Voormalig Ajacied partner nieuwe Libertine

25 januari 2018 | David Bakker

Angelos Charisteas, voormalig Ajacied en Europees kampioen met Griekenland in 2004, duikt op als partner van het Amsterdamse restaurant Libertine Comptoir Cuisine. Horecaondernemers Casper Reinders en Steven Pooters openen precies een jaar na de opening van Libertine café café in de Wolvenstraat samen met de oud-voetballer een tweede vestiging in de 9 straatjes

Libertine Comptoir de Cuisine, in de Berenstraat is een plek waar je de hele dag terecht kan voor ontbijt, lunch, brunch, diner of borrel. Anders dan bij Libertine café café – waar de kaart vooral bestaat uit simpele Italiaanse gerechten - is Libertine Comptoir de Cuisine Frans georiënteerd. Het grootste gedeelte van de kaart bestaat uit Toast en French Toast: zoet en hartig, met of zonder gluten, gemaakt van vers briochebrood. Voor elk moment van de dag.

Eggs Benedict

Zo eet je ’s ochtends onder andere je French Toast met vers fruit & cream, of kies je voor Toast met een gepocheerd eitjes (in varianten Benedict , Florentine of Norwegian). Voor de lunch zijn er ook hartige varianten, zoals Steak Tartare, Lobster New Engeland Style, Phily Cheese Steak en Spinache Goat Cheese & Caramelised Onion. Naast alle gerechten op Toast zijn er heerlijke salades, oesters en diverse bijgerechten. En eet je je toast liever als ontbijt op bed? Dat kan. Want binnenkort wordt gestart met een bezorgservice die al deze heerlijkheden bij je thuis brengt.

Stephan Robert

Opnieuw een vergelijkbare signatuur voor deze Libertine: geen gedekte tafels, donkere muren, veel marmer en geen mogelijkheid om te reserveren. Inspiratie voor deze nieuwe locatie komt dit keer van de ‘vintage surf collectibles’ van Surfing Cowboys aan de Amerikaanse East Coast. De keukenbrigade staat net als bij Libertine café onder leiding van Fransman Stephan Robert.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Culinair
Foodhallen Rotterdam geopend op Kop van Zuid

Vanaf vandaag valt er weer flink wat te nassen in Rotterdam. Vier jaar na de introductie van de Foodhallen Amsterdam opent een tweedeindoor foodmarket in 010. Geen gevalletje copy-paste, maar een ras-Rotterdammer van een foodhal. Foodhallen Rotterdam betrekt samen met het naastgelegen designhotel Ro...

Opening
Sidney Schutte en David Baxter openen Café Cliché

Vandaag opent Café Cliché, de gloednieuwe buurtbrasserie van Amsterdam-Oost. Hier kookt chef David Baxter vijf dagen per week voor de buurt en voor wie in de buurt is. Het initiatief en het menu zijn van Sidney Schutte, die net als Baxter carrière maakte in sterrenrestaurants. ...

Personeel
Alles over de opbouw van loonkosten

De bezetting in de horeca verandert. Waar vroeger duidelijk een lunchpiek tussen half een en half twee was, komen de gasten tegenwoordig de hele dag over de vloer. Daarom is er een spreiding van personele bezetting nodig, liefst gebaseerd op kennis over de bezetting van je zaak. Technologische hulpm...

Vijf tips om wespen op afstand te houden

Het valt nu nog mee, maar de maand augustus herbergt ieder jaar weer een wespenplaag. Eind juli zijn de wespennesten voltooid en gaan de insecten op zoek naar voedsel, voornamelijk op uw terras, in de keuken of achter de bar. Bloedirritant voor gasten, werknemers en uzelf. Wij hebben een aantal tips...

trends Bier
Er wordt bewuster bier gedronken

De Nederlandse consument duikt steeds dieper in de mogelijkheden van een divers bieraanbod. Hoewel pils nog altijd de onbetwiste leider is in het schap, is er een aanhoudende populariteit van speciaalbier en alcoholvrije en -arme bieren. Dit blijkt uit het jaarlijks terugkerende Nationaal Bierond...

Bier
Moskovieten geven 10 procent salaris uit aan bier

Het biertje blijft over de hele wereld één van de meest populaire alcoholische versnaperingen, maar hoeveel biertjes worden er nu gemiddeld genomen geconsumeerd? Besparingsplatform Kortingscode.nl deed onderzoek naar hoeveel bier er per persoon op maandelijkse basis wordt gedronken en ...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: