Wat komt er in de Arnhemse Korenbeurs?

4 december 2017 | Roy Spijker
Wat komt er in de Arnhemse Korenbeurs?<

De vijf finalisten van de ideeënwedstrijd voor de Korenbeurs zijn bekend. Een jury, met daarin een afvaardiging van ondernemers, Platform Binnenstad Arnhem, bewoners van de binnenstad en externe adviseurs, heeft op basis van de 18 ingezonden ideeën een selectie van de vijf meest kansrijke concepten gemaakt. De vijf finalisten mogen hun ideeën nu verder uitwerken in een businessplan. Daarvoor hebben ze tot begin maart de tijd. In april 2018 wordt definitief bekend wie de winnaar is en wie de Korenbeurs mag exploiteren.

Onder de vijf finalisten zitten indieners uit Arnhem, maar ook Amsterdam en Almere. Opvallend is dat er veel combinaties van functies worden gemaakt. Een hotel gecombineerd met restaurant, een horeca met bierbrouwerij en het concept foodhall.

De vijf beste ideeën

Bierfabriek de Korenbeurs/Herberg de Korenbeurs
Ingediend door: European Hotel Management (Apollo Hotels) en “De Bierfabriek”
Dit concept is een samensmelting van een brouwerij, een café, een restaurant en een herberg. De oude graanhandel staat centraal bij ‘Bierfabriek en Herberg de Korenbeurs’ in de vorm van een brouwerij.
 

Foodhal 2.0
Ingediend door: Atelier Spijker architecten en Kartel exploitatie BV
Foodhal 2.0 biedt een podium voor creatieve (vak-)mensen op het gebied van eten. Wat dit concept uniek maakt is dat er met een wisselende samenstelling van koks wordt gewerkt.
 

Korensche Markthal
Ingediend door: Yellow Concepts, Studio JVL , Königshausen en Design & Practice
De plek waar mensen samenkomen om te genieten van al het lekkers wat koren te bieden heeft. De Korensche Markthal brengt de Korenbeurs weer terug naar haar oorsprong, maar dan in een modern jasje. Koren is de basis van veel etenswaren zoals brood, pizza, taarten, en natuurlijk bier.
 

Poshtel & Fair Taste
Ingediend door: familie de Vries (Elesdeve Holding)
In het teken van ecologisch verantwoord biedt Poshtel & Fair Taste een volledige beleving aan haar gasten. Een Poshtel geeft je de luxe van een driesterrenhotel, maar vraagt de prijs van een hostel. Je kunt hier 24/7 terecht voor een combinatie van een Poshtel en beleefbare ‘fair taste’-horeca.
 

Proeflokaal ‘De Bekoring’
Ingediend door: HBN Holding B.V.
In Proeflokaal De Bekoring draait het om bakkers, brouwers en molenaars. Dit concept richt zich op de ecologische stad & streek landbouw en initiatieven als Slow Food Youth Movement.
 

Over de Korenbeurs
Het monumentale pand de Korenbeurs ligt midden in het centrum van Arnhem, op het bruisende uitgaansplein de Korenmarkt. Het pand stamt uit 1899 en is oorspronkelijk gebouwd voor de graanhandel. Later diende het pand als expositieruimte voor tentoonstellingen. Sinds 1973 is het pand in gebruik als filmhuis en vanaf 2018 zoekt de Korenbeurs een nieuwe toekomst. De nieuwe exploitant wordt in april 2018 bekend gemaakt.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening
Beachclub ‘Hudson Beach’ opent medio mei de deuren in Kijkduin

Vanaf medio mei kunnen strandliefhebbers terecht bij de nieuwe, Amerikaans georiënteerde strandhotspot van Kijkduin: Hudson Beach. Aan de rand van de Haagse duinen waan je je hier voor even in het zonovergoten Californië. Deze California-vibe wordt extra benadrukt door het gebruik van f...

Bier Achtergronden
Efteling onthult nieuw speciaalbier: ’t Verdiende Loon

Sinds gisteren is de Efteling een eigen speciaalbier rijker. Na het blonde bier Bosrijkse Brouw, dat exclusief verkrijgbaar is bij Vakantiepark Efteling Bosrijk, heeft nu ook Vakantiepark Efteling Loonsche Land een eigen speciaalbiertje. Fons Jurgens, voorzitter Raad van Bestuur van de Efteling, ont...

Economie Bier
Bavaria N.V. boekt recordomzet

Swinkels Family Breweries N.V., holding van Bavaria N.V. heeft voor het derde jaar op rij een recordomzet geboekt, ondanks uitdagende marktomstandigheden. De netto-omzet kwam uit op € 659 miljoen, een stijging van 6,5 procent ten opzichte van 2016. Het bedrijfsresultaat daalde van € 45,8 m...

Columns Starten in de horeca Ondernemen
Rijden onder invloed met bedrijfsauto. Ontslag?

Niet alleen gasten gaan na het nuttigen van alcohol achter het stuur zitten, ook medewerkers uit de horeca maken zich daar weleens schuldig aan. De gevaren zijn bekend, alcohol en verkeer horen niet samen. Een ongeluk zit in een klein hoekje, of in dit geval, op een parkeerterrein. Een chef-kok u...

Amsterdam KHN
Pim Evers nieuwe voorzitter van KHN Amsterdam

Maandag 16 april jl. is Pim Evers tijdens de Algemene Ledenvergadering van KHN Amsterdam gekozen als nieuwe voorzitter. Pim Evers begon zijn carrière in de IT- en communicatiesector en is sinds 2011 mede-eigenaar van 10 horecazaken in Amsterdam. Pim Evers was al twee jaar bestuurslid van KHN ...

Drinks
Hoe ziet de toekomst van Whisky er uit?

De whisky-industrie bereidt zich voor op het World Whiskey Forum 2018. Het thema voor het 2018-forum is Whisky 2020 met sprekers uit alle sectoren, rekening houdend met de vorm van toekomstige whiskyproductie en -consumptie. Het forum zal worden gepresenteerd door Dave Broom. Sprekers zijn Ian ...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: