Winnaars SVH NK Horeca 2012 bekend

18 maart 2012 |
Winnaars SVH NK Horeca 2012 bekend<

Leerling-kok Edwin Sander uit Twello, leerling-gastheer Niek Groen uit Spierdijk en leerling-kastelein Luc van Nieuwamerongen uit Breda zijn er met de nationale titels vandoor gegaan tijdens het SVH NK Horeca.

Na een zinderende finaledag zijn zaterdag 17 maart de nieuwe SVH Nationaal Kampioenen Horeca 2012 bekend gemaakt. Het evenement vond net als vorig jaar plaats tijdens Skills Masters in Ahoy Rotterdam.

NK leerling-kastelein
Onder groot gejuich viel Luc achterover in zijn stoel. “Yes! Ongelofelijk, ik schatte mijn kansen niet hoger in dan de derde plaats. Mijn vader heeft me het vak geleerd bij ‘t Elfde gebod in Tilburg, maar nog dagelijks leer ik iets nieuws. Dat is het leuke aan de horeca.” De kersverse kampioen kwam met een spectaculaire cocktail: Genuis Guinness. “Vanwege de reputatie van café De Beyerd wilde ik iets met bier maken. De brouwmeester daar heeft mij geholpen de smaak te optimaliseren.” De 23-jarige Luc volgt zijn opleiding tot kastelein bij De Rooi Pannen in Tilburg, ervaring doet hij op bij leerbedrijf De Beyerd in Breda.

Tweede en derde plaats
Timothy Wareman (Meerbier.nl te Amsterdam) uit Amsterdam behaalde een mooie tweede plaats, hij werd op de voet gevolgd door Dave Lensink (Lokaal Zeven te Tilburg) uit Tilburg.

NK leerling-gastheer/-vrouw
Gastheer Niek Groen gooide zijn handen in de lucht toen hij hoorde dat hij gewonnen had. De 22-jarige Niek, werkzaam bij Restaurant de Librije te Zwolle, “Ik sta helemaal te shaken. Ik heb mijn eigen servies laten maken door een kunstenares in Drenthe, zo wilde ik me onderscheiden van de rest. Dit was mijn droom. De klassieke invloeden van de Bokkedoorns en de moderne invloeden van de Librije hebben me gevormd tot wie ik nu ben. Mijn aanstekelijke enthousiasme? Dat heb ik van mijzelf.” Niek volgt zijn opleiding tot gastheer op het ROC Kop van Noord Holland in Schagen. Vorig jaar stond hij ook al op het erepodium.

Erepodium 2012
Roos Groen (Hotel Okura, Restaurant Ciel Bleu te Amsterdam) uit Middenbeemster werd tweede. Anne Verveld (Landhuishotel de Bloemenbeek in De Lutte) uit Haaksbergen volgde op een derde plaats.

NK leerling-kok
De 23-jarige leerling-kok Edwin Sander gooit twee armen lachend in de lucht bij het verlossende nieuws. “Het was veel improviseren en het ging niet zoals ik gepland had. Ik heb me vooral gefocust op techniek en presentatie.” Huilend valt hij zijn familie in de armen. “Vanavond ga ik dit vieren in de kroeg!” Edwin volgt zijn opleiding tot kok bij de Sterklas van het ROC Amsterdam. Ervaring doet hij op bij leerbedrijf Hotel Okura, Restaurant Ciel Bleu in Amsterdam.

Goede tweede en derde
Bas van Kranen (Restaurant de Leuf in Ubachsberg) uit Maasbracht werd tweede. Wouter Bayens
(De Salentein te Nijkerk) uit Leusden eindigde als derde.

Op de foto: De winnaars Luc van Nieuwamerongen, Edwin Sander en Niek Groen

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Financieel Ondernemen
Checklist naheffingsaanslag btw helpt ondernemers na gemiste btw-deadline

Het afgelopen kwartaal misten ca. 64.000 ondernemers de deadline om hun btw-aangifte en bijbehorende betaling te doen. Dit is zonde, want wie de deadline heeft gemist, ontvangt een dezer dagen een naheffingsaanslag, veelal met boete. Vooral startende ondernemers zijn nog niet gewend aan de terugk...

Drinks Events
Jeneverfestival keert terug in jeneverhoofdstad Schiedam

De kogel is door de kerk: het Nederlands Jeneverfestival is terug van weggeweest. Op zaterdag 14 en zondag 15 september organiseert het Nationaal Jenevermuseum Schiedam het Nederlands Jeneverfestival. Na de spontane terugkeer van jenever op de menukaart van geprezen bartenders in Nederland, verwacht...

Ondernemen
Je eigen foodtruck beginnen? Dit moet je weten!

Een buurtfeest of festival is tegenwoordig niet meer compleet zonder foodtruck. Leuk om er af en toe een burger te bestellen, maar nóg leuker om er zelf één te beginnen. Gaat jouw ondernemershart er sneller van kloppen? Lees dan dit artikel vol handige tips voor het beginnen ...

Lunch Diner Opening
Nieuwe hotspot in Amsterdam-Noord [Foto's]

Bar-restaurant IJver heeft haar deuren voor gasten geopend op de NDSM-werf in Amsterdam Noord. Ruim een jaar lang liepen hier werklieden in en uit nadat er vijf jaar geleden de eerste plannen werden gemaakt. Het team, bestaande uit 5 jonge ambitieuze ondernemers, kan niet wachten om van deze feno...

Mensen
Bavaria viert 300-jarig bestaan

Brouwerij Bavaria bestaat dit jaar 300 jaar en viert dat het hele jaar met verschillende festiviteiten. Afgelopen weekend werd het jubileum gevierd samen met ruim 200 prijswinnaars en relaties – tijdens het ultieme Bavaria feestweekend in Nederland. Hiervoor startten eerder dit jaar winacties ...

Awards Bier
Het beste bier ter wereld komt uit Nederland!

Hertog Jan Grand Prestige Vatgerijpt Rutte is tijdens de prestigieuze World Beer Awards – het WK voor bier – verkozen tot het beste bier ter wereld in de categorie ‘World's Best Flavoured Wood Aged’. Daarnaast heeft een ander bier uit de Vatgerijpt serie, Vatgerijpt Hoogh...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: