meesten niet meer, maar feesten wel.

*Jouw café*
Voor de horeca is het een fantastisch feest. Stoelen en tafels aan de kant, tapkraan open en de hele dag drukte in het café. Carnaval is met een opmars bezig; zelfs boven de rivieren wint het feest aan populariteit. In de komende uitgave van De CaféKrant maak je kennis met een prachtig café in Den Bosch, waar carnaval uitbundig wordt gevierd. Welk café dat is, houden we nog even geheim.

~Thijs Jacobs~

Overig nieuws