Winnaars SVH NK Horeca 2012 bekend

18 maart 2012 |
Winnaars SVH NK Horeca 2012 bekend<

Leerling-kok Edwin Sander uit Twello, leerling-gastheer Niek Groen uit Spierdijk en leerling-kastelein Luc van Nieuwamerongen uit Breda zijn er met de nationale titels vandoor gegaan tijdens het SVH NK Horeca.

Na een zinderende finaledag zijn zaterdag 17 maart de nieuwe SVH Nationaal Kampioenen Horeca 2012 bekend gemaakt. Het evenement vond net als vorig jaar plaats tijdens Skills Masters in Ahoy Rotterdam.

NK leerling-kastelein
Onder groot gejuich viel Luc achterover in zijn stoel. “Yes! Ongelofelijk, ik schatte mijn kansen niet hoger in dan de derde plaats. Mijn vader heeft me het vak geleerd bij ‘t Elfde gebod in Tilburg, maar nog dagelijks leer ik iets nieuws. Dat is het leuke aan de horeca.” De kersverse kampioen kwam met een spectaculaire cocktail: Genuis Guinness. “Vanwege de reputatie van café De Beyerd wilde ik iets met bier maken. De brouwmeester daar heeft mij geholpen de smaak te optimaliseren.” De 23-jarige Luc volgt zijn opleiding tot kastelein bij De Rooi Pannen in Tilburg, ervaring doet hij op bij leerbedrijf De Beyerd in Breda.

Tweede en derde plaats
Timothy Wareman (Meerbier.nl te Amsterdam) uit Amsterdam behaalde een mooie tweede plaats, hij werd op de voet gevolgd door Dave Lensink (Lokaal Zeven te Tilburg) uit Tilburg.

NK leerling-gastheer/-vrouw
Gastheer Niek Groen gooide zijn handen in de lucht toen hij hoorde dat hij gewonnen had. De 22-jarige Niek, werkzaam bij Restaurant de Librije te Zwolle, “Ik sta helemaal te shaken. Ik heb mijn eigen servies laten maken door een kunstenares in Drenthe, zo wilde ik me onderscheiden van de rest. Dit was mijn droom. De klassieke invloeden van de Bokkedoorns en de moderne invloeden van de Librije hebben me gevormd tot wie ik nu ben. Mijn aanstekelijke enthousiasme? Dat heb ik van mijzelf.” Niek volgt zijn opleiding tot gastheer op het ROC Kop van Noord Holland in Schagen. Vorig jaar stond hij ook al op het erepodium.

Erepodium 2012
Roos Groen (Hotel Okura, Restaurant Ciel Bleu te Amsterdam) uit Middenbeemster werd tweede. Anne Verveld (Landhuishotel de Bloemenbeek in De Lutte) uit Haaksbergen volgde op een derde plaats.

NK leerling-kok
De 23-jarige leerling-kok Edwin Sander gooit twee armen lachend in de lucht bij het verlossende nieuws. “Het was veel improviseren en het ging niet zoals ik gepland had. Ik heb me vooral gefocust op techniek en presentatie.” Huilend valt hij zijn familie in de armen. “Vanavond ga ik dit vieren in de kroeg!” Edwin volgt zijn opleiding tot kok bij de Sterklas van het ROC Amsterdam. Ervaring doet hij op bij leerbedrijf Hotel Okura, Restaurant Ciel Bleu in Amsterdam.

Goede tweede en derde
Bas van Kranen (Restaurant de Leuf in Ubachsberg) uit Maasbracht werd tweede. Wouter Bayens
(De Salentein te Nijkerk) uit Leusden eindigde als derde.

Op de foto: De winnaars Luc van Nieuwamerongen, Edwin Sander en Niek Groen

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Tech
Het rendement van e-mailmarketing wordt zwaar onderschat

Mocht je in het huidige tijdperk als marketeer in de horeca werken, dan moet je van veel markten thuis zijn. Natuurlijk moet je bijhouden wat andere partijen doen. Dit nog naast kennis van sociale media tot aan search engine marketing. Het vak van marketeer wordt steeds lastiger en de concurrentie i...

Koffie & thee Internationaal
Wist je dat we vandaag in koffiestaking zijn?

Tik de gast die een koffie bestelt vandaag maar op de vingers, want de Eerlijke Koffiestaling is een feit. Op het werk en in de horeca drinken we dagelijks veel kopjes koffie. Weinig mensen zijn zich echter bewust van de problematiek die schuilgaat achter de koffie. Om bewustwording ten aanzien van ...

Awards
Nederlandse biersommeliers in top 50 op het WK Biersommelier

Op het WK voor biersommeliers in Rimini (IT) zijn de drie deelnemers van het Nederlandse team alle drie in de top 50 geëindigd. Nog niet eerder deed er een Nederlands team mee met de prestigieuze competitie. Het WK wordt elke twee jaar gehouden. Dit jaar ging de winst voor het eerst naar een vr...

Bier Interview Longread
Bierkenner Thomas Wijns over tapverlies en speciaalbieren

Welk bier heb je op de tap? Natuurlijk het ‘gewone’ pils, want dat is de nummer één en lekker doordrinkbaar, maar steeds vaker zien we dat cafés het aantal tapkranen uitbreiden om aan de vraag naar andere bieren te kunnen voldoen en ook restaurants hebben een steeds ...

Video
Video: spoken nemen café over

In dit café in Nottingham, dat ook nog eens op een oud gevangenisterrein staat, waren geesten rond. En dat terwijl Halloween aanstaande is. De eigenaar van de bar besloot de videobeelden eens goed te bekijken toen er op een dag flessen en eten op de vloer werden aangetroffen. De avond ervo...

Columns Blog
Grijp eerst dat laaghangend fruit

Horecamensen houden van knallen. Een mooie avond draaien met je team waarbij alles klopt. Waar de service soepel loopt, de gasten happy zijn en een goede omzet wordt gedraaid. Horecamensen vinden stille momenten in de zaak echter een gruwel. Wachten op klandizie en ‘wortelschieten’ is...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: