Winnaars SVH NK Horeca 2012 bekend

18 maart 2012 |
Winnaars SVH NK Horeca 2012 bekend<

Leerling-kok Edwin Sander uit Twello, leerling-gastheer Niek Groen uit Spierdijk en leerling-kastelein Luc van Nieuwamerongen uit Breda zijn er met de nationale titels vandoor gegaan tijdens het SVH NK Horeca.

Na een zinderende finaledag zijn zaterdag 17 maart de nieuwe SVH Nationaal Kampioenen Horeca 2012 bekend gemaakt. Het evenement vond net als vorig jaar plaats tijdens Skills Masters in Ahoy Rotterdam.

NK leerling-kastelein
Onder groot gejuich viel Luc achterover in zijn stoel. “Yes! Ongelofelijk, ik schatte mijn kansen niet hoger in dan de derde plaats. Mijn vader heeft me het vak geleerd bij ‘t Elfde gebod in Tilburg, maar nog dagelijks leer ik iets nieuws. Dat is het leuke aan de horeca.” De kersverse kampioen kwam met een spectaculaire cocktail: Genuis Guinness. “Vanwege de reputatie van café De Beyerd wilde ik iets met bier maken. De brouwmeester daar heeft mij geholpen de smaak te optimaliseren.” De 23-jarige Luc volgt zijn opleiding tot kastelein bij De Rooi Pannen in Tilburg, ervaring doet hij op bij leerbedrijf De Beyerd in Breda.

Tweede en derde plaats
Timothy Wareman (Meerbier.nl te Amsterdam) uit Amsterdam behaalde een mooie tweede plaats, hij werd op de voet gevolgd door Dave Lensink (Lokaal Zeven te Tilburg) uit Tilburg.

NK leerling-gastheer/-vrouw
Gastheer Niek Groen gooide zijn handen in de lucht toen hij hoorde dat hij gewonnen had. De 22-jarige Niek, werkzaam bij Restaurant de Librije te Zwolle, “Ik sta helemaal te shaken. Ik heb mijn eigen servies laten maken door een kunstenares in Drenthe, zo wilde ik me onderscheiden van de rest. Dit was mijn droom. De klassieke invloeden van de Bokkedoorns en de moderne invloeden van de Librije hebben me gevormd tot wie ik nu ben. Mijn aanstekelijke enthousiasme? Dat heb ik van mijzelf.” Niek volgt zijn opleiding tot gastheer op het ROC Kop van Noord Holland in Schagen. Vorig jaar stond hij ook al op het erepodium.

Erepodium 2012
Roos Groen (Hotel Okura, Restaurant Ciel Bleu te Amsterdam) uit Middenbeemster werd tweede. Anne Verveld (Landhuishotel de Bloemenbeek in De Lutte) uit Haaksbergen volgde op een derde plaats.

NK leerling-kok
De 23-jarige leerling-kok Edwin Sander gooit twee armen lachend in de lucht bij het verlossende nieuws. “Het was veel improviseren en het ging niet zoals ik gepland had. Ik heb me vooral gefocust op techniek en presentatie.” Huilend valt hij zijn familie in de armen. “Vanavond ga ik dit vieren in de kroeg!” Edwin volgt zijn opleiding tot kok bij de Sterklas van het ROC Amsterdam. Ervaring doet hij op bij leerbedrijf Hotel Okura, Restaurant Ciel Bleu in Amsterdam.

Goede tweede en derde
Bas van Kranen (Restaurant de Leuf in Ubachsberg) uit Maasbracht werd tweede. Wouter Bayens
(De Salentein te Nijkerk) uit Leusden eindigde als derde.

Op de foto: De winnaars Luc van Nieuwamerongen, Edwin Sander en Niek Groen

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden Coronacrisis
Onderzoek: consument heeft begrip voor horecamaatregelen horeca

Namens de Nederlandse horecaondernemers en Bureau Fris, heeft House of Watt onderzoek gedaan naar de behoeftes van de horecagast in de nieuwe 'anderhalvemetereconomie'. Wat is de mening over het werken in shifts, een minimale besteding en het gebruiik van schermen in de horeca. Welke hore...

Internationaal Coronacrisis
Corona-uitbraak Duitsland: regels in restaurant werden niet nageleefd

De corona-uitbraak in het Duitse district Leer, vlak over de grens bij Nieuweschans, is niet uit de lucht komen vallen. Het niet naleven van de hygiëneregels tijdens een besloten feest in een restaurant staat aan de basis van de uitbraak, zo melden de Duitse autoriteiten. Elf personen zijn b...

Achtergronden
Waarover wil jij graag lezen?

Jij bent als lezer belangrijk voor ons platform. Om je nog beter van dienst te zijn, willen we graag weten welke inhoud jij het liefste terugziet binnen onze website en onze krant. Help jij ons (en jezelf) door de korte vragenlijst in te vullen? Het neemt slechts enkele minuten van je tijd in beslag...

Economie Coronacrisis
Steunpakket met drie maanden verlengd: 13 miljard euro aan kosten

De komende drie maanden trekt het kabinet nog eens 13 miljard uit voor steun aan ondernemers die vanwege de coronacrisis in financiële problemen komen. Het bestaande noodpakket loopt af op 1 juni, maar wordt dus met nog eens drie maanden verlengd. Zorgelijke ontwikkeling Premier Rutte spr...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
VCHO, ProFri en NHG vragen om verduidelijking enkele regels 

Premier Mark Rutte heeft gesproken; de kogel is door de kerk. Vanaf 1 juni om 12.00 uur mag het zitgedeelte van cafetaria’s en restaurants weer open voor maximaal 30 eters ter plekke. Ook mogen de terrassen weer in gebruik worden genomen. Veel ondernemers waren zich al aan het voorbereiden; ee...

KHN Coronacrisis
KHN: Horeca mag voorzichtig open, steunpakket blijft noodzakelijk

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) is blij dat de eerste stap richting de heropening van de horeca is gezet. De gisteren aangekondigde verlichting van de coronamaatregelen tijdens de persconferentie van het kabinet bieden een bescheiden perspectief voor de horeca. De gevolgen van de intelligente loc...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: