Weinig animo voor plek in Café Top 100

9 december 2016 | Jorien Slager

Maar acht van de ongeveer 400 Zeeuwse cafés deden een gooi naar een plekje in de Café Top 100 van Misset Horeca, onderzocht Omroep Zeeland. Begin deze maand werd die weer bekend gemaakt. Voor de keuring moet betaald worden en veel cafés hebben daar geen zin in. Maar dat wil niet zeggen dat ze geen plekje verdienen in de lijst.

Nog nooit meegedaan

Café Cadsandria in IJzendijke is zo'n café dat niet meedoet aan de verkiezing. Eigenaar Erwin Groosman vindt z'n eigen café wel erg leuk, maar heeft nooit overwogen mee te doen. Hij zou niet eens weten waar hij zich moet inschrijven.

Principekwestie
Volgens Robbert Roggebrand, de eigenaar van de Zeeuwse winnaar van dit jaar De Gekroonde Suikerbiet, is het echt een principekwestie. "Een aantal cafés wil gewoon niet betalen voor deelname." Volgens hem gaat het niet eens om de hoogte van het bedrag (149 euro voor abonnees van de Misset Horeca en 199 euro voor niet-abonnees) maar echt om het feit dat er überhaupt moet worden betaald. 

Bekijk hier de interviews.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Food trends
De Dessertclub creëert eerste zoete bitterbal van Nederland

Het eerste dessert only pop-up restaurant van Nederland, de Dessertclub, krijgt wegens het grote succes een vervolg. Op 1 oktober opent het restaurant opnieuw haar deuren in Apeldoorn met een compleet nieuw 7-gangen menu. De Dessertclub heeft daarvoor een bijzondere versie van een typisch Nederlands...

Drinks trends
Consument kiest voor bewustere drinks sinds de lockdown

Met dank aan de crisis waarin we ons nog steeds begeven, maken consumenten steeds bewustere keuzes. Maar hoe uiten de consumententrends van nu zich eigenlijk? Het is niet gek te concluderen dat de afgelopen periode en de situatie waarin we ons bevinden diepe sporen hebben achtergelaten. Niet alleen ...

Columns
Column: Het kanten randje van gastvrijheid

“Ah! Ge zijt nen nieuwe zeker, van hier verderop?” zei de man met een vrolijk gezicht tegen me. Ik stond me te vergapen aan de enorme hoeveelheid soorten bier, dat had ik nog nooit gezien. Allemaal verschillende flesjes, met kleurrijke etiketten. De ene nog mooier dan de andere. Het had ...

Nice 'n Easy
Convenience: is het wel gezond?

Convenienceproducten zijn een uitkomst voor de professionele keuken, maar ook in het café. Vooral vanwege de tijdwinst die het gebruik ervan oplevert. Maar er zijn, bij overmatig gebruik van bepaalde soorten convenienceproducten, ook nadelen. Wieke van der Vossen, expert voedselveiligheid en ...

Awards Cocktails
Botanero verkozen tot beste cocktailbar van Nederland

Botanero Rotterdam is door mannenblad Esquire uitgeroepen tot Beste Nieuwe Cocktailbar van 2020. De vakjury van de jaarlijkse cocktailbarverkiezing prijst de Mexicaans-geïnspireerde cocktailbar ‘die laat zien waar de nieuwe Rotterdamse cocktailscene voor staat: cocktails van hoge kwalitei...

Branded Content Nice 'n Easy
Horeca-hotspot op het Eindhovense Strijp-S

Bram van Uden: “Parkeren doe je voor de deur of dichtbij op P De Hoek. Blok 63-S vind je op 5 minuten loopafstand van station Strijp-S, het Klokgebouw of het PSV-stadion. Hier beleef je de energie en open sfeer van het culturele en creatieve hart van Eindhoven. Gewoon lekker eten, gezelligheid...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: