West-Indisch Huis verwelkomt horeca

24 februari 2016 |
West-Indisch Huis verwelkomt horeca<

Halverwege de Haarlemmerstraat in Amsterdam staat het West-Indisch Huis, een iconisch gebouw en al jaren de thuisbasis van cateringbedrijf
‘a matter of Taste'. De cateraar en horecaondernemer Wim Wiersma slaan nu de handen ineen om de historische Commandeurszaal, aan de voorkant van het gebouw, om te toveren in een nieuwe horecaformule. Hiermee is het West-Indisch Huis vanaf juli niet alleen beschikbaar voor besloten gezelschappen, maar ook voor het grote publiek.

Echt terras
Met het op deze wijze in gebruik nemen van de Commandeurszaal opent het gebouw zich richting de Haarlemmerstraat. Wim Wiersma was al enige tijd opzoek naar een geschikte locatie: "En toen dit! De exploitatie blijft in handen van het cateringbedrijf." Miranda van Dinther (Taste) vervolgt: "Maar we gaan samen dit project tot een groot succes maken. Omdat we nét iets verder naar achter staan dan de rest van de panden in de straat, hebben wij straks als enige ruimte voor een echt terras. In alle andere zalen van het gebouw blijft het business as usual voor ‘a matter of Taste', we zien het als een mooie toevoeging!"

Over Wiersma
Als horecaondernemer heeft Wiersma zijn sporen al lang verdiend, zij het dan meer in de regio Utrecht met jarenlange succesformules als Brasserie Bresson en het bekroonde Wijncafé Lefebvre. "Ook in Amsterdam willen we pure maar betaalbare kwaliteit bieden. Smakelijk, eerlijk, vlot en met een opvallende prijs-kwaliteitverhouding. Denk aan veel wijnen per glas en herkenbare gerechten op mooi servies en plankjes geschikt voor lunch, borrel en diner." Na een uitvoerige make-over van de historische zaal, opent de nieuwe hotspot in de zomer van 2016 en zal 7 dagen per week geopend zijn van 11:00u tot 23:00u.

Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

KHN Coronacrisis
KHN wil de Nederlandse Staat dagvaarden vanwege coronaregelgeving

KHN wil dat de Staat wordt veroordeeld om zo snel mogelijk versoepelingen van de coronamaatregelen door te voeren voor de Nederlandse horeca, zo lezen we op de website van de werkgeversorganisatie. In het bijzonder als het gaat om het aantal mensen dat binnen anderhalve meter van elkaar aan een tafe...

Opening Utrecht
Gloednieuwe horecalocatie De Snip zoekt eigentijds concept

Om de bewoners van het snelst groeiende gebied van Nederland te faciliteren in een goede horeca- en werkomgeving, wordt er een horecaruimte aan het Berlijnplein (Utrecht) eind dit jaar opgeleverd door de Gemeente Utrecht. Vanaf nu kunnen ondernemers met een aantrekkelijk en eigentijds horecaconcept ...

Economie Coronacrisis
Overheid presenteert randvoorwaarden overwinteren strandpaviljoens

Veel strandpaviljoens langs de Nederlandse kust zijn hard geraakt door het coronavirus. Terwijl de meeste strandpaviljoens begin maart net klaar waren met de opbouw voor het nieuwe seizoen, moesten ze vanaf 15 maart voor ruim tweeëneenhalve maand noodgedwongen hun deuren sluiten. Om de gemiste ...

Economie Coronacrisis
Rabobank: blijvende omzetdaling door coronacrisis

De lagere omzetten voor bijna alle bedrijfssectoren in Nederland gaan nog zeker een jaar aanhouden. Met name in de horeca, industrie, automotive en delen van de retailsector blijft de omzetdaling groot. Dat blijkt uit de analyse van omzetprognoses voor alle sectoren die Rabobank vandaag heeft gepubl...

Columns Starten in de horeca
Column: wat is jouw toekomstperspectief?

Is het in jouw horecabedrijf weer 'business as usual'? Vermoedelijk niet. Ook al ziet de zomer er voor velen niet slecht uit, één derde van de horecaondernemers denkt het niet te redden dit jaar. Het is een tijd waar het neerkomt op uitzonderlijk ondernemerschap, een hele lange...

Economie Coronacrisis
Vooral horecaondernemers maken zich zorgen over voortbestaan onderneming

Het vertrouwen in het voortbestaan bij de huidige economische situatie is in juni in nagenoeg alle sectoren van het niet-financiële bedrijfsleven toegenomen. In de meeste sectoren dacht meer dan de helft van de bedrijven in juni minstens nog een jaar te bestaan. In mei was dit nog alleen in de ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: