Wie wordt de beste biertapper? (video)

5 oktober 2015
Wie wordt de beste biertapper? (video)

Ruim 1500 professionele biertappers gaan strijden om de titel Nederlands Kampioen Biertappen. Het kampioenschap is een initiatief van
Stichting Tapwedstrijden.nl en wordt georganiseerd om de kwaliteit van het bier tappen in de Nederlandse horeca nog verder te verbeteren. De eerste regionale wedstrijd werd gehouden op de Horecabeurs Goes en vanaf komende week worden nog vier regionale en twintig lokale wedstrijden georganiseerd. De landelijke finale vindt op 13 januari 2016 plaats op de horecavakbeurs Horecava in Amsterdam.

~Foto: Ronald Spiessens van Café Het Koekoeksnest in Nieuwvliet~

*Data en locaties*
Woensdag 7 oktober:
Regiowedstrijd Zuid Nederland
BBB beurs in Maastricht
Maandag 12 oktober:
Regiowedstrijd Noord Nederland
Horecabeurs Noord Nederland, Martinikerk Groningen
Maandag 26 oktober:
Regiowedstrijd Oost Nederland
Stadsschouwburg in Nijmegen
Maandag 9 november: Regiowedstrijd West Nederland
A9 Studio’s in Uitgeest

Naast de regionale wedstrijden, worden er ook 20 lokale wedstrijden gehouden. Deelnemers kunnen meedoen aan een regionale wedstrijd en lokale wedstrijd. Er zijn dus dubbele kansen voor de professionele biertapper.

*Vakjury en tapprotocollen*
Tijdens de wedstrijden beoordeelt de landelijke jury het getapte bier op onder andere de schuimkraag, de presentatie en nog 34 andere punten. Tijdens regiowedstrijden gaan de beste drie biertappers door naar de landelijke finale. Juryvoorzitter Gerrit Verweij: "Het animo is groot en daardoor moeten we streng zijn. De deelnemers worden beoordeeld op basis van strenge tapprotocollen. Uiteindelijk bepaalt een deskundige jury bestaande uit oud-winnaars, horecahelden, biersommeliers en bierdeskundigen wie door mag naar de landelijk finale."

*Horecamedewerker en 18 jaar of ouder?*
Iedereen die 18 jaar of ouder is en werkzaam is in de horeca kan deelnemen. Inschrijven kan via de site "www.tapwedstrijden.nl.":http://www.tapwedstrijden.nl/ Op de site is ook te vinden wat er van de deelnemers wordt verwacht en op welke punten de jury beoordeelt.

*Vakmanschap en professionalisering*
Gerrit Verweij, Stichting Tapwedstrijden Nederland: "Het animo om een eigen wedstrijd op te zetten vanuit de horeca is dit jaar verder toegenomen. Logisch ook, want het is een mooie gelegenheid om je horecazaak en vakmanschap van de medewerkers in de kijker te zetten. Dat is belangrijk voor deze bedrijven! De organisatie van de tapwedstrijden is dit jaar verder geprofessionaliseerd, waardoor het nog eenvoudiger is geworden om deel te nemen."

*Bekijk de video*


~Christel Tuin~

Overig nieuws