Weinig animo voor plek in Café Top 100

9 december 2016 | Jorien Slager

Maar acht van de ongeveer 400 Zeeuwse cafés deden een gooi naar een plekje in de Café Top 100 van Misset Horeca, onderzocht Omroep Zeeland. Begin deze maand werd die weer bekend gemaakt. Voor de keuring moet betaald worden en veel cafés hebben daar geen zin in. Maar dat wil niet zeggen dat ze geen plekje verdienen in de lijst.

Nog nooit meegedaan

Café Cadsandria in IJzendijke is zo'n café dat niet meedoet aan de verkiezing. Eigenaar Erwin Groosman vindt z'n eigen café wel erg leuk, maar heeft nooit overwogen mee te doen. Hij zou niet eens weten waar hij zich moet inschrijven.

Principekwestie
Volgens Robbert Roggebrand, de eigenaar van de Zeeuwse winnaar van dit jaar De Gekroonde Suikerbiet, is het echt een principekwestie. "Een aantal cafés wil gewoon niet betalen voor deelname." Volgens hem gaat het niet eens om de hoogte van het bedrag (149 euro voor abonnees van de Misset Horeca en 199 euro voor niet-abonnees) maar echt om het feit dat er überhaupt moet worden betaald. 

Bekijk hier de interviews.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Tech
Het rendement van e-mailmarketing wordt zwaar onderschat

Mocht je in het huidige tijdperk als marketeer in de horeca werken, dan moet je van veel markten thuis zijn. Natuurlijk moet je bijhouden wat andere partijen doen. Dit nog naast kennis van sociale media tot aan search engine marketing. Het vak van marketeer wordt steeds lastiger en de concurrentie i...

Koffie & thee Internationaal
Wist je dat we vandaag in koffiestaking zijn?

Tik de gast die een koffie bestelt vandaag maar op de vingers, want de Eerlijke Koffiestaling is een feit. Op het werk en in de horeca drinken we dagelijks veel kopjes koffie. Weinig mensen zijn zich echter bewust van de problematiek die schuilgaat achter de koffie. Om bewustwording ten aanzien van ...

Awards
Nederlandse biersommeliers in top 50 op het WK Biersommelier

Op het WK voor biersommeliers in Rimini (IT) zijn de drie deelnemers van het Nederlandse team alle drie in de top 50 geëindigd. Nog niet eerder deed er een Nederlands team mee met de prestigieuze competitie. Het WK wordt elke twee jaar gehouden. Dit jaar ging de winst voor het eerst naar een vr...

Bier Interview Longread
Bierkenner Thomas Wijns over tapverlies en speciaalbieren

Welk bier heb je op de tap? Natuurlijk het ‘gewone’ pils, want dat is de nummer één en lekker doordrinkbaar, maar steeds vaker zien we dat cafés het aantal tapkranen uitbreiden om aan de vraag naar andere bieren te kunnen voldoen en ook restaurants hebben een steeds ...

Video
Video: spoken nemen café over

In dit café in Nottingham, dat ook nog eens op een oud gevangenisterrein staat, waren geesten rond. En dat terwijl Halloween aanstaande is. De eigenaar van de bar besloot de videobeelden eens goed te bekijken toen er op een dag flessen en eten op de vloer werden aangetroffen. De avond ervo...

Columns Blog
Grijp eerst dat laaghangend fruit

Horecamensen houden van knallen. Een mooie avond draaien met je team waarbij alles klopt. Waar de service soepel loopt, de gasten happy zijn en een goede omzet wordt gedraaid. Horecamensen vinden stille momenten in de zaak echter een gruwel. Wachten op klandizie en ‘wortelschieten’ is...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: