Wie heeft de meest duurzame horecazaak?

21 juni 2016 | Christel Tuin
Wie heeft de meest duurzame horecazaak?<

De Gaia Green Awards zijn nieuwe awards voor horecabedrijven die zich onderscheiden op het gebied van duurzaam ondernemen. De award is een initiatief van een brede coalitie van organisaties en partijen actief in de horecasector. Gisteren zijn de genomineerden bekend gemaakt. De 15 genomineerde bedrijven (per categorie) zijn:

?Hotels

ECOMAMA Hotel (Amsterdam)
Suite Hotel Pincoffs (Rotterdam)
De Pingerhoeve (Nuth)
Radisson Blu Palace Hotel (Noordwijk)
Kloosterhotel ZIN (Vught)

Restaurants

Vork en Mes (Hoofddorp)
De Veldkeuken Amelisweerd (Bunnik)
Restaurant Dertien (Rotterdam)
Restaurant Het Ambacht (Heerenveen)
Café Restaurant Logica (Leiden)

Strandpaviljoens

Pier 32 (Den Haag)
Aloha Beach (IJmuiden Noordpier)
Strandtent Elements Beach (’s Gravenzande)
De Haven van Renesse (Renesse)
De Kwartel  (Den Haag)

Stemmen
?Begin september kiest de jury uit deze groep uiteindelijk 3 finalisten die op 19 september op het Dit Smaakt Naar Naar Meer! Paviljoen op Gastvrij Rotterdam kans maken op de award. In de tussentijd kan er op de genomineerden gestemd worden. Het aantal stemmen telt voor een deel mee in de beoordeling van de jury.

 

 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Video
Op reportage: Eetcafé De Poort

Net buiten het centrum van Utrecht staat het gezellige eetcafé De Poort. Iedereen die in Utrecht woont kent dit café en komen er ook regelmatig. De Poort zorgt voor een uniek huiskamergevoel waar je kan uitrusten, bijkletsen en lekker eten en drinken. "Onze naam komt doordat ...

Bier Brouwerijen
Vier brouwerijen sluiten zich aan bij Nederlandse Brouwers

Brouwerij Two Chefs Brewing, Kompaan Dutch Craft Beer Company, Brouwerij Noordt en Brouwerij Duvel Moortgat Nederland zijn per februari 2020 lid bij Nederlandse Brouwers. Hiermee telt de vereniging Nederlandse Brouwers voortaan veertien leden, die samen ruim 95 procent van de bierproductie in Nederl...

PUZO bar opent haar deuren in Amsterdam

PUZO maakt uitsluitend gebruik van duurzame producten van hoogstaande kwaliteit. Geen junkfood, maar fusion recepten bereid met natuurlijke ingrediënten. Zo puur mogelijk, zonder onnodige extra’s. Goed voor jou en de wereld om je heen. PUZO’s zijn driehoekige rijstpakketjes met daa...

Columns Bier
Column Richard Moerkerk: Vader Jacob ...

Het mooie aan bier is dat het verweven zit in veel van ons dagelijks leven. Bijvoorbeeld in (straat)namen, kinderliedjes of uitdrukkingen in de Nederlandse taal. Metten zijn ochtendgebeden van monniken. Het woord stamt af van het Latijnse matutinus, dat ‘ochtend’ betekend. De metten z...

Opening Rotterdam
Maritiem museum gooit het roer om met eigen horeca

Het Maritiem Museum Rotterdam opent een gloednieuw café op zaterdag 22 februari. Vanaf dat moment baat het museum zijn horeca zelf uit om de bezoekerservaring nog beter te maken, nadat eind vorig jaar ook de museumwinkel in eigen beheer is genomen. Het café draagt de naam ‘Het La...

Events Brouwerijen
Heineken terug als hoofdsponsor van SAIL

Heineken verbindt zich als hoofdsponsor aan de jubileumeditie van SAIL, van 12 tot en met 16 augustus voor de 10e keer in Amsterdam. De brouwer was in 1975 al betrokken bij de start van SAIL, toen vanwege het 700-jarig bestaan van Amsterdam. Als Nederlands icoon met de wortels in Amsterdam wil Heine...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: