Waarschuwing kroeg voor dronken gast

3 mei 2013
Waarschuwing kroeg voor dronken gast

De eigenaar van een café aan de Zuidstraat in Den Helder heeft van de gemeente een waarschuwing gekregen. De reden hiervoor is dat er een dronken gast in zijn kroeg was. Volgens de
Drank- en Horecawet mogen er geen dronken bezoekers aanwezig zijn in horecagelegenheden.

*Barkruk*
De politie ontdekte de dronken gast toen zij de kroeg bezocht na een melding van een mogelijke ruzie. Op dat moment viel de beschonken bezoeker van zijn kruk door overmatig alcoholgebruik. Omdat de man dronken in de horecagelegenheid was, kreeg de eigenaar van de zaak een waarschuwing. Een volgende overtreding van de kroegbaas kan leiden tot (tijdelijke) sluiting van zijn café.

*Alcoholmisbruik*
De gemeente Den Helder wil alcoholmisbruik zoveel mogelijk terugdringen en handhaaft daarom strak. Burgemeester Koen Schuiling: “Als gemeente nemen wij onze rol in het alcoholmatigingsbeleid zeer serieus. Horecaondernemers hebben een verantwoordelijkheid om alcoholmisbruik te voorkomen. Constateren wij een overtreding van de regels dan treden wij streng op.”

*Burgemeester*
Sinds 1 januari van dit jaar kan de burgemeester een bestuurlijke boete of dwangsom opleggen, die kan oplopen tot 5400 euro bij alcoholmisbruik. Ook kan hij de drank- en horecavergunning tijdelijk schorsen of helemaal intrekken als blijkt dat de regels niet worden nageleefd.

~Maud Vissers~

Overig nieuws