Week van het Nederlandse Bier

16 maart 2015 |
Week van het Nederlandse Bier

Van 28 mei tot en met 7 juni vindt de vierde editie van de Week van het Nederlandse Bier plaats. Een week lang worden er in heel ons land uiteenlopende
activiteiten georganiseerd op het gebied van bier. Zo kunnen bierliefhebbers hun hart ophalen aan proeverijen, bierwandeltochten, bier- & gastronomieactiviteiten georganiseerd door o.a. brouwerijen, slijterijen en horecagelegenheden.

Bierproeffestival
De Week van het Nederlandse Bier 2015 begint traditiegetrouw met het driedaagse Nederlandse Bierproeffestival in de Grote Kerk in Den Haag waar een recordaantal van 40 brouwerijen vertegenwoordigd is. De week is een initiatief van de Stichting Week van het Nederlandse Bier. Hierin heeft de hele Nederlandse biersector zich verenigd met als doel Nederland kennis te laten maken met de diversiteit van bier.

Henri Reuchlin
Henri Reuchlin, voorzitter Stichting Week van het Nederlandse Bier: “Bier is in Nederland ongekend populair. Niet gek dat het aantal brouwerijen blijft groeien. Zo telt ons land op dit moment meer dan 250 brouwerijen die gezamenlijk vele honderden verschillende bieren brouwen. De Week van het Nederlandse Bier is een mooi moment om eens wat langer stil te staan bij onze rijke biercultuur en biedt de ultieme gelegenheid om mensen kennis te laten maken met de grote variëteit aan smaken!”

Globaal programma:

28 mei Officiële opening Week van het Nederlandse Bier 2015

28 t/m 30 mei Nederlands Bierproeffestival in de Grote Kerk in Den Haag

6 en 7 juni Nederlandse Brouwerijdagen

Activiteiten
Tijdens de Week van het Nederlandse Bier worden er door heel het land uiteenlopende bieractiviteiten georganiseerd. Van bierwandeltochten en proeverijen tot lokale bierfestivals, speciale masterclasses en bier & gastronomieavonden. De week trapt af met het driedaagse Nederlands Bierproeffestival in de Grote Kerk te Den Haag en sluit af met de Nederlandse Brouwerijdagen in het weekend van 6 en 7 juni. Op deze dagen stellen brouwerijen hun deuren open voor het publiek en geven ze een kijkje achter de schermen. Voor een overzicht van alle activiteiten en het kopen van online tickets voor het Nederlands Bierproeffestival in Den Haag, zie www.weekvanhetnederlandsebier.nl.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Digitaal Ondernemen
Digitaal ondernemen in het café

De horeca is dicht. Dat betekent niet dat er niets gebeurt. Afhalen, bezorgen, pakketten samenstellen, online kookcursussen en bierproeverijn organiseren: De horeca staat verre van stil. Het digitale landschap geeft de horeca op dit moment de tools in handen om omzet te genereren. Nu fysiek conta ...

Economie Coronacrisis
Horecapersoneel slachtoffer van coronacrisis

Horeca- en cateringbedrijven ervaren pittige tijden. Tegen de stroom in proberen ze omzet te draaien en bezoekers aan te trekken. Dit blijkt uit onderzoek van Foodservice Community en GROUP7 onder bijna 600 horeca-, fastservice- (dit zijn broodjeszaken en frituren) en cateringprofessionals, dat tuss ...

Achtergronden
Zonder horeca blijven er maar weinig openbare toiletten over

Op 19 november was het Wereld Toiletdag. Een dag waarop de app HogeNood samen met de Maag Lever Darm Stichting in kaart brengt wat de meest toiletvriendelijke gemeenten van Nederland zijn. De jaarlijkse ranking laat drastische verschillen zien met en zonder horeca, want zoals jullie weten is de hore ...

Columns Column Thijs Jacobs
Het nieuws? Er is even geen nieuws

Het nieuws? Binnen onze geliefde cafébranche is er al een tijdje geen nieuws. Voor ons gevoel al een hele lange tijd. Zicht op heropening van de horeca is er nog even niet, zeker niet met de coronacijfers zoals we die nu zien. Ja, er is wel aandacht voor de restaurants die heel misschien kunn ...

Drinks Bier
Bavaria doopt nieuwe brouwinstallatie voor nieuwe 0.0% die smaakt als pils 

Vandaag onthult brouwerij Bavaria, onderdeel van Swinkels Family Brewers, haar nieuwste 0.0% brouwinstallatie voor alcoholvrij en alcoholarm bier. Deze brouwinstallatie, genaamd Fenix, stelt Bavaria in staat om een nieuw alcoholvrij bier te brouwen dat schuimt, ruikt én smaakt als een alcohol ...

Financieel Ondernemen
Aftrekbare kosten in de horeca

Als ondernemer maakt u het hele jaar door kosten. Van de meeste kosten is het duidelijk dat u deze kunt aftrekken van uw winst. Denk bijvoorbeeld aan de huur van de ruimte voor uw restaurant. Er zijn echter ook kosten waarbij dit minder voor de hand ligt, zoals de kosten voor werkkleding of een maal ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: